Beauty-percek: Lush gourmet szappanújdonságok

Bizonyára hallottatok a 2011-es fukusimai katasztrófáról, amikor egy földrengés utáni cunami a Japán Fukusima atomerőműben üzemzavart okozott. Az egész világ lélegzetvisszafojtva figyeli évek óta a katasztrófa következményeit, a regeneráció, helyreállás lassú folyamat, de sokan próbálnak különleges módszereket kitalálni és segíteni. A Lush profi ebben! Naná, hogy felkarolta a helyreállítást: először is a Fun gyurmaszappan bevételeit ajánlotta fel, majd megjelentette a Drop of Hope (Egy cseppnyi remény) nevű gourmet szappant, amelynek egy különleges összetevője a helyi gazdák megélhetését segíti, illetve a szennyezett talajt regenerálja. Ez pedig a japán repceolaj! A repceolaj mint kozmetikai összetevő bőrlágyító és antioxidáns hatású, omega-3 zsírsavban gazdag. Maga a növény is rendkívül különleges, hiszen a repce felszívja a talajból a radioaktív céziummot, azonban, amikor kinyerik a növényből az olajat, a cézium a növényben marad és egyáltalán nem kerül át az olajba. Ez az úgynevezett bioremediáció, maga a természet regenerálja a földet. A fukusimai gazdák így repceolajat termesztenek, a Lush pedig azzal, hogy felvásárolja azt, segíti a katasztrófa következményeinek enyhítését.

lush gourmet szappan parfümblog

A Drop of Hope istenien finom illatú, benne narancsvirág abszolút, selymes tofu és agave szirup. Puha, gazdag és krémes textúrájú szappan, abszolút hozza a már megszokott Lush minőséget. Én szinte csak Lush szappant használok, minimum elvárásom, hogy ne szárítsa a bőrömet, és eddig amit kipróbáltam, az mind hidratált és nem szárított.

A Drop of Hope szappan mellett másik két luxus gourmet szappan is elérhető már! Az Olive Tree extra szűz kókuszolajjal és rengeteg olívaolajjal puhítja a bőrt, így:

“Olívaolajjal és friss zöld olívabogyóval készült bőrlágyító szappan. A keserűnarancs, a rózsa és a ciprus olajai frissítik és táplálják a bőrt – az illatuk jókedvre derít, a fürdés csupa móka! A gourmet szappan a palesztin MARDA permakultúra farmról származik. A SLush alap által támogatott együttműködés, mely a társadalmi és környezeti regenerációt támogatja. A szappan zselés habot képez, mely tisztítja és lágyítja a bőrt.”

A Ro’s Argan már ismerős lehet a fürdés közben használható testbalzsamok rajongói között (én is használom, és imádom, tuti kis termék). Argánolaj, rózsaszirmok, török rózsa abszolút és citromolaj. Bőrtápláló szappan, rendkívül intenzív illattal, és a manapság szupernépszerű argánolajjal.

Az újdonságok már kaphatóak a Lush üzleteiben, webshopjában!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter