Beauty-percek: testápoló olajok

Sosem gondoltam volna, hogy ennyi idősen is rá tudok egy beauty-termékre teljesen kattanni, azt gondolná az ember, hogy 40 éven túl már újat nem tudnak mutatni, ha testápolásról van szó. Hát de! Legújabb őrületem a testápoló olajok. Mindig is használtam testápolásként olajakat. Már egészen fiatalon, tiniként időnként végigkentem magam a klasszikus babaolajjal, de annak ellenére, hogy istenien puha, hidratált lett a bőröm tőle, gyűlöltem használni, mert minden ragadt az olajtól. Akkoriban jött a J&J-nak egy zselés állagú babaolaja, no, az tökéletes volt, mert azonnal felszívódott és nem volt annyira tapadós-ragacsos, mint az olaj. Amikor ez megszűnt, jöttek a különféle masszázsolajak. Ebben besegített az uram is, de ez is igazi esti programként szerepelt igazán, mert meg kellett várni, amíg teljesen felszívódik. Aztán olvastam valahol, hogy gyakorlatilag nem is jól használtam a testápoló olajokat, merthogy a titka az, hogy még vizes bőrre kell felkenni (sokkal kevesebb kell belőle és sokkal gyorsabban elteríthető), majd picit várni és vele (ilyenkor lehet egy kicsit masszázsolni magunkat vagy éppen bevetni egy-egy jó masszázskefét), és finoman törölközővel a felesleges vizet felitatni. Voilá, a módszer tökéletesen bevált nálam, azóta hetente egyszer legalább olajozok, és ilyenkor az alapból nagyon száraz bőröm két napig fellélegezhet.

Az olajok terén nem voltam kifejezetten válogatós, de ahogy egyre inkább terjed a testápoló olajok és a szárazolajok népszerűsége, úgy lettem én is tudatosabb abban, hogy milyen olajat vegyek. Az egyik kedvencem még kismama koromból datálódik, és amit aztán a gyermekemen is használtam. Az Eucerin pH testolaj nem csak striák ellen jó, hanem pH 5-nek köszönhetően kiválóan hidratál, az egész termékcsaládot jó szívvel ajánlom, akár kisgyerek és babáknak is. Az olajos tusfürdője egyébként világbajnok! Külön bónusz, hogy nincs illata, így azok számára is kiváló, akik nem szeretik keverni az illatokat.

Részemről az olyan testápoló olajokat szeretem, amelyekben valamilyen természetes illóolaj, aroma is megtalálható. Az egyik ilyen testápoló olaj, a Dr. Hauschka Body Care testolaj igazi rózsaolajat tartalmaz, és világbajnok a maga kategóriájában. Elképesztően finom tearózsa illata van, csodásan beszívja a bőröm, nem csúszós, ragacsos a bőröm, igazi 5* termék. Az ára ne tévesszen meg senkit, a 75 ml 7500 Ft körül van, de ez a 75 ml nagyon sokáig elég.

Évek óta használom a Nuxe Huile Prodigeuse multifunkcionális száraz olaját testre és hajra is egyaránt. Nagyon egyedi és kellemes illata van (kapható külön parfüm változatban is), tele van jobbnál jobb olajokkal (mandula, argánolaj, makadámia olaj, teafaolaj és sorolhatnám). Remek hidratáló termék. Érdemes a limitált darabjait is figyelni, például az ünnepi csillámos változata is remek befektetés.

Nagy nyári illatszerelmem az Estée Lauder Bronze Goddess, amelyet minden formájában használok, így mindig van itthon egy üveg csillámolaj is belőle, persze szigorúan csak nyáron, nyaraláskor használom, de akkor imádom!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter