Beauty-percek: Rózsavíz, te csodás!

Odavagyok meg vissza a rózsavíztől, valamint a rózsaolaj alapú kozmetikumoktól…nem csak az isteni illatuk miatt, hanem a rózsa bőrre gyakorolt nagyszerű hatásai is lenyűgöznek. Egyre több kozmetikai cég nyúl vissza a gyökerekhez és próbál természetes alapanyagokkal dolgozni, és mi vásárlók is sokkal tudatosabbak vagyunk, a kemikáliákat sokszor helyettesíthetjük természetes alapanyagú kozmetikumokkal, mint például a rózsavízzel. A rózsaolajat a damaszkuszi rózsa szirmaiból természetes eljárással ún. vízgőz-desztillációval nyerik ki. Ezen lepárlás során keletkezik a rózsavíz is, mely a virágszirmok vízben oldódó értékes anyagait tartalmazza. Rengeteg mindenre jó a rózsavíz, lássunk néhány remek alternatívát.

Hidratál és hozzájárul a bőr természetes vízmegtartó képességének megőrzéséhez – a Lancome Hydra Zen nappali hidratáló krémje csurig van rózsavízzel és rózsaolajjal, képes mélyen hidratálni a bőrt, és simává varázsolni. Kult termék a maga kategóriájában.

Hajat is hidratálja, revitalizálja. Felfrissíti, elevenné teszi a száraz hajszálakat – Kérastate Elixir Ultime termékcsaládja számos olajos bázist tartalmaz és ezen kívül rózsaolajat is. Egyértelműen selymesebb, puhább és rugalmasabb lesz tőle a haj, érdemes mellé beszerezni a szintén olajokban gazdag kondicionálót is.

A rózsavíz  pH-értéke nagyon hasonló a bőrünkéhez, ezért kiválóan lehet használni arclemosó tonikként is, főleg a száraz bőrnek nagy áldás. Bár könnyedén lehet otthon is rózsavizet készíteni, ha gyorsan szeretnénk beszerezni egy jó darabot, akkor csapjunk le egy flakon Saloos Floral Water -t, amely nagy koncentrációban tartalmaz damaszkuszi rózsaolajat. Tisztít, világosít, fertőtlenít és nyugtat.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter