Beauty-percek: Bourjois kedvencek

Még kimondani is sok, hogy a Bourjois márkát anno 15 éve fedeztem fel magamnak, és azóta hűséges használója vagyok. Az az igazság, hogy a főiskolás éveim alatt naná, hogy nem engedhettem meg magamnak, hogy dráha kozmetikumokat használjak, így amikor először elkezdtem ténylegesen pénzt keresni, első dolgom volt, hogy a beauty “cuccaimat” lecseréljem valami sokkal jobbra. Ki voltam éhezve a minőségre, és borzasztóan feldobott a tudat, hogy nem okoz gondot egy viszonylag drágább spirál megvásárolása. Emlékszem, milyen megigézve álltam a Bourjois pult előtt a drogériában, hihetetlenül gusztusos, csillogó-villogó és nagyon minőségi volt már akkor is. (hahó, fiatalok, ez akkoriban volt, amikor jó ha 4 márka képviselte magát a beauty-szekcióban) És szépen lassan mindenem Bourjois lett: a szemfestékeim, alapozóm, spirálom, pirosítom (hihetetlen, de ez a darab még ma is megvan, anyukámnál őrződik), körömlakkok és szemceruzák.

Az én kis kedvenceim... :)
Az én kis kedvenceim… 🙂

Aztán ahogy egyre több márka kezdett Magyarországon felbukkanni, úgy lettem én is hűtlen, de nem azért, mert elégedetlen lettem volna, csak valahogy az újdonságok iránt mindig elcsábultam. Vannak alapdarabok, amelyekről nem vagyok hajlandó lemondani (lásd Bourjois szemceruzák alatt), és mostanság számos újdonságot sikerült kipróbálnom, hiszen a Coty gondozza ezután a kedvenc francia márkánkat, úgyhogy sok-sok izgalmas újdonságra készülhetünk. Ebben a válogatásban azokat a termékeket szedtem össze, amelyek nálam kedvenc vagy must have kategóriába kerültek, és állandó darabjai a neszesszeremnek. Lássuk! 🙂

metallic_eyeliner

Szemceruzák

Az van, hogy nálam a spirál után a szemceruza a második olyan alapdarab, ami mindig kell. Minden árnyalatban. De nagyon nem mindegy, hogy milyen minőségben. Mert megfigyeltem, hogy vagy olyan kemény a ceruza, hogy egy kontúrozásnál majd kivésem vele a szemem, vagy olyan lágy, hogy fél óra múlva a felső szemhéjamon köt ki összecsomósodva. No, az abszolút No.1. szemceruzám, amiből kb 10 darabot már elhasználtam, a Metallic Eyeliner, méghozzá a Brun Inoxydable árnyalat. Tökéletes. Kellően puha, de tartós, istenien lehet vele dolgozni, és csodálatos a színe, az én (majdnem) fekete szememhez gyönyörűen passzol. Persze, kell belőle egy fekete is, és mivel vízálló, ezért gyakran tus helyett is használom, mivel ütős és erőteljes színe van. Nyáron pedig a világos türkiz árnyalattal dobom fel a sminkem, ha éppen játékos kedvemben vagyok. Másik alapdarabom a Khol & Contour 16 órás szemceruza. Bár ez hajlamos nap végére felülni a lelógó szemhéjamra…hiába, az idő és a gravitáció dolgozik, mégis szeretem, mert könnyen lehet dolgozni vele, közepes erősségű, nem harsány, hétköznapokra pont jó.

velvet rouge

Rúzs

Érdekes, hogy a rúzsokat pár éve “fedeztem fel”, addig csak épp hogy szájfényeket használtam, de a kislányom születése után valahogy megkívántam a feltűnő, csodás színben ragyogó rúzsokat, mert egy minimál sminket is könnyedén fel lehet velük dobni (persze, előtte át kell gondolnom, hogy lemondok-e a kislányom puszilgatásáról, szóval inkább olyan alkalmakkor használom, ha nem vele vagyok). Tavalyi tavasz-nyár nagy kedvence volt a Bourjois Rouge Velvet rúzs, egy elképesztően tartós, matt rúzs, amely lerobbanthatatlan az ajkakról, és gyönyörű élénk színekben kapható. Persze, hogy nekem a legvadabb piros van, imádom. Külön piros pont azért, amiért a szájfényeknél megszokott applikátorral lehet felvinni, praktikus kis darab!

Szemhéjfesték

bourjois eyeshadow

Amiből sosincs itthon elég, amiből kell minden árnyalat. Rajongok a palettákért, persze, hogy mindig elcsábulok, aztán szépen csak 1-2 színt használok belőlük, és landolnak a kukában. Éppen ezért ha magamnak vásárolok, akkor már csak mono szemfestékeket veszek, és azokat a színeket, amelyeket tuti használni is fogom. A Bourjois mono szemfestékei közül a nude árnyalatok állnak hozzám közel. Kényelmes kis tartóban vannak, érdekes, hogy megőrizték a márkára jellemző formát, benne a kidomborodó festékkel, de már nem kell a gombot megnyomni, hogy kinyíljon, hanem praktikus kis mágnes tartja. Könnyen keverhető, nem túl erős színek, ha valóban egész nap szeretnénk, hogy a szemhéjunkon ragyogjanak, akkor primer vagy szemhéjalapozó kívánatos alá.

twist up mascara

Szempillaspirál

Örök dilemma, hogy dúsítsak vagy hosszabbítsak a szempilláimon. A Twist Up Volume spirállal már ezen sem kell gondolkodnom, mert  egy csavarintásra be tudom állítani a kefét, hogy a volument növelje vagy éppen a dússágot. Jópofa kis szerkezet, én úgy használom, hogy először dúsítok, és aztán egy csavarintással váltok és hosszabbítok. Bár az én kedvencem a hagyományos “szőrkefe”, lassan megbarátkozom ezekkel a műanyag tüskés változatokkal is, csak nekem valahogy nehezebb velük dolgoznom.

Bourjois-City-Radiance-alapozó

Alapozó

Végül majdnem lemaradt a kis kedvencem, amit hetek óta használok. A Bourjois City Radiance alapozóról mindig az jut az eszembe, hogy ami ragad az tapad. 🙂 Jó erős közepes fedőhatása van, ami külön jó így nyáron, nagyobb bőrhibákat korrektorral kell elfedni, de szép, egyenletes színt ad, gazdag textúrájú. Én ecsettel használom, szerintem praktikusabb nedves szivaccsal, mivel sűrűbb, és ecsettel csíkoz, ha nem kenem el alaposan. Nem mondom, hogy egész nap kitart, de tavaszra-nyárra egy könnyed alapozónak kiváló, nincs maszkhatás, viszketés, vagy egyéb bőrpír. Alap, hogy 30-as faktorvédelemmel ellátott, és világos bőrűekre is gondolva van belőle egészen világos árnyalat is. Bár ragyogást ígér, igazából engem nem ez fogott  meg benne, de nem kell tartani a Twilight hatástól, nem fogunk úgy ragyogni, mint Edward! 🙂

A Bourjois termékeket keressétek a drogériákban (ha jól tudom, Müller, DM, Rossmann, Douglas drogériákban biztos, hogy van).

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter