Beauty-percek: Bioderma White Objective

Még szeptemberben kezdtem el tesztelni a Bioderma White Objective termékcsaládját, egész pontosan a nappali világosító krémet (Lightening Cream Day Care), és a White Objective H2O micellás vizet. Régi motoros olvasók talán emlékeznek rá, hogy sajnos a bőröm minden, csak nem hibátlan. Egyrészt felnőttként is küzdöttem pattanásokkal (igen, hormonok), és barna foltokkal (igen, szintén hormonok). Bár a szülés óta jobb a helyzet, és hála a gondos bőrgyógyászati kezelésnek, valamint az iszonyú tudatos bőrápolásnak, már jobb a helyzet, de ami megmaradt, az a pattanások utáni foltok, és a hormon okozta barna foltok, amelyek napsütés hatására sokkal intenzívebben előjönnek. Így három dolog fontos van nálam, ha bőrápolásról van szó: a napvédelem, és a foltok elleni küzdelem, valamint a hidratálás. A Bioderma White Objective termékcsaládja éppen nekem valónak tűnt, így boldogan vetettem bele magam a tesztelésbe, és épp decemberre fogytam ki a termékekből, így valóban a tényleges hatásról tudok beszámolni.

Nézzük, mit ígér a termék, és papíron mit tud:

“A White Objective révén a Bioderma egy átfogó programot ajánl a pigmentfoltos bőr kezelésére. A White Objective a melanin-termelés folyamatának minden állomásán kifejti hatását, így elősegíti a már meglévő barna foltok halványodását és harcba száll az újak kialakulása ellen.

  • A White Objective H2O az egyetlen halványító micellás víz, amely tökéletesen illeszkedik bőréhez: zsírsavészterei, amelyek a micellák építőelemei, hasonlóak a bőr sejtmembránjának foszfolipidjeihez és segítenek természetesen újjáépíteni a bőr hidrolipid rétegét.
  • A W.O.® szabadalom azokra a fő biológiai mechanizmusokra hat, amelyek a bőrpigmentációért felelősek, így optimálisan fejti ki megelőző, az új foltok kialakulását gátló és a meglévők halványítására gyakorolt hatását.
  • A White Objective Aktív krém optimálisan fejti ki megelőző, az új foltok kialakulását gátló és a meglévők halványítására gyakorolt hatását, mivel a W.O.® szabadalomnak köszönhetően azokra a fő biológiai mechanizmusokra hat, amelyek a bőrpigmentációért felelősek.
  • C-vitamin tartalma, amely fokozatosan szabadul fel a hosszan tartó hatás érdekében, csökkenti a felhám melaninpigmentjeinek mennyiségét.
  • UVA és UVB szűrői védenek a napsugárzástól, így megakadályozzák az újabb pigmentáció kialakulását.

Igazából bizonytalan vagyok abban, hogy ezt a krémet most kifejezetten a napos időszakokban (tavasz és nyár) kell használni, vagy éppen ősszel-télen jó, hogy rendbe szedje a pigmentfoltos bőrt, mindenesetre én ősszel-télen használtam, mellette pedig napvédőt használtam arcra a napos őszi időben. Kezdjük a krémmel. Kényelmes, higiénikus pumpás kivitel, két-három pumpálással bőven elég krém nyerhető ki. A krém textúrája kellően gazdag, de ugyanakkor egyáltalán nem zsíros vagy nehéz, azonnal beszívódik, az én brutál vízhiányos bőrömnek is elég volt. Ellenben, és ez a nagy hibája, majd kimarta a szememet. Minden egyes alkalommal. Tudom, tudom, szemkörnyékre nem kenünk, nem is kentem, viszont az én pigmentfoltjaim pont a szemem alatti résznél vannak, szóval oda mindenképp kellett, hogy jusson a krémből, és bizony, ha nem figyeltem, akkor máris túl közel került a szememhez, és annyira csípett, hogy utána jó percekig könnyeztem. Éppen ezért nappalra nem is tudtam használni, mert nincs arra 10-15 percem reggel, hogy megvárjam, amíg ki tudom nyitni a könnyes szemem és sminkelhessek, így csak este tudtam használni. Mivel fényvédő van benne, így sok értelme nem volt, de hát nem akartam, hogy kárba vesszen a krém. És hogy halványít-e? Sajnos drámai változásokról nem tudok beszámolni, igazából eltűnni semelyik foltom sem tűnt el, de lehet, hogy összességében halványodtak. Én azt gyanítom, hogy ezt a terméket akkor kell használni, amikor az első tavaszi napsugarak előbújnak, és a pigmentfoltokra hajlamos bőr azonnal kifoltosodik, feltételezem, hogy ennek megelőzésében van érdeme a krémnek, mert utólagos kezelésre nem igazán vált be nálam.

Ellenben a White Objective H2O micellás víz díjnyertes. Ki kell mondanunk, hogy a Bioderma a micellás vizek császára, egyszerűen nincs náluk jobb, és higgyétek el, próbáltam én mindenféle árkategóriában, számos márkánál. Az, hogy mennyire fehérít ez a micellás víz, hát tudja a csuda, én nem tapasztaltam, hogy különösebben világosítana, viszont alapból micellás víznek zseniális. Tudni kell, hogy az én bőröm nem tolerálja, ha csak átpacsmagolom micellás vízzel és már megyek is aludni, az én rutinomban először jön az arctisztító tej, amit lemosok vízzel, majd jön az arctisztító gél, amit hetente kétszer kefével viszek fel, majd jön a micellás víz, és bizony még mindig szed le sminkmaradékot az arcomról, annak ellenére, hogy tejjel és tisztítóval, valamint vízzel már lemostam. A Bioderma H2O micellás vize komolyan mondom, mindent leszed, amikor azt hinném, hogy már nincs mit letisztítani, ez a folyadék még akkor is leszed valamit. Nagyon szeretem, abszolút megéri az árát. A bőröm érezhetően hálás ezért az alapos tisztításért, a legritkább esetben jönnek már ki pattanások rajtam, sokkal szebb a bőröm.

És hogy miben nagyon jó még a Bioderma? A napvédő szerekben. Nyáron már olvashattál az új napvédőkről (itt találod a posztot), idén ősszel, és egy madeirai út alatt a Photoderm Spot 50+ arcra való napvédőt használtam, amelyet kifejezetten pigmentfoltos bőrre fejlesztettek ki. Talán a krémnek, és ennek a napvédőnek is hála, az erős őszi napsütésben, és a madeirai út alatt sem erősödtek fel a foltjaim, és nem lett újabb az arcomon. És végre egy olyan arcra való napvédőt fedeztem fel, amelytől nem könnyezik a szemem ( lehet, hogy velem van a baj, hogy ennyire könnyezem a készítményektől?!). Ajánlom jó szívvel.

A Bioderma készítményeket patikákban vásárolhatjátok meg, és a Bioderma.hu oldalon olvashatsz róluk bővebben.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter