Avon Life by Kenzo Takada – parfümújdonság és parfümkritika

Amikor pár hónappal ezelőtt beharangozták, hogy a Kenzoval fog együttműködni az Avon (és a H&M, valamint vadiúj Kenzo parfüm jön ki World névvel, szóval 2016 a Kenzo éve), izgatott lettem, mert egyrészt az Avon parfümkínálatában a nagy neves divattervezők, márkák által támogatott illatok mindig nagy visszhangot váltanak ki (lásd Chtristian Lacroix), másrészt azért a Kenzo az Kenzo, na! Igaz, hogy az utóbbi időben nem jött ki olyan Kenzo parfüm, ami belopta volna magát a szívembe, de életem illata is Kenzo (Tigre), és a Le Monde Est Beau-t is imádom, meg anno a Flower by Kenzo-t is használtam, az Amour-t ki ne hagyjam, isssteni, szóval azért a Kenzora oda kell figyelni, na!

avon-life-by-kenzo

A parfümpáros kampányfotóját látva nem is tudtam, mire számítsak! Számomra kicsit túl sok, túl színes, túl romantikus. Nem tudnám kampány alapján Kenzohoz kötni, bár az is nagy kérdés, hogy mennyire számít ez Kenzo parfümnek. Én a tesztelést követően annak tartom őket.

avon-life-by-kenzo-takada_orig

Emlékszem, kb 25 éve a szomszéd utcában valakihez Amerikából jött rokonlátogatásra két velem egykorú lány, természetesen összehaverkodtunk, és irigykedve néztem a ruháit, cuccait, kütyüit, de amiért a legjobban evett a fene, az egy testpermet volt. Fogalmam sincs, hogy milyen márkájú volt, arra nem emlékszem, de az illata még ma is itt van az orromban, és élesen beugrik az, ahogy letaglózott, úgy éreztem, ez a világ legjobb illata (figyelem, lehettem vagy 10 éves). Nagyon hasonló illat fogadott a Life női párjának kifújásakor. Végtelenül könnyed, bohó, vidám illat, nekem totálisan nyár (vagy egy kis tavasz, de mindenképp meleg és napsütés). 10 perc múlva már a friss, vizes jegyek mellett erősen belehúz a szappanos tisztaságillat is. Full virágos, üde illat, amelyben a bazsarózsa a cseresznyevirággal fej fej mellett bontakoznak ki, a púderes, friss, finoman zöldes-vizes karakterért felelős ibolya és vízililiom támogatásával. Ambrette tökéletesen alapozza meg a virágos jegyeket, én hiányolok egy kis fás tónust belőle, de helyette egy kis pacsulit kapunk, amely inkább halk és visszafogott, mint érzéki dög.

Az van, hogy a Life női párja nekem egy az egyben a tavaszt idézi, úgyhogy inkább most elcsomagolom, és előveszem áprilisban. Nagy piros pont a jó tartósságért. Viszont mínusz egy pont a csomaglásért. A doboza túl egyszerű, a betűtípus nagyon puritán, az üveg viszont túltolt. Oké, hogy az ibolya Kenzo mester kedvence, és mindenhol megjelenik nála, mint szimbólum, de nekem ez a virágszobor kupak gyanánt túl sok.

avon-life-by-kenzo-parfumblog

 

A Life férfi párosa egy megszokott, középvonalon játszó férfiillattal nyit. Nincsenek sztárallűrjei, divatos kirohanásai, biztonságos játékos, akit jó adni, mert nagyon nem lehet vele mellélőni. Finoman fűszerezett (bors, ibolyalevél, boróka), enyhén vizes-zöld (ciprus, muskátli) és puha (cédrus, íriszgyökér és pézsma). Kellemes, bár nekem hiányzik belőle az a Kenzo-s őrület, ami a férfi parfümjeit (is) jellemzi. Bár hozzá kell tennem, ahányszor próbáltam, annyi arcát mutatta az illat, hol édesebb-fűszeresebb volt, hol frissebb-aromásabb, most pedig puhán fűszeres. Ki érti ezt? 🙂

Mindkét illat alapja az ibolya, amely Kenzo munkásságának egyik meghatározó szereplője: az alázatosság és a szerénység jelképe. Valóban azt kell, hogy mondjam, visszaköszön ez mindkét illatban. Inkább harmóniára, nyugalomra törekvő illatok, mintsem kirívó aromák lennének. Kellemesek az orrnak, nem nehéz viselni őket, és életvidám, optimista hangulatot árasztanak. Én örülök, hogy beszerezhettem belőlük egy üveggel, ez mégiscsak kuriózum, és jó vételnek számít az Avon parfümök között!

Avon Life női/ffi

Sillage: 3 – nem hivalkodó illatok, kevésbé lehengerlőek, cserébe jó a tartósságuk

Tartósság: 3/4 – jó pár órát bírnak

Szexifaktor: 2 – csak semmi szex, itt romantika van, kérem!

Elegancia: 3 – Bohém, üde hangulatúak

Korosztály: bárkinek jól állhatnak, nem tudnám meghatározni a korosztályt

Árkategória/árérték: az Avon parfümáraihoz képest magasabb, de ez Kenzo (is)

Imádom/tetszik/nem tetszik: majd tavasszal kiderül, én akkor szeretném viselni

avon-life

 

Ha nem szerezted még be, akkor itt az idő, hogy játssz egy üveg Avon Life by Kenzo Takada női parfümért! -> ehhez irány a blog facebook oldala, ott tudsz játszani a parfümért!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter