Andrée Putman – A klasszikus vonalat képviselő parfümház

A világ egyik leghíresebb belső építésze, a francia Andrée Putman, 2001-ben dobta piacra első parfümét. Az időközben elhunyt Andrée Putman ötletét, lánya Olivia vitte tovább, aki az első parfüm létrejöttének 15. évfordulóján 6 új parfümmel rukkolt elő, melyhez egy profi parfümőr csapat, köztük Olivia Giacobetti áll rendelkezésére. Andrée kérésére az illatok a klasszikus parfümkészítéshez nyúlnak vissza és személyes emlékeket idéznek.

ANDREEPUTMAN_SSHOW_0032

Az amúgy is klasszikus vonalat képviselő illatok közül a legklasszikusabb a L’Original, mely az unisexből a férfias felé hajlik. Ez az illat minden hivatalos eseményen, üzleti tárgyaláson megállja a helyét. Egy jól megválasztott öltöny vagy kosztüm és a L’Original és megvan a tökéletes szett egy remek üzlet megkötéséhez. Szofisztikált, visszafogott, emellett csendes jelzi, hogy ez bizony egy minőségi parfüm, mely ízlésességet és stílust sugároz. Kardamom, vízililiom, bors és uszadékfa száraz fás illata, enyhén fűszerezve időtálló, egész évben kitűnően használható.

A Tan d’Epices a fűszeres illatok legvidámabb, legélettelibb megjelenése. Fahéj, heliotrope, mézeskalács szívmelengető téli játékossága, krémesen simogató benzoegyantával, száraz cédrussal és egy kis tömjénnel az idei tél nagy slágere.

A Magnolys Andrée kedvenc virágát jeleníti meg, mely természetesen a magnólia. Az illat nagyon hasonlít Frederic malle eau de Magnolia-jához, ha valaki azt szereti, ez is tetszeni fog. Barackvirág, fekete ribizli, zsálya, szerecsendió és ylang-ylang kísérik a magnóliát. Az egész olyan, mint amikor egy virágokkal teli kertet megsüt a nap, a tavasz, a nyár kezdetének illata, üde, élettel teli virágos kibontakozása, ártatlan, bájos és nagyon vidám.

A Figue en Fleur a személyes kedvencem, hisz a Provence-i fügék ihlették, az egyik legjobban eltalált zöld illat, amit ismerek. Kifújáskor a rózsa és főként a friss, zöld fügefa levele érződik benne, majd belopózik egy kis mandula, szantálfa és tonkabab is. Mesés, tavaszi és bármilyen alkalomra ideális.

Andrée Putman
Andrée Putman

A Formidable Man – vagyis „Csodálatos Ember” – Andrée édesapjának állít emléket. Szinte életre kel a személy, akit megjeleníteni kíván. Kifinomult, elegáns, mégis barátságos, megnyugtató személyiséget tükröz, aki humorával, kedvességével és bizalmat sugárzó külsejével mindenki szívébe belopja magát. Nagyon szeretem ezt az illatot, mert maga a harmónia. Az alacsonyabb kategóriás férfi parfümöknél sokszor esnek bele abba a hibába, hogy az illat túl tolakodó lesz és pont az összhang hiányzik belőle. Nos, ez a vád a Formidable Man-t nem érheti. Niche parfüm minőség, tökéletesen komponált összetevők, egységes, kerek egész. Bergamott, citrom, pacsuli és osmanthus, friss, üde lágysága vetiverrel és pézsmával ötvözve maga a tökéletes férfi illat.

Végül az Un Peu d’Amour, mely egy igazán szerelmes-romantikus, nőies illat, klasszikus fehér virágokkal, mint pl.: gyöngyvirág, jázmin és magnólia. Ezt bolondították meg egy nagy adag szantálfával, vaníliával és naranccsal…a végeredmény pedig olyan lett, mint egy szerelmi bájital, csábító és megigéző.

Ha valóban klasszikus illatokra vágytok, akkor látogassatok el a Madison Parfümériába, ott mindegyiket megtaláljátok a fenti illatok közül.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter