A tavasz virágos újdonsága: Etro Jacquard – parfümkritika

Megérkezett a Le Parfum Croiesettebe a tavasz nagy dobása, az Etro extravirágos újdonsága, a Jacquard. Mintha egy virágos kertbe lépnénk be, az illata hatására már el is képzeltük magunk körül a sok-sok színes virágot. Fejjegyében elemi gyanta, angyalgyökér, fekete bors és bergamott ad harsány, figyelemfelkeltő kezdést, mintha jelezni akarná, hogy mindenki figyeljen, mert megérkezett a napsütés és a tavasz, újjáéled a természet és virágba borul minden.

469272093

Maga az illat is pont olyan színes, mint a csomagolás, vibrál, lüktet, állandóan mozgásban van, egy percre sem áll meg. Szívjegyében pedig szépen felsorakozik a többi virág is, ylang-ylang, írisz és jázmin ad erőteljes, buja illatot a Jacquardnak. Az alapjegy pézsmája, vetivere, ibolyája és szantálja erőteljes fás jelleggel egészíti ki a virágok zamatos illatát. Az illatban, csakúgy, mint a csomagolásában van valami művészi. Benne van Itália nagy multú kultúrája, festészete, szellemisége. És benne vannak azok az illatjegyek, amitől igazán ?Etro?-s, mert számomra mindegyik illatukban van valami, ami egy kicsit közös, mintha a cég névjegye lenne, ami miatt messziről felismerjük, hogy ez bizony az olasz parfümház alkotása. A Jacquard a szofisztikált nőiesség megtestesítője, nem mesterkélt, nem akar manipulálni, egyszerűen helyet követel magának a nagy klasszikusok között, jelezvén, hogy tradíciót, hagyományt képvisel, a természetet és virágokat ünnepli. Megjeleníti a nagyon színes kézműves textilművészetet, a tipikusan Etro-s motívumokat, melynek köszönhetően még erősebben fokozódik az egzotikus hatás. A Jacquard azonban nem csak a tavasz illata, magában hordozza a nyár közeledtét, ahogy egyre forróbbak a nappalok, továbbra is nyílnak a virágok, csak már másmilyenek, mint tavasszal. Optimizmussal és magabiztossággal tölt fel bennünket, kiszínezi a szürke hétköznapokat, egy pillanatra sem engedi, hogy felülkerekedjen a szomorúság és melankólia. Felráz és kiszínez mindent maga körül.

 Nektek van kedvenc Etro illatotok? Kipróbáljátok a Jacquard-t?

 Szylwy

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter