A legnaposabb parfümök a narancsszín jegyében

Úgy gondolom, senkinek nem újdonság mennyire odavagyok a napsütésért, épp ezért arra jutottam, hogy elkészítem ezt az összeállítást, melyben csupa vidám, a napsütést idéző illatot vonultatok fel.

21228_879195355455458_8150157174721021576_n

A nagy klasszikus Dior Dune-je, nem mai darab -1993-ban FiFi díjat nyert ? örök érvényű illat. Az illat az óriási sivatagi dűnék találkozása a tengerparttal. Szép, érett, telt illat, tele gazdagsággal és érzékiséggel. Rózsafa, mandarin, peónia, aldechidek, rózsa, ylang-ylang, jázmin és liliom illata, meleg szantálfával, ámbrával, benzoégyantával, vaníliával és tölgymohával egy izgalmas és távoli utazásra invitálnak minket.

dune

Ha épp csak egy légiesen könnyed, kissé unisexbe hajló napsugaras illatra vágytok, vagy nem szeretitek az erős illatokat, akkor a testpermet könnyedségű (legalábbis rajtam) Hermés eau de Mandarine Ambrée-t ajánlom. Annyira légies és könnyed, hogy a legnagyobb forróságban nem is vágyunk majd nehezebb illatra. Vidám és mosolygásra invitál. Maracuja, mandarin és narancs ennek a forró, nyári illatnak a titka.

Ha trópusi napsütésre vágyunk, egy kis erotikus töltettel és nagy gyümölcsrajongók vagyunk, de messzire szeretnénk elkerülni a szirupos Escadákat, akkor Marc Jacobs Tropical Splash Kumquat-ja lesz a telitalálat. A narancs és bergamott nem hiányozhat, ehhez jön a kumquat (ez az elnevezés borzasztó?..az olaszok fortunella-nak hívják, ugye mennyivel szebb?) és az egzotikus, erotikus kisugárzásért felelő orchidea, jázmin egy kis pézsmával és fás jegyekkel.

Marc-Jacobs-Tropical-Splash-Kumquat

Az elegancia jegyében az olasz naplementéket, az esti napfényben megcsillanó tengert idézi Dolce and Gabbana új Light Blue-ja, a Sunset in Salina. Sajnos nagyon szomorú vagyok, mert amilyen isteni finom, annyira gyenge az illata?.ez még a light-nál is lightabb lett a legnagyobb bánatomra. Az rendben, hogy nyári melegre tervezték, de az, hogy nagyjából csak 2 centi távolságban érezhető, az elég szomorú. A jó hír az Escape to Panarea rajongóknak, hogy bár azt már nem lehet kapni, de ez az illat hasonlít rá (szerencsére nem az első Light Blue-ra, mert akkor messzire elkerülném). Ibolyalevél, szőlőlevél, jázmin, narancsvirág, frézia, cédrus, ámbra és pézsma csodaszép találkozása, olyan, mintha egy magas sziklás tengerparton az esti, de még fülledt, párás melegben buja virágillat szállna a levegőben és közben belemerülnék a naplemente látványába. Na jó, azért ennyire nem giccses az illat. Inkább szép, nőies, lágy és csak úgy sugárzik belőle a boldogság.

Jil Sander Eve ? az érzéki, púderes illat, mely az őszi-téli halvány napsugarakat idézi. Grapefruit virág, ribizli, rózsa, ibolya, jázmin, pacsuli és kasmírfa mesébe illő találkozása. Itt pedig nincs gond sem a tartóssággal, sem az illat intenzitásával. Csábító és titokzatos, mint egy hosszú selyemruhába öltözött nő, mint egy hercegnő.

815209_00001_2800x2030

Ne feledkezzünk meg a napfelkeltéről sem, melyet Bvlgari Omnia Indian Garnet-je hoz el nekünk. Benne van India egzotikussága és misztikussága. Az életet jelképezi, ehhez az illathoz illő érzés talán az lenne, ahogy a Taj Mahal-ból megpillantjuk a reggel első, csillogó napsugarait, és rácsodálkozunk milyen szép az élet, a sok nehézség és fájdalom ellenére, mennyi csodás hely van ebben a világban, milyen szép a természet és mennyire éltető elemünk a napsütés. Indiai sáfrány, mandarin és narancs a fejjegyben az illat megalapozói, a szívjegyben az osmanthus és az indiai tubarózsa nemes érzékisége és az alapjegy fás és ámbrás jegyeinek arisztokratikussága csodás kombinációban tárulnak elénk.

Hugo Boss, Boss Orange edp-je első ?szimatolásra? nem nyerte el a tetszésemet, de most ennek a cikknek a kapcsán újra megszagoltam, és most nagyon tetszik. Spontaneitás, nyári fülledt erotika, hosszú napok, aranyló naplementék, játékosság és spontaneitás jellemzi. Összetevőiben alma, fehér virágok, olajfa, vanília, créme brulée (ételként nagyon nem szeretem, de az illata?.hmmm), szantálfa és sok-sok virágos jegy teszi ellenállhatatlanul szenvedélyessé és nőiessé.

20_hbeu58004460_999_21

A Boss Orange edt változata, könnyedebb, szárazabb, fásabb és visszafogottabb az előzőnél. Erről inkább a forrón perzselő nap és a hőséget jól viselő növények illata jut eszembe. Illatjegyei hasonlóak, az alma, szantálfa, fehér virágok, vanília és olajfa ebben is megtalálhatóak, a különbség a narancsvirágban van, emiatt érződik az amúgy édeskés illat egy picit fanyarnak.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter