5 modern rózsás parfüm

Bár még nincs szezonja a rózsának, abban egyetérthetünk, hogy a rózsás parfümök állandó és örök darabjai a parfümpolcoknak, hiszen nincs még egy ilyen sokoldalú, közkedvelt összetevő, mint a rózsa. Ha kell púderes, ha kell, pajkos, ha kell érzéki és ha kell, akkor vibrálóan éteri.

rózsa

A parfümgyártás egyik leggyakrabban felhasznált alapanyaga a rózsa. A legkorábbi időkből való parfümök is legnagyobbrészt rózsát, illetve rózsaolajat tartalmaztak. A minőségi parfümök közel 75%-a tartalmaz rózsaolajat. A parfümkreátorok számára 17 féle rózsa áll rendelkezésre, mint például a bulgáriai rózsa vagy a híres marokkói rózsa. A rózsaolajat a rózsasziromból nyerik ki, és meglepő, de a fehér színű rózsát nem tudja hasznosítani a parfümipar, hiszen a többi virággal ellentétben kevés illatanyagot lehet kivonni belőle. Annak ellenére, hogy a legtöbb parfüm tartalmaz rózsát, mégis ki lehet emelni pár parfümöt, melynek az illatszerkezete kifejezetten a rózsára épül. A rózsás illatok képviselik az eleganciát, stílust a parfümök világában, ezért egy ilyen parfümmel- mint ajándék- nem lehet mellélőni, akár egy rózsacsokor helyett is adható.

Chloé Eau De Parfum

2008-as megjelenése óta már mint klasszikust emlegetik a Chloé ház rózsás parfümjét. Elegáns és magabiztos nők mindennapi illata: isteni rózsa és virágfelhő veszi körül viselőjét, melyet egy nagyon friss, tiszta alapillat hangsúlyoz ki.

chloe edp

 Yves Saint Laurent Parisienne

Fiatal, romantikus párizsi lányok és nők ihlették a Parisienne-t, amely rózsás jegyeivel a lágy, finoman kibontakozó illatokat kedvelők kedvencévé vált. Az illat reklámarcának Kate Moss szupermodellt kérték fel, aki a mai 21. század fiatal nőideálja.

parisienne l'eau

Dolce & Gabbana Rose The One

A 2006-ban megjelent The One sikerén felbuzdulva az olasz tervező páros megálmodta a puha, ölelnivaló The One lágyabb, púderesebb változatát, a Rose The One-t. Egyedisége abban áll, hogy megalkotói megtartották a The One krémes alapjait, és ezeket egészítették ki háromféle rózsával.

rose the one

Casharel Amor Amor

A neves Casharel ház legszenvedélyesebb illata, az Amor Amor. Szinte hihetetlen, hogyan tudtak egy ilyen kis üvegbe ennyi túlfűtött erotikát és szenvedélyt bezárni. Orientális fűszerek mellett a rózsáé az abszolút főszerep ebben az illatban. A mellékszereplők, a citrusok csak pikánsabbá teszik ezt a remek parfümöt.

amor amor by lili choi parfüm

Bvlgari Rose Essentielle

A Bvlgari arisztokratikus jellege ebben az illatban csúcsosodik ki. Végtelenül elegáns, karakteres illat, viselője egy idilli rózsakertben érezheti magát, annyira intenzív benne a rózsaolaj. Hétköznapokra, vagy alkalmakra kiváló választás.

bvlgari rose essentielle parfüm

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter