10 izgalmas macaron illatú parfüm

Jó pár éve egyáltalán nem értettem, mire fel van akkora hype a makaronok (macaronok) körül. Aztán úgy adódott, hogy drága barátosnémmal Zürichben jól belakmároztunk az egyik felkapott cukrászdában, és én végérvényesen rajongóvá váltam, amikor csak tehetem, egy-két macaront bedobok (sajnos nem sokszor tehetem) 😀 Azt is viszonylag későn tudtam meg, hogy ha macaron, akkor a francia Laduree (azóta bakancslistán van a besütizés a párizsi Laduree cukrészdában). Azt viszont tudom, hogy az elmúlt pár évben a macaron nem csak mint édesség ultra népszerű, hanem mint illatkomponens is. Nyilván nem a macaron illatát nyerik ki a sütikből, hanem gondos vegyész kezek kutyulnak valamit, aminek épp olyan az illata, mint a mandulalisztből sütött kis talléré, így egyre több macaron illatú parfüm kapható már a parfümériákban. Ezek közül válogattam párat.

Guerlain La Petite Robe Noire (2009)

Ehhh….majd belepusztulok, hogy a legelső, lila üvegű LPRN már nem kapható, és érdekes húzásként totál újraalkották és kiadták ugyanezen néven 2011-ben LPRN 2. néven, ami naná, hogy már a sima LPRN elnevezéssel fut, mert az első nem kapható. Pedig az a bizonyos első igazi kis macaron illat volt ánizzsal, édesgyökérrel, mandulával és vaníliával. Kár érte!

Escada Absolutely Me

Elképzelhetetlenül édes, macaronos-málnás illat 2010-ből. Amolyan Escada illat, mondhatni tipikus party illat, igazi gourmand csemege. Nehéz beszerezni.

Beyonce Heat 

Beyonce kedvence az orchidea, így nem maradhatott ki első illatából sem. Ami viszont az énekesnő temperamentumát hivatott megeleveníteni, az a barack és a macaron. Az egyik legtöbbet eladott celebparfüm a Heat, amelyről maga Beyonce úgy nyilatkozott, hogy mindörökké imádni fogja, mert ez ő maga. Nagyon jó áron találtam itt!

Lacoste Eau de Lacoste L.12.12 Pour Elle Sparkling Lacoste Fragrances

Először is, mi ez a név?! Képtelenség megjegyezni, leírni meg pláne…no de a sportos Lacoste sem maradhatott ki az édes buliból: vattacukor, macaron, fekete szeder, alma, fűszerek, gyöngyvirág…izgalmas kis illat, igazán jó áron! Itt találtam rá!

A Lab on Fire Paris * L.A.

Ütős kis darab ettől a niche parfümháztól, mondjuk rájuk érdemes odafigyelni. Ez a darab nem más, mint macaron és coca-cola. Na, itt a Párizs és Los Angeles találkozása!

Nina Ricci La Tentation de Nina

Nagyon népszerű ez a Nina változat. Kevésbé friss-gyümölcsös, annál inkább édesebb-cukrosabb, és talán erőteljesebb is. Az üvege ultra cuki <3

Robert Piguet Jeunesse

Kapott szegény Piguet ház hideget és meleget ezért (is) az illatért. Mert ugye a hőskorban ők alkották meg a parfümök királynőjét, a Fracas-t, aztán ahogy illik, hamvába holt a márka, majd jó pénzért feltámasztották, de a gaz új tulajok képesek megfeküdni a nyereség oltárán a trendiség által, és képződnek ilyen macaron illatú izék, mint a Jeunesse. Ugye érzitek az iróniát? Nekem nincs azzal gondom, hogy egy oldschool parfümház újít. Mert ezzel vonzza be a fiatalokat, akik aztán majd x év múlva hardcore Fracas fogyasztók lesznek. Ennyi. <3

Mariah Carey Lollipop Splash Vision of Love

Drága jó Mariah, a hideg is kiráz tőle, ennek ellenére elismerem tehetségét, csak fáj a szívem, hogy így hagyja tönkremenni. Hozzáteszem, hogy az Emancipation of Mimi albumot imádom, tök véletlenül, valami filléres kiárusításon vettem meg, rongyosra hallgattam. Mariah naná, hogy imádja, ami rózsaszín, és cukros és édes és különben is. Így született meg a Vision of Love kókuszos macaron illata.

Zoella Sweet Inspirations

Ha frankón csináltam volna a blogot és mondjuk angol nyelven, meg 20 évvel fiatalabb lennék, akkor most nekem is lehetne saját beauty/parfüm márkám, mint Zoella nevű beautybloggernek/vloggernek…az az igazság, hogy nem ismerem. De kiadott egy egész beauty sorozatot a neve alatt, benne 3 testpermettel, az egyiket macaronok ihlették. Itthon, nálunk is kaphatók.

Anna Sui L’Amour Rose

Az életben nem volt még Anna Sui parfümöm, de nagy erőkkel követem őt a facebookon, mert irtóra tetszik a stílusa. Pisztáciás macaron vattacukorral és mimózával körítve. Kipróbálnám.

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter