10 érdekesség a Chanel no.5 parfümről

Hihetetlen, hogy a parfümvilág legikonikusabb illata, a Chanel No 5. idén ünnepli megszületésének 100. évfordulóját. Már maga az illat is legendás születésű, körülötte annyi a mítosz és legenda, hogy ember legyen a talpán, aki ezek közül a valós infókat kihalássza. Összegyűjtöttem a 10 legnépszerűbb legendát.

1, Azért Chanel No.5 a parfüm neve, mert ez volt az ötödik kikevert juice, amelyet Ernest Beaux parfümőr mutatott meg Coco Chanel kisasszonynak, aki felkiáltott: ez az, ez az ötödik legyen.

2, Népszerűségét annak köszönheti, hogy a II. világháborúban Párizsból hazatérő amerikai katonák a menyasszonyaiknak valami francia sikket szerettek volna hazavinni szuvenírként, és mivel a Chanel butik nyitva volt ebben az időben, így tódult a katonai sereg parfümöt vásárolni.

3, A legendás hírnet az is növelte, hogy a népszerű amerikai színésznő, Marilyn Monroe egy interjú során azt nyilatkozta, nem visel mást az ágyban, csak néhány csepp Chanel No.5-t.

4, Az első parfüm, amelyben mesterséges aldehides jegyeket használtak, és legalább 80 féle virágos jegy ötvözetét.

5, Ikonikus, négyszögletes alakját a francia Place Vendome ihlette.

6, Az első női parfüm, amelyet 2012-ben egy férfi színész, Brad Pitt arcával reklámoztak.

7, Popkulturális ikonná nőtte ki magát: számos művészeti alkotás és mű szól a parfümről, többek között Andy Warhol festményei a legnépszerűbbek

8, És vajon mi volt az illat koncepciója? Coco Chanel egy igazán egyedi illatot akart, amely megragadja a modern nő összetettségét és érzékiségét – különösen olyat, amelyet egy nő bárhol viselhet, ahol csókot szeretne kapni.

9, Mielőtt a Chanel N°5 nagyszabású reklámokban és reklámokban szerepelt volna, Gabrielle Chanel első marketingstratégiája a parfümhöz az volt, hogy egy elit baráti társasággal vacsorázott egy étteremben a francia Riviérán, majd meglepte barátait azzal, hogy befújta őket az illattal.

10, Az ikonikus parfüm 100 éves fennállását ünnepelve a Chanel bemutatta új filmkampányát, amelynek főszereplői Marion Cotillard és az Étoile táncosnője, Jérémie Bélingard. A Johan Renck által rendezett filmben a páros Párizsból a Holdra utazik, ahol táncra perdülnek és táncolnak az aranyszínű, csillogó felszínen, mielőtt visszatérnének a Szajnára. A film egy “örömteli szerelmi történetet” mesél el, amely az eget és a Földet egyaránt ünnepli, és ez az érzés az időtlen illat viselésének és megtapasztalásának érzéséhez kötődik. Nézzétek meg az alábbi videót:



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter