Valentino Valentina Blush – parfümkritika

Vannak olyan parfümök, amelyeknek az első darabja, az anyaillat kifejezetten nem jött de, az utána következő flankerekért, változatokért meg vagyok őrülve. A Valentina ebbe a kategóriába tartozik. A 2011-ben megjelent Valentina egyáltalán nem nyűgözött le, annak ellenére, hogy az üvege mesés, kifejezetten üdítő látvány a sor fantáziálatlan üveg között. Kissé agresszív (helló, szarvasgomba), kissé éles jegyei vannak (ki-kiszurkál belőle a narancsvirág rendesen), és nekem ez túl sok (bár lehet, hogy nem ártana újra kipróbálnom, mert ezek az illatélmények jó pár évesek már. Na, de az azóta megjelent kiadások jobbnál jobbak, legalábbis számomra jobban fogyaszthatóak, mint a sima Valentina.

Különösen csinos kis darabnak tartom a Pink, Blush és Poudre változatokat, a Rosa Assoluto és az Oud Assoluto változatokért egyenesen remegek, de kissé borsosnak tartom az árukat, így várok, amíg a várólistán az előttük lévő 200 illatot már beszereztem, és akkor nyugodt szívvel fogom ezeket megvenni…haha.

Nem lehet okom panaszra, hiszen egy Valentina Blush itt csücsül a parfümös szekrényemben, és sokszor veszem kézbe reggel, fújom magamra, különösen olyan napokon, amikor valami igazán könnyed, bájos és romantikus illatot szeretnék viselni. Blush, maga a szó pirosítót, pírt jelent, gyakran mosódik össze a “blush” jelzésű parfüm a púderes parfümökkel, nem csoda, hiszen hasonló karakterűek. Ha egy parfüm “blush”, akkor számítani lehet benne finoman édesített púderes, virágos jegyekre, de semmi esetre sem szirupos mázra, valamint túladagolt virágos akkordokra. Mint amikor egy romantikus csók után kipirul az arc, olyan könnyedséggel leng körbe a finoman púderes illat.

A Valentina Blush esetében a játékosságot, a pírt a praliné üdítő jegye adja, amely az afrikai narancsvirág éleit kissé letompítja. A meggy határozottan pikánssá teszi az illatot, jólesően kivehető, amely finoman a háttérbe húzódik később, de gyümölcsös jellege végig jelent van az illatban. Kissé szúrós, de olyan pezsgő módon, finoman csipkelődve csattan ki a kifújás pillanatában a rózsabors, kellő egyensúlyt teremtve az édes vanília-praliné akkord és az éles-krémes narancsvirág között. Édesnek édes, de pikáns módon, finoman adagolva, még épp elviselhető módon. Bájos, nem túl karakteres illat, így azok számára ideális, akik nem szeretik, ha egy illat rájuk telepszik. Valahogy a tavaszhoz kötöm ezt az illatot, talán a romantikus jellege miatt, én személy szerint alig várom, hogy a finom tavaszi napsütésben, egy vagány kendőben, bőrdzsekiben Valentina Blush-t viseljek. Ennek ellenére még most télen is érdemes egy próbát tenni vele.

Összetevők: rózsabors, praliné, vanília, narancsvirág, meggy

Sillage: 3 –  edp töménység, ennek ellenére hatósugara edt-vel ér fel, testközeli, nem harsány

Tartósság: 3 – Most mit mondhatnék, hogy a szokásos? Illanós, mint a többi. (copy-paste lassan a legtöbb új parfümnél)

Szexifaktor: 3/4 – nagyon csajos, kacér, romantikus

Elegancia: 3/4 – kiskosztümhöz, fehér inghez is passzol, igazi irodai jolly joker

Korosztály: gyakorlatilag bárkinek szívből ajánlom, aki szereti a finoman édes, kissé pikáns, romantikus illatokat

Árkategória/árérték: 50 ml nagyjából 25.000 Ft körül van, középár-kategóriás parfüm.

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter