V, mint Versace

Nagyon nagy restanciám van a férfiparfümök terén, és ezennel ünnepélyesen megígérem, hogy sokkal több férfiaknak szóló illatról lesz szó a blogon. Sokat gondolkodtam mi is legyen a cikk témája/főszereplője. Mert, hogy a férfi parfümöket tekintve még finnyásabb vagyok, mint a női illatoknál. A kommerszet nem szeretem?és még a designer márkák közül is sokról az a véleményen, hogy nem, nem, nem és nem?.valami nem stimmel. Azt már kifejtettem, hogy a férfi Dior illatok nagy részéért odavagyok, de persze folyton keresgélek, már csak miattatok is kedves Olvasók, mert szeretnék olyan illatokat találni, bemutatni, amit szerettek, amik közül leendő kedvencetek is kikerülhet.

Versace_Man_Eau_Fraiche-62-f03165

Mára épp ezért a híres olasz Versace divatházat választottam. Míg a női illatokból egyedül a Crystal Noir-t szerettem, addig ez az a cég, akik valahogy a férfiparfümök gyártásában sokkal inkább a helyzet magaslatán állnak.

Kezdeném is a Versace Pour Homme nevű illattal, ami nem véletlenül annyira sikeres. Nagyon friss, üde illat, melyet a közelgő tavasz apropóján érdemes kipróbálni. A frissességet enyhe aromás jelleg teszi érdekessé. Ez az illat, ami rendkívül fiatalos, tele dinamizmussal és életörömmel. Stílusos letisztult illatában bergamott, neroli, citrom, rózsa, cédrus, jácint, tonkabab és ámbra is rejlik. Ezzel az illattal nem lehet hibázni, mert a hétköznapokban vagy munkahelyen is remekül megállja a helyét.

Versace Man Eau Fraiche! Ez igen, ez a kedvencem!!!! A nyár illata, tengerkék csomagolásban. Friss, sportosan elegáns?számomra a tengert, a tengerpartot idézi fel. És valamelyik illatra nagyon hasonlít, de nem tudom mire. Amolyan vitorlázós, tengerparton lazán elegánsan sétálós, lehengerlő és könnyed természetességével hódító illat. Én ezeket szeretem, nem a nehéz, tolakodó illatokat. A Versace ezzel az illattal alkotta meg a legjobb férfiparfümjét. A mediterrán életérzésről a citrom, csillaggyümölcs, a rózsafa, kardamom és bors gondoskodik. De a sáfrány, pézsma és a további fás-aromás jegyek nagyon jól kiegészítik az előbb felsorolt jegyeket. Én kötelezővé tenném a használatát! 😀

versace-oud-noir-comunicazione-lightbox-adv-singola-01-2

A Versace Pour Homme Oud Noir mély szexi, izgalmas, lehengerlő, ez az illat maga a csábítás. Sötét, vágyakkal teli illat, melyben pont annyi vadság van, ami kell bele. Ez a 2013-as illat a csillogást, luxust, a híres olasz eleganciát hirdeti. Fűszeres, fás, oud-os, bőrös illata csábító és magával ragadó, később pedig átmegy édesbe az illat. Tetszik, mert az oud-ot egy nagyon jól használható és eladható formában mutatja be.

Versace Dreamer az ?Álmodozó?. Ugye hihetetlen, hogy 1996-os illat? Ebben benne van a klasszikus olasz elegancia, időtlen és stílusos, mégis szó szerint maga az álmodozás, amikor az ember gondolatai elkalandoznak. Talán ez az illat kicsit az érettebb korosztályt célozza meg, kifejezve, hogy az álmodozás kortól független, az életet élni és élvezni kell. A zsálya, mandarin, levendula, dohány és geránium egy kis szegfűvel és rózsával igazán jól képviselik az aromás illatok kategóriáját. Ehhez még cédrust, vetiver, tonkababot és nem kevés fenyőt is adtak. Tegyünk egy próbát, indulhat az álmodozás.

Pont az Eros, ami nálam a sor végén kullog ? persze ez sem rossz ? de ezzel a névvel valami nagyon nagy durranást kellene várnunk. De senkinek nem szeretném elvenni a kedvét, mert az Eros az, ami szerintem leginkább a tömegekhez szól. Ez egy amolyan tipikus férfi parfüm illat. A szerelem istenéről elnevezett illat 2012-ben Cannes-ban díjat nyert, tehát jogosan mondhatjuk, hogy ez közkedvelt, nagy közönséghez szóló illat. A kezdeti zöldalma, menta, citrom harsány kezdését geránium és tonkabab teszi lággyá, a cédrus, tölgymoha és vetiver pedig leitsztult, fás hatással ajándékozzák meg. Nem rossz, de nevével ellentétben egy abszolút hétköznapi illatra érdemes számítani.

Nektek van kedvenc Versace illatotok?

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter