Top 5 legjobb kölni a nyári melegre

Ha a nagy hőségben te is csak arra vágysz, hogy vegyél egy friss zuhanyt vagy fejest ugorj egy medencébe, de nem teheted meg, akkor neked találták fel a frissítő kölniket! Vágjunk bele, nézzük, meg, melyik 5 darabbal nem foghatsz mellé!

Ha azt mondjuk kölni, akkor a legtöbb magyar embernek a húsvéti locsolókölni jut az eszébe. Pedig a cologne egy sokkal izgalmasabb parfümkategória: olyan parfümek jelölünk így, amelyben az illóolajok jelenléte az alkohol mellett 2-5%, azaz pár órácskát tart csak a bőrön. Jellemzően ezek citrusos illatok, amelyek eleve is illékonyak, cserébe frissítenek és energetizálnak. Egy jó kölni pontosan úgy frissít fel a nyári hőségben, mintha vettél volna egy jó zuhanyt.

Atelier Cologne Absolute Orange Sanguine

A márka, amely éppen a kölni (cologne) szépségeit hivatott kiemelni! Zseniális koncepció, még zseniálisabb kivitelezés, és az eredmény az évek óta bestseller Orange Sanguine, a legnarancsosabb narancsillat, ami létezik. Az új Absolute verziója még töményebb és tartósabb, próbáljátok ki!

Hermés Colognes Collection Eau de Pamplemousse Rose

Imádom a Hermés Colognes kollekcióját, körbejárja az összes friss akkordot, mint a citrom, narancs, rebarbara vagy grapefruit. A Pamplemousse Rose egy vibrálóan friss rózsás-grapefruitos-citrusos illat, nem a fanyarság kapott itt helyet, hanem a rózsaszirmon megbúvó friss harmatcsepp. Klasszis illat, elegáns és friss.

Nishane Colognise

A török niche márkától a maximális minőséget kapjuk, így az általuk kreált kölni, azaz a Colognise is valami egészen új szintet nyújt. Citrusok, zöld tea, gyöngyvirág, neroli, pézsma és vetiver, komplex és elképesztően friss egyszerre. Tartós illat, amely egyértelműen a luxust idézi.

Etat Libre d’Orange Cologne

Zöld jegyek, citrusok, bőr és pézsma, ez a francia avantgarde niche márka Cologne illata. Vibrálóan élénk és kissé meghökkentő, a tömegből kitűnő darab. Uniszex, így bárki tehet vele egy próbát. Alapvetően az ELDO illatok megdöbbentőek, de a márka alapítói most udvariasak akarnak lenni és valami szépet adni a parfümrajongóknak. Az illat nem egy alap kölni, hanem egy olyan parfüm, amely az egyszerűség tökéletességét képviseli.

Acqua di Parma Colonia Assoluta

A legendás olasz parfümház még legendásabb illata, az Acqua di Parma Colonia, és annak Assoluta változata szerintem a piacon kapható legjobb és legszebb kölnik egyike. Elképesztően komplex, gazdag illat, melyből mi azt érezzük, hogy a Földközi-tenger partján hűsölünk, kezünkben egy citrusos koktéllal. Imádom!

Várom a ti nyári kölnis kedvenceiteket!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter