Stella McCartney ? a név kötelez

A híres Beatles tag, Paul McCartney lánya, Stella McCartney bár híres szülők gyermekeként nőtt fel, karrierjét mégis nagyfokú divatrajongásának köszönheti. 12 évesen tervezte első dzsekijét, mely olyan jól sikerült, hogy később saját ruháit is saját maga tervezte. 15 évesen Christian Lacroix mellett volt gyakornok, majd a londoni divatiskolában tanult divattervezést. 1995-ös vizsgakollekcióján barátnői, Naomi Campbell és Kate Moss vonultak a kifutón, mely hatalmas sikert aratott. Később a Chloé és Gucci divatházaknál kapott vezető szerepet, melyek megalapozták a saját márkája arculatát. Szülei révén lelkes állatvédő, így kollekcióiban soha nem használ fel állati eredetű bőröket és szőrméket. Stílusa a mai metropolita nő nyüzsgő világát jeleníti meg, ruhái a legapróbb részletekig kidolgozottak és motívumokban, egyedi szabásvonalakban gazdagok. Rajongótáborába tartozik Madonna, akinek turnéruháit tervezte. Stella McCartney tervezett ruhakollekciót az Adidas és a H&M cégeknek is.

L.I.L.Y.
L.I.L.Y.

2003-ban jelent meg első parfümje, a Stella, mely a rózsás parfümök régi világát eleveníti meg. A 2006-ban megjelent Stella II (Stella in Two) a bazsarózsa púderesen tiszta illatára épül, melyet a bors fűszerez meg egy csipetnyi pikantériával. A pacsuli érzékien keleties jegye az ámbra és a cédrus bőrre simuló akkordjával intim és tartós alapot ad a virágos jegyeknek.

STELLA_Nude

A 2009-ben megjelent Nude fehérnemű kollekcióhoz tervezte Stella McCartney a Stella Nude parfümöt, melynek lágy, bőrre simuló jellege egész napra intim, visszafogott illatot kölcsönöz. A marokkói rózsa púderes illatával és a citrom friss jegyével nyit a parfüm, melyet a rózsabors és a bazsarózsa kacéran bájos akkordja követ. A vaníliával átitatott ámbra halkan érzéki illata fogja át az egész kompozíciót. Stella Nude illatról itt olvashattatok bővebben! 

2012 nagy dobása volt Stella McCartney új illata, a L.I.L.Y, melyet gyermekkori emlékei ihlettek, a vidék illata, ahol felnőtt. A parfüm neve pedig igazán szívbemarkoló, Stella apja Paul McCartney becézte így Stella édesanyját, Lindát: Linda, I love you. Természetesen a Lily pedig a gyöngyvirágra is utal, mely főszerepet kapott az illatban a pézsmás, tölgymohás illatok mellett.

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter