Sergio Tacchini Donna – parfümkritika

Szerintem már rájöttetek, hogy erősen nosztalgikus hangulatban vagyok mostanság – magam sem tudom, miért – főleg akkor, ha előkerül egy régi-régi kedves illatom, amelyet körülbelül 15 éve viseltem előszeretettel. És akkor hogy imádtam! Sergio Tacchini Donna-ja ideális volt akkor számomra: kispénzű főiskolásként örültem, ha erre tellett, kellően komoly illat, de mégis van benne játékosság és szertelenség, mint egy húszas évei elején járó nőben (lányban…).  Ha megszagolom, szinte látom magam előtt az akkori életem, az akkori ruháimat, előtörnek az érzések…hiába, az illat mindig hordoz emlékeket.

Sergio-Tacchini-Donna

Sergio Tacchini olasz teniszcsillag már 17 éves korától a legrangosabb versenyeken tűnt fel, pályája csúcsán a Davis kupától az olasz bajnokságig minden kupát megnyert. Hamar felismerte, hogy a sport nem tarthat élete végéig, ezért saját sportmárkát alapított Sergio Tacchini névvel, melyben kifejezetten elegáns és stílusos teniszruhákat tervezett és gyártott. A nagy sikerre való tekintettel már más sportok ruházatát is felvállalta, mint sí, vitorlázás, golf és fittnessz. 2007-ben a cég csődbe ment, majd egy üzletember segítségével 2011-re igen jövedelmező céggé vált. A Sergio Tacchini cég sok sportolót támogatott az éves során, elsősorban olyan neves teniszezőket, mint Gabriela Sabatini, Pete Sampras vagy Martina Hingis. A sportruházat mellett számos kiegészítőt, napszemübeget, övet, táskát és természetesen parfümöt jelentetett meg a Tacchini cég.

Sergio-Tacchini-Donna2

Legismertebb és legkeresettebb Sergio Tacchini parfüm kétség kívül az egyedi üvegben és dobozban megálmodott Sergio Tacchini Donna, mely a 2000-es év egyik slágerillatának számít. Egyszerre sportosan laza és stílusos illat, mely hétköznapi eleganciát csempész a szürke mindennapokba. Maga az illat 1988-ban született, magában hordozza mindazt, amit a ’90-es évek jelentenek: könnyed, laza, mintha nem is lennék, jelenlét, amely olyan észrevétlenül hálóz be, hogy csak arra kapod fel a fejed, nem tudsz szabadulni tőle. A parfüm szíve a vizes jegyekre épül, tavirózsa zöldes-aquás jellege könnyű, édeskés illat, melyet a lótusz egzotikus jegye ölel körül. A jázmin-gyöngyvirág nőies, áttetsző párosa halkan bontakozik ki, az ananász édes-szirupos jellegéből jut bőven a virágoknak is. Mindez rendkívül puha púderes alapokon. Érdekes illat, szerintem roppant megosztó, a vizes és a púderes jegyek sok orrnak túl intenzív lehet, érdemes bőrpróbát tenni vásárlás előtt. Aki viszont egy nőiességében teljes, üdítően zamatos illatot keres nyárra, és nem elégszik meg a citrusos illatokkal, annak jó választás lehet a Donna!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter