Parfums de Marly Safanad – parfümkritika vendégszerkesztőtől

Parfums de Marly: Safanad ? Egy tökéletes illat bűvöletében

Ez a 2012-es illat már első fújásra a kedvenceim közé lopta be magát. Alapvetően kedvelem a gyümölcsös, virágos parfümöket, de ez az összhatás egy fantasztikus kompozíció. A Safanad egy igazán különleges, elegáns és titokzatos illat, aki ezt viseli, biztosan maradandó emlék marad a társaságban.

A parfümöt az arab telivéreknek ősének szentelték, amilyet a legenda szerint Sába királynője is ajándékozott a bölcs Salamon királynak. A ló neve Safanad volt, vagyis ?A tiszta?.

safanad ló

Ez a kissé orientális beütés hatja át az illatot, mégis megtartja gyümölcsös jellegét, melyben a körte és a narancsvirág kapják a főszerepet.

Illatjegyei: körte, narancs, ylang-ylang, írisz, narancsvirág, ámbra, szantálfa, vanília.

A különleges illatkompozíciót a gyümölcsös és a virágos jegyek találkozása adja a keleties ámbrával és szantállal, megkoronázva egy kis vaníliával.

safanad_nagy

Hangulatában nálam az alkonyi homoksivatagot idézi, ahogy a teveháton igyekszik az ember az oázis felé. Ez az illat már maga a megérkezés.

Bátran ajánlom mindenkinek ezt az izgalmas illatot, aki szeretne egy magas minőségű, jól összeválogatott jegyekből álló illatot viselni, ami még órák múlva is finoman körüllengi viselőjét.

A tesztelés során ez a parfüm lett a kedvencem és a Safanad felkerült a top 10-es listámra.

Grási Linda



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter