Parfümök alternatív felhasználása

Nem csak magunkat illatosíthatjuk kedvenc parfümünkkel, hanem otthonunkat, autónkat is.

Nagyon szeretem körülöttem a finom illatokat, ezért a lakásomat, autómait is szeretem illatosítani. Sajnos egyre kevesebb “mű” illatot fogad be az orrom, így a hagyományos illatosítók, spray-k szóba sem jöhetnek. Ha többre vágyunk, mint egy szintetikus vanília vagy levendula illat, van néhány jó ötletem!

 

1. Természeten ma már több parfümház saját illatgyertyákat, aromalámpákat árul, így teljes összhangban lehet a saját illetve lakásunk illata.

 

2. Nagyon jó minőségű, 100%-os illóolajakkal nagyon finom illatokat lehet a lakásban csinálni. Sajnos én is bedőltem az olcsóbb olajoknak, közel sem annyira tartósak, mint a kicsit drágább, de természetes illóolajak.

Ha nem elégszünk 1-1 illattal, akkor saját parfümünket is használhatjuk! Itt a párologtató vízébe elég párat fújni a parfümből, és finoman illatozni fog órákig.

 

3. Illatgyertyát is kreálhatunk kedvenc parfümünk segítségével. Itt meg kell várni, míg a gyertya, mécses megolvad. Elfújjuk és belefújunk a parfümmel. Megvárjuk, hogy megszilárduljon, és következő alkalommal ha meggyújtjuk, illatozni fog.

 

4. Még Anyumtól tanultam a következő trükköt, hogyan lehet gyorsan az egész lakást beillatosítani: takarítás előtt a porszívó légtisztító szűrőjét kell befújni parfümmel, vagy kis illatmintából csöpögtetni rá parfümöt. Amint bekapcsoltunk a porszívót, isteni illatot fog kifújni! Aki nem szeretne ilyen drámai hatást, annak egy kis vattára kell parfümöt szórnia, és behelyezni a porzsákba. Diszkrét és finom illat lesz.

 

5. Saját potpourri készítése is egyszerű: a szárított virágokra időnként pár fújás parfüm, és kész az illatosító. Ezt lehet fokozni, ruhák közé tenni, ha kis vászon vagy tüll zsákokba tesszük a parfümmel átitatott száraz virágokat.

 

6. Végül a kedvencem: az autómba évek óta nem tudom elviselni a hagyományos illatosítókat. Egyik drága barátném illóolajat használ, melyet időközönként az autó szőnyegére cseppent.

Én pedig összekötöttem a kellemest a hasznossal: a parfümériában tesztelt parfümből fújok papírcsíkra, majd ezt az autó szellőzőjéhez rakom. Hetekig isteni illatot csinál, nem mellesleg pedig el tudom dönteni, hogy az adott illatot meg tudja-e szokni az orrom, ergo kell-e nekem:)

 

Ti milyen illatosító trükköket ismertek?

 

 



2 thoughts on “Parfümök alternatív felhasználása”

  • :)) szereti Anyum a jó kis illatokat, de ő nem volt ennyire megszállott, mint én. Most annál inkább örül neki, hiszen mindig “megörökli” a parfümjeimet:) Sőt, a nagymamám is alig várta, hogy megunjak valamit!:))

  • Nagyon jo otletek, koszi. Ha anyukad ilyen trukkoket tudott, akkor sejtem, honnan jon az illatfuggesed. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter