Nina Ricci Nina Snow Princess – parfümkritika vendégszerkesztőtől

Nina Ricci klasszikus ?almás? parfümje szerintem sokunk kedvence. A nagy sikerre való tekintettel az első ?almás? Nina után pedig sorra jött a többi. Így született meg egyik tündérmesébe illő limitált szériás változata a Nina Snow Princess. Az illat megalkotója az az Olivier Cresp, aki többek között a Nina ?almácskák? nagy részének megalkotója, továbbá az ő nevéhez fűződik Velentino Valentina illata, a D and G Light Blue-ja, Givenchy Ange ou Demon-ja de készített illatokat a Boucheron-nak, Cacharel-nek, Dior-nak, Issey Miyake-nak, Kenzo-nak és Thierry Mugler-nek is. És hogy milyen Nina téli almája? Egyszerűen mesés. Ezt már a nevéből is sejthetjük, hiszen a Snow Princess, azaz a Hóhercegnő nevet kapta. És ez nem szimplán marketingfogás, a név abszolút tökéletes választás az illathoz.

snow princess

A fejjegy citrommal és lime-mal indul, olyan az érzésünk, mintha egy Caipirinha koktélba kóstolnánk bele. Most sokan felkapják a fejüket és azt gondolják?..nahát akkor ez egy nyári illat? Persze nem állunk meg itt, eltelik pár perc és kibontakozik a szívjegy, amikben már az édes jegyek jelennek meg, mint például a karamella és praliné. Hamarosan pedig az elmaradhatatlan alma, ami sokat frissít az édes összetevőkön. Majd az alapjegyben megérkezik a pézsma és vanília egy kis cédrussal. Ha a leginkább ismert 2006-os Nina-val akarjuk összehasonlítani, akkor azt mondanám, hogy sok a hasonlóság, de a Nina Snow Princess mégis más, kevesebb benne a cukrosság, több a citrus. Hogy a legtöbb ember mit vár egy téli kiadású illattól? Valamit, ami felmelegíti, ami nagyon édes, puha vagy esetleg tömény, fűszeres, orientális, erőteljes, ami enyhít a zord hidegen. Nos a Snow Princess nem a tipikus téli trendet hozza. Ez nem az az édes vaníliás illat, mint pl. egy Chopard: Wish, egy Carolina Herrera: 212 sexy vagy egy Thierry Mugler: Angel. Ebből az illatból friss könnyedség árad, az édes összetevők ellenére.

Nina Ricci Nina Snow Princess

Mivel szeretem feszegetni a határokat, átlépni a konvenciókat és ugyebár nem mindenkinek ugyanazt jelenti a tél, én kifejezetten örülök ennek a friss, de mégsem könnyen elillanó illatnak. Hogy milyen érzést közvetít? Azt, hogy merj újra hinni a mesékben, csukd be a szemed és hagyd, hogy ez az illat elvarázsoljon, mintha egy gyönyörű havas tájon járnál, minden csupa hó, hegyek, gyönyörű fenyőfák és szép kis faházak vesznek körül, a házakban kandalló, a kandallókban tűz lobog. A hó ezüstösen csillog, amerre csak a szem ellát, pont ahogy a csodaszép külső csomagoláson, amit ezüst hópelyhek és ünnepet idéző arany levelek díszítenek. Minden olyan tiszta és meseszerű, szinte megjelenik előttünk egy hófehér prémes ruhába öltözött hóhercegnő, ahogy légies könnyedségével lépked mesekastélya felé, amiről rögtön a németországi Neuschwanstein kastély jut eszembe. Ez nem az a szeles, zord, kegyetlenül fagyos hideg és rideg tél, amit megszoktunk. Ez a tél vidám, csupa meglepetést rejt, friss, játékos és gondtalan, mint a hercegnők világa. Minden olyan könnyed, ugye hogy nem is kell feltétlenül nehéz illatokat társítanunk a télhez? Egyszerűen merni kell kilépni a zord, kemény hétköznapokból és belépni a mesék és tökéletes boldogság világába.

Az egész illat számomra sokkal lágyabb, mint a 2006-os Nina, ami harsányabb volt, azt akarta, hogy a középpontban legyen, hogy mindenki felfigyeljen rá. A Nina Snow Princess nem ilyen, ő szépen lassan és észrevétlenül varázsol el. Nem rámenős, nem tolakodó, olyan, mint egy szelíd és elegáns fiatal nő, akiben ott rejtőzik az ártatlan, mindenre rácsodálkozó kislány, és akiben ott van a kecses nőiesség is.

De nem csak az illat, a csomagolás is annyira finom és elegáns, csupa, fehér, arany és ezüst, mely előrevetíti a közelgő ünnepet. Merjünk hinni a csodákban, ha máskor nem is, legalább Karácsony közeledtével.

Szilvi 



1 thought on “Nina Ricci Nina Snow Princess – parfümkritika vendégszerkesztőtől”

  • Nagyon nagyon keresem ezt a parfümöt már két éve, de sajnos sehol sem találom, pedig a gyűjteményemből már csak ő, és a Love by Nina hiányzik :/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter