L’Occitane Alapítvány sikertörténete – légy részese Te is!

Gyógypedagógus parfümblogger

Lehet, hogy eddig nem beszéltem róla, vagy kedvesen tudjátok, de nem főállású „parfümblogger” vagyok. A parfümök a szenvedélyem, a blogolás hobbi, a kettő együtt pedig igazi feltöltődést nyújt (remélem, nem csak számomra). Tehát van egy civil hivatásom, amelyben dolgozom: gyógypedagógus vagyok, ezen belül is logopédus, beszédtanár (ezen kívül még kommunikációs szakember, de ez most itt nem lényeges :)). Látszólag teljesen távol áll egymástól a szépségipar és a gyógypedagógia, de amikor e kettő összesimul, az számomra a gyönyörűség. Szociálisan érzékeny embernek vallom magam (nem csak hivatásomból kifolyólag), és az, hogy egy nemzetközi márka nem csak kötelezően, már-már marketingfogásként alkalmazva jótékonykodik, ritka.

L’Occitane alapítvány hitvallása

A L’Occitane-nak sikerült! Számomra is csak a Váci úti üzlet újranyitásakor derült ki, hogy a L’Occitane 2006 óta működő alapítványa (L’Occitane Foundation) elkötelezetten küzd a látássérültekért! Világszerte 285 millió látássérült él, mely megbetegedések 80%-a elkerülhető lenne. A látássérültek 90%-a fejlődő országokban él.  A L’OCCITANE Foundation 2006-os alapításától kezdve 2015-ig több, mint 2 millió látássérültnek nyújtott segítséget fejlődő országokban. A Union For Vision 10 By 20 célja, hogy 2020-ra 10 millió látássérültet juttasson kezeléshez, orvosi ellátáshoz, ezzel segítve őket a megelőzhető vakság elleni harcban. 3 éve partnerségi kapcsolatot alakítottak ki az UNICEF-fel, 1 millió Euro támogatással 1.7 millió gyerek juthatott olyan A-vitamin dózishoz Myanmar, Pápua Új-Guinea és Bolívia területén, amely segíti megelőzni a gyermekkori vakságot.

Mint megtudtam, a fejlődő országokban (afrikai országok) számos betegség, fertőzés vagy éppen rovar okozhat látássérülést, sajnos legnagyobb részben gyerekeknél. A látás elvesztése még inkább kilátástalan helyzetbe sodorja a családokat, esélyük arra, hogy megfelelő munkát kapjanak, vagy eltartsák magukat, egyre csökken.

Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége & L’Occitane <3 

De nem kell Afrikáig menni, sajnos Magyarországon is születnek vagy válnak gyengénlátókká, vakká kisbabák, kisgyerekek és élnek látássérült felnőttek, akiknek a mindennapi életvitelhez nyújt segítő kezet a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, s akiket a L’Occitane Magyarország évek óta támogat. Mint gyógypedagógust, rendkívül megérintett az a helyi törekvés a magyarországi cégtől, hiszen bár rendkívül fontos a szegényebb országokban is a fogyatékkal élők megsegítése, életminőségük javítása, de az, hogy magyarországi szervezetet támogatnak elkötelezetten, szívet melengető. Épp a előbb említett Váci utcai üzlet újranyitása apropóján tudtak újra segítő kezet nyújtani a magyarországi vakok és gyengénlátók számára, hiszen az aznapi bevétel ötven százalékát felajánlották a Szövetségnek. Egy vak ember számára hatalmas segítség egy vakvezető kutya, amelynek kiképzése sajnos igen költséges. A támogatással akár ezt is tudja a L’Occitane támogatni a Vakok és Gyengénlátók Szövetségén keresztül segíteni.

Tudom, hogy sok alapítványnak, szervezetnek jól jön a segítség, legyen szó akár környezetvédelemről, vagy állatokról, de mint szakmabeli, úgy gondolom, hogy a fogyatékosság megelőzése vagy világunk élhetőbbé tétele ugyanannyira fontos feladat. Egy látássérült ember számára a kultúra sem könnyen elérhető (gondoljatok bele, hogy minden egyes könyvet valakinek pontírásba vagy hanganyagba át kell ültetni), hogy a látássérült gyerekek hogyan szerzik meg a tudást (tankönyvek átalakítása), és az önálló élethez szükséges segédeszközök megszerzése sem könnyű feladat, így jó helyre kerül minden fillér!

Te is tudsz segíteni!

Ha szeretnél még többet megtudni a L’Occitane Alapítványról, akkor nézz körül a Fondation.loccitane.com oldalon, ha pedig a márka számára fontos értékekről szeretnél bővebben olvasni, akkor a magyarországi Loccitane oldalt keresd fel. Az aktuális akciókról, amelyek érinthetik az alapítvány munkáját, a márka facebook oldalán értesülhetsz.

Jelenleg egy limitált vászontáska megvásárlásával tudod támogatni az alapítvány munkáját, de mindig lesznek olyan kampányok, amelyekben 1-1 ikonikus termék bevételének egy részét egy adott cél érdekében ajánlanak fel, ezekről hírlevélben, vagy a L’Occitane facebook oldalán fogsz majd olvasni.

Ha pedig közvetlenül szeretnéd támogatni a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét, akkor látogass el honlapjukra (www.mvgyosz.hu).

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter