Lanvin Me – parfümkritika

Bleu Lanvin 1
Lanvin kék

A Lanvin divatház a híres “Lanvin kék” hangulatát meglovagolva megalkotta azt az illatot, mely tökéletesen fogalmazza meg a Lanvin nő fogalmát:

? A ME nő egyéni, ami ebben az esetben nem azt jelenti, hogy egy individualista, önimádó személyről lenne szó. Nem, ő egyéni, mert magára is gondol, odafigyel, hogy önmaga kicsoda, mit visel, sokkal inkább, mint arra, hogy mindenki előtt előtérbe helyezze magát. Mivel a ME parfüm egy ajándék, a ME nő szereti magát megajándékozni vele.? – Alber Elbaz

Lanvin Me
Lanvin Me

Alber Elbaz divattervező Dominitille Bertier parfümőrrel karöltve konkrét elképzeléssel ült tervezőasztalhoz, melynek fő inspirációját a Lanvin ház esszenciája, stílusa és méltán híres jegyei ihlették. A Lanvin Me nemesen egyszerű neve (Me=Én), egyszerre zseniálisan egyszerű és provokatív, szinte felhívás keringőre, hiszen ki ne lenne kíváncsi egy olyan illatra, mely azzal kecsegtet, hogy önnön magamat fogja nyújtani illatjegyei által.

                                 portrait parfumeur IFFAlber Elbaz_tervező

Nos, a Lanvin Me a couture jegyében született, így annak főbb vonásait élvezhetjük: igazán nagyvonalúan bánik az illatjegyekkel, mondhatni, nem diszkrét vagy visszahúzódó, sőt, mint egy jó hot couture darab, a stílusjegyek kihangsúlyozásával éri el azt, hogy a szélsőségek hullámán mégis egy harmonikus, de mégis “hangos” (load) illatot érezzünk, mely éppen annyira provokatív szuggesztív illatával, mint egy divatbemutatón felvonultatott hot couture darab.

Blueberriesbastoncini di liquiriziaAgapanthe, Agapanthus, Tubéreuse blanche, Lis du Nil

Be kell vallani, nem tudott a tervezőpáros elmenni a napjainkban divatos édes-gyümölcsös akkordok mellett, hiszen a kék áfonya barackkal párosított zamata mellé illesztett édesgyökér elementáris erővel hengerel le, melyet még fel is hangosítottak a tubarózsa olykor nehéz, de nőiességében teljes jegyével. A lágy, púderes rózsa halk, vékony kis hangja itt nem elég a frissességhez, éppen csak annyira bukkan fel, amennyire egy magabiztosan nőies parfümben illik megjelennie. A puha, meleg szantálfa, mint alap csak tovább erősíti az édeskés jelleg melegségét, erejét.

Így nyilatkoznak a parfüm tervezői az illatról:

? Egy olyan illatot akartam, ami ragyogó érzékiséggel függővé tesz és elegáns aláírással bír.?- magyarázza Domitille Bertier, majd hozzáteszi: ? egy leheletnyi Lanvin Kéket is akartam belecsempészni, ezért hangsúlyoztuk ki a csillogó áfonyát.?

A ME több mint egy parfüm. Egy valós történet, ami illatokban és jegyekben lett leírva, elmesélve és megmagyarázva. Egy olyan eredmény, ami az azonnali érzelmeken alapszik, meghódítva az érzékek zenéjét.?- teszi hozzá Alber Elbaz.

Valóban az illat kifejezette divatos, elbűvölő és érzéki a maga kategóriájában, párizsi sikket árasztó illat, mely merész és pikáns is egyszerre, melyet az üvege is hirdet. A Lanvin Me a divatház újabb couture ékszere, fiatal, lendületes, eltökélt és enyhén egocentrikus nőknek.



2 thoughts on “Lanvin Me – parfümkritika”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter