Hermés válogatás férfiaknak

Kedves Olvasók, nem titkolt szándékom, hogy a magyar férfiakat is elindítsam a stílus és igényesség irányába, mármint azokat, akik eddig még távolról szemlélték a divat világát. Bár az olaszokhoz és franciákhoz képest szinte behozhatatlan a lemaradás, vagy inkább azt mondanám, ők hoznak magukkal valamit, amit csak ők tudnak, bennük van, az életük része. Ez persze nem baj, mert aki érdeklődő és nyitott, az úgyis nekivág ennek az izgalmas útnak és megpróbálja magából kihozni a legstílusosabbat és legegyedibbet. Ehhez az utazáshoz pedig a Hermés illatait választottam, ami sokan nem ismernek, vagy a népszerűbb, jól ismert termékek miatt le sem emelnek a polcról kipróbálni.

abdfebf4-8eae-4d18-bb77-f742c301e1f5_Voyage-dHermes-2-14

2 kedvencem a Herméstől a Voyage d’Hermés névre hallgat, az egyik edt a másik parfüm és persze az összetevőkben is van egy kis különbség, de a lényeg, hogy mindkét illat az utazás örömét szimbolizálja. Ugyan az edt kicsit hamarabb elillan mégis ő lett a fűszeresebb a 2 illatból. Tetszik, hogy be merték vállalni a nagy adag kardamom-ot és a fűszereket, mindezt egy teás alapra téve. A zöld tea, citrom, zöld és virágos és fás jegyek abszolút nyári könnyedséget ígérnek. Férfias, laza és könnyed, emellett rendkívül megnyugtató illat. A másik, a parfüm változat is nagy kedvencem, itt az előbbi támaszt nyújtó férfivel szemben egy macsósabb, csábítóbb illat bontakozik ki. Az összetevők nagy része ugyanaz, mint edt-nél, de itt még egy kis rózsát, ámbrát és a hedione nevezetű vegyületet is belecsempészték, valamit a már meglévők összetevők is más arányba kerültek bele, hiszen a friss-fűszeres hatás sokkal fokozottabb, és a zöld tea meglehetősen háttérbe szorul. Mindkét illat igazán üde és nyári, így remélem idén egyre többen kezdik el használni és megszeretni a Hermés illatokat.

A Terre d’Hermés sorozat már sokkal markánsabb, bár vannak könnyebb változatai is a sorozatnak. Én most 3 illatot hoztam a sorozatból. Személy szerint a Terre d’Hermés parfum nekem nem annyira jött be, túl tolakodó, már a citrom és a narancs is kissé szúrós formában található benne, a tölgymohát szerintem egyértelműen eltúlozták…nekem egyszerűen sok. És bizony a benzoégyantából is elég lett volna bele egy kicsit kevesebb. Mindemellett nem mondom rá, hogy rossz lenne, a fás része még egészen jó is, de az én orromnak ez már sok. Kicsit olyan, mint, aki szó nélkül mindent le akar tarolni, ellentmondást nem tűrően.

Az edt változat már sokkal jobb, könnyedebb, nem veszi annyira komolyan magát. Lazább és a mesterkéltségből már csak alig látszik belőle valami. A citrusok üdébbek, könnyebbek benne, a muskátli és bors enyhén pikáns jelleget kölcsönöz az illatnak, a vetiverhez, cédrushoz és pacsulihoz pedig már jóval kevesebb benzoégyantát kevertek. Határozottabban jobb a parfum változatnál.

Hermes-Terre-D-Hermcs-Eau-Trcs-Fraiche-Eau-de-Toilette-Spray-125ml_b2

A Terre sorozatnak azonban van egy tagja, amit nagyon szeretek, ez pedig az Eau Trés Fraiche, ami nevéhez hűen, valóban friss. Sportos elegancia, lazaság és ha már nyár, akkor vizes jegyek minden mennyiségben. Talán ezért lett nálam kedvenc?? A víz az úr, ami mellé épp csak egy kis citrusos, cédrusos, pacsulis, fás jelleg fér meg. Ez igen, le a kalappal a Hermés előtt!!!

Akik pedig még a kifejezetten fanyar illatokat szeretik, nekik a Concentré d’Orange Verte biztosan tetszeni fog. Nyers és vad, naranccsal, bazsalikommal, cédrussal, bazsalikommal és ámbrával. Tipikusan a zöld színt testesíti meg.

Végül pedig a kuriózumnak számító Eau de Gentiana Blanche következik. Húúú ezt az illatot aztán igazán nehéz besorolni. Mindenesetre kevés összetevője ellenére nagyon összetett illat lett. A tárnics fanyar-kesernyés illata találkozik a tömjén füstös hatásával, és ha ez még nem  lenne így elég izgalmas, akkor jöjjön egy kis púderes, földes írisz és a pézsma. Merőben szokatlan illat bátor, és kísérletező szellemű parfümrajongóknak. Én még nem tudtam vele teljes mértékben megbarátkozni, de értem a koncepciót és az ötletet, hogy mit is akartak kihozni belőle.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter