Guerlain Aqua Allegoria újdonságok

Régi posztokban már olvashattatok a Guerlain Aqua Allegoria sorozatáról. Nem titkoltam soha, hogy szívemnek nagyon kedves e parfümház, és az Aqua Allegoria (AA) sorozat, kiváló nyári kölnik, edt-k, és tényleg mindenki megtalálhatja közöttük a számára kedveset. Nekem évek óta a Mandarine Basilic a kedvencem, de mindig nyitott vagyok az új darabokra. Általában minden nyáron egy AA limitált illat jön ki, és hozzá egy special edition (általában reptereken kapható) kiadás, éppen ezért külön boldogság, hogy idén nyáron három új illat is felfedezhető a Guerlain polcokon. Lássuk!

Ha nyári, tengerparti illat, akkor nem vitás, hogy a kókusz majdnem mindig megjelenik az összetevők között. Most először a Guerlain külön csak a kókusz trópusi hangulatát emelte ki a Coconut Fizz illatban. Nagyon hangsúlyos a kókusz, melyet bergamott frissít fel, nagy adag vizes-gyümölcsös jegy mellett a bájos és lágy frézia foglalja keretbe a gyümölcsös akkordokat. Az alapokban fás jegyek tonkababbal (a már jól ismert Guerlain DNS). Nagyon hordható, nagyon játékos, vidám illat, igazi beach hangulatú.

A virágos kategóriába sorolható Flora Cherrysia számomra a tavasz üde, romantikus lehelete. Édeskés, természetes cseresznyevirág illatú, melyet a pézsma tiszta, púderes akkordja kissé elmélyít. A nyár üdeségét a lédús dinnye és a szinte harmatvíz-szerű vizes akkord adja. Inkább játékos és vidám illat, de a három illat közül ezt tudom elképzelni a városi kánikulában leginkább. Tartóssága edt-hez hű, locsolni kell bátran, hiszen azért Aqua, és azért kölni, no meg amúgy is 75 és 125 ml-s változatban kapható.

A legizgalmasabb darab a sorozatból pedig a Ginger Piccante. A gyömbér az utóbbi időben reneszánszát éli, régebben elsősorban férfi illatokban kapott nagyobb hangsúlyt a frissesség jegyében, azonban újra felfedezte magának a parfümipar. Pikáns, enyhén csípős és rendkívül friss akkord, főleg, ha citrusokkal és fás jegyekkel van megtámogatva, csakúgy, mint a Ginger Piccante esetében. Nagyon különleges a bors jelenléte, abszolút uniszex hangulatú, pezsdítő hatású illat. Ha van, amit ki kell próbálnotok, az ez!

Már kaphatóak a nagyobb parfümériákban!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter