Felfrissülnél a hőségben? Itt van pár ötlet!

Épp, amikor ezeket a sorokat írom, melegrekordok dőlnek meg szinte óráról órára. Persze, nekem könnyű dolgom van, hiszen Anyumnál vagyunk Alsóörsön, a család pancsol, én meg a hűs szobában pihenek, szóval így ki lehet bírni. De bevallom, ha most éppen dolgoznom kellene, vagy megjelennem kiöltözve valami puccos helyen, hát bajban lennék, mert valószínűleg pár perc után szakadna rólam a víz. Természetesen ez ellen nem igen lehet mit tenni, klimatizált helyiségben jobb a helyzet (aztán nehogy úgy járjunk, mint én, hogy csúnyán megfáztam a jéghideg klímától), de vannak módszerek, amelyekkel elviselhetőbb a hőség.

Itt vannak hozzá például az illatok! Rengeteget javíthatunk a közérzetünkön, ha frissítő alapanyagokat, összetevőket választunk. Ha nyár, akkor citrusok, melyek közül a citrom, grapefruit és mandarin a leginkább hat élénkítően és frissítően ránk, a bergamott pedig finoman fűszeres aromájával igazán közkedvelt. Én ha tehetem, ilyenkor citrusos tusfürdőket, szappanokat használok, mert a bennük lévő illóolajok, illatanyagok felfrissítenek. Természetesen ilyenkor nyáron nincs is jobb egy klasszikus aromás-citrusos uniszex jellegű kölninél (személyes kedvencem is egy szikrázóan friss mandarinos-bazsalikomos parfüm), ha pedig telis tele van pezsdítő citrusokkal, annál jobb! Az L’Erbolario Citrus illatcsaládját kifejezetten a meleg nyári napokra álmodták meg, benne citrusok, déligyümölcsök, egzotikus virágos aromák. Valódi mediterrán hangulatot idéz, bárcsak most lenne nálam kéznél! Kapható Eau de Parfum kiszerelésben, tusolószelében, frissítő dezodorban, sőt lakásillatosító bambuszrudacskák formájában is. Most érdemes a Myropolium oldalán böngészni, mert 3 darab L’Erbolario termék vásárlása esetén az egyiket ajándékba kapjátok!

Én nagyon szeretek szappant használni, de tusolózselét vagy tusfürdőt is, így mikor melyikhez van kedvem, ahhoz nyúlok. Megfigyeltem, hogy nyáron előszeretettel választom inkább a szappant, általában kevésbé szárít, nem olyan drámaian oldja le a bőr felső rétegét, így nem kell testápolót feltétlenül használnom, márpedig nyáron egyáltalán nem kívánom a testápolót, túl nehéz a bőrömnek. Sokfélét kipróbáltam már, de a csokis-mentás Olívia natúr szappan igazán különleges. A menta fogyasztása ebben a melegben bármilyen formában javallt, de ezzel a szappannal garantáltan bizsergető és felfrissítő élmény lesz a fürdés! Megoszthatod pároddal is, hiszen férfiak is bátran használhatják.

Ha már lúd, legyen kövér, ne csak a tusfürdőnk, szappanunk legyen vibrálóan frissítő hatással ránk, hanem a samponunk is. A zsíros hajnak igazi megkönnyebbülést okozhat a mentát tartalmazó sampon, amely segíti a fejbőrt élénkíteni. Az Erboristica nyírfa és menta kivonatát tartalmazó samponja igazán jónak ígérkezik, selymes, puha és fényes hajat ígér, valamint nagyon frissítő érzetet. Muszáj kipróbálni.

Vannak cégek, amelyek ügyesen felismerték azt, hogy nyárra érdemes kifejezetten élénkítő, frissítő testápoló termékekkel előállni. A magyar Biola is így tett, megalkotta a Naturissimo Power Up tusfürdőt és sampont, amelyben eukaliptusz és teafaolaj pezsdíti fel a bőrt, és ad ezáltal hűs érzetet. Jól hangzik, hogy kókuszolaj alapú, így vélhetően tusolás közben is hidratálja a bőrt.

Végül, ha már nem bírjuk ki, hogy ne krémezzünk, akkor arra is van megoldás. Személy szerint én ilyenkor testápoló olajat használok, amelyet még vizes testre viszek fel, és törölközővel szépen felitatok, amint beszívta a bőröm. De ha kézkrémezésről van szó, azt 40 fokos hőségben sem tudom hanyagolni. 🙂 Most találtam ezt a citromos kézkrémet az L’Erbolario-tól, bevallom, még sosem próbáltam, de ha valóban citrusos illatú és hozza a megszokott L’Erbolario minőséget, akkor szuper kis termék lehet.

Egészen szeptember 1-ig tart a Myropolium illatszertárban az L’Erbolario 2+1 akció, érdemes a honlapon nézelődni, vagy személyesen kipróbálni a termékeiket. (myropolium.hu)

Jó pihenést!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter