Estée Lauder Very Estée – parfümkritika

Szerencsére nem csak engem izgatnak az új parfümök, egy kedves Parfümblog-olvasó írt az új Estée Lauder parfümről, és kérte ki véleményemet…nos most már van, sikerült kipróbálnom.

Ha nekem kellene meghatároznom, hogy milyen is az Estée Lauder parfümök lényege, szebben és jobban sem mondhatnám el, mint az új Very Estée parfüm. Ritka, amikor a terv, a mondanivaló és a produktum ilyen tökéletesen passzol, merthogy a Very Estée valóban az, ami: Nagyon Estée Lauder! Milyen is az? Roppant gazdag virágokban, miközben valami megfoghatatlan nőiesség, elegancia és kifinomultság pulzál a háttérből, valamint egy érdekes kis csavar vagy játékos mellékszál megbolondítja a parfüm egész lényét, mielőtt túl komollyá válna az illat. Úgy gondolom, ez szinte valamennyi Estée Lauder parfümre ráillik, a Very Estée pedig ha lehet, még hatványozottabban hozza ezt a formát. Nagyon erőteljes virágos jegyekkel nyit, mely talán az első 5-10 másodpercig mellbevágó, majd szépen finoman kibontakoznak az orrunk előtt a színtiszta rózsás jegyek, már ahogy a gardénia és a jázmin erőteljes jegyei engedik. Élvezet figyelni, ahogy az illatjegyek átlényegülnek, és nyiladoznak. 15-20 perc után bújik elő az ultranőies és klasszikus vonal, a száraz és meleg fás jegyeknek köszönhetően, melyek szinte mindig garantálják az elegáns akkordokat.

Kedves olvasómban felmerült a kérdés, hogy mire emlékeztet ez az illat, mert valóban valamire nagyon hasonlít, főleg a kifújás első 10 percében, de ezidáig nem jöttem rá, remélem, hamar beugrik! Esetleg van valakinek tippje?

A letisztult üveg nekem valahogy visszatekintés a múltba, nem pejoratív értelemben, hanem az Estée felvette, vagy visszavette a fonalat ott, ahol a Beautiful és a Pure White Linen parfümöknél elvesztette. Igazán jó és szép és “nagyon Estée” illat a Very Estée, próbáljátok ki!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter