Escentric Molecules M+ sorozat

Ambivalens érzések kötnek az escentric molecules márkához. A kezdeti hype nem kapott el, ugyanakkor a molecules 2 és a molecules 4 igazán szájízemnek megfelelő, és szeretem őket használni. A márka újdonságait nem mondom, hogy naprakészen követem, de nem tudtam elmenni ez új M+ sorozat mellett, amelyet most szeretnék nektek is bemutatni.

“A Molecule+ egy ötlet volt, amely csak arra várt, hogy megvalósuljon. Ez annyira természetes evolúciója a Molecule illatainknak, hogy el sem hiszem, hogy eddig nem jutott eszembe. Az egész akkor kezdődött, amikor a partnerem, Sophie megkért, hogy készítsek egy illatot csak neki. Észrevettem, hogy valahányszor Sophie azt mondta, hogy szereti a parfümöt, mindig írisz volt benne. Az írisz egy finom illat, amelyet a parfümkészítők a púderes eleganciája és a lágy testérzete miatt szeretnek. De mindig a háttérben van, és a legtöbb ember nem tudná azonosítani egy parfümben.

Úgy gondoltam, jó lenne a változatosság kedvéért meztelenül is érezni az írisz illatát. Így hát minimálba kezdtem. Fogtam a legjobb minőségű írisz abszolútot, és hozzáadtam egy darab Iso E Super – a mi Molecule 01-ünkből. Úgy gondoltam, hogy mivel az Iso E annyira szexi, gyönyörűen fog játszani az írisz eleganciájával. És amikor megszagoltam az eredményt, rájöttem, hogy itt abba kellene hagynom. Olyan volt, mintha egymásnak teremtették volna őket. Ha bármi mást hozzátennék, az csak elvenné az összjátékukat. Mivel a Molecule 01 annyira szexi, úgy gondoltam, hogy gyönyörűen fog játszani az írisz eleganciájával.”

Geza Schoen parfümőr, a márka alapítója nyugodtan hátradőlhetne, de nem teszi, hanem a végtelenségig nyújtja a minimalista illatokban rejlő lehetőséget. Lássuk, hogyan:

“Ekkor jöttem rá, hogy ez egy sorozat lehet, egy teljesen új módja egy illat elkészítésének. A Molekuláink a lehető legminimálisabb illatok. Mindegyik csak egyetlen illatmolekulából áll. Amikor piacra dobtuk a Molecule 01-et, fogalmunk sem volt róla, hogy ilyen megasiker lesz. Annyira radikálisan különbözött minden mástól. Néhányan az iparágban felháborodtak azon, hogy volt merszük piacra dobni egy molekulát az üvegben. Ezeknek a konformistáknak csak annyit mondhatok, hogy “bocs srácok, de megint megszegtük a szabályokat”. A Molecule+ a következő lépés a Molecules teljes minimalizmusa után. Ez nem egy molekula egy üvegben, mint a Molecule illataink, és nem is egy komplex illat fej-szív-és alapjegyekkel, mint az Escentric illataink. Ez egy teljesen új módja egy illat megkomponálásának, amely két elem kölcsönhatásáról szól. Minden egyes Molecule +-ban egy illatjegy egyedül táncol az Iso E Superrel, az egyedi molekulával, amely a Molecule 01. A Molecule + a 2 tánca. A 3 iteráció a következő: Molekula + mandarin, Molekula + írisz és Molekula + pacsuli. És ezeknek a választásoknak van egy struktúrája. A mandarin egy csúcsillat, az írisz egy szívillat, a pacsuli pedig egy alapillat. Mind a 3 illatjegy természetes. Azt akartam, hogy a Molecule 01 egyszerűsége játszadozzon a természetes illatok összetettségével.

“Ha egy hatalmas darab Molecule 01-et akarsz a nyakadba, de azt is szeretnéd, hogy valami más ellen is játszhasson, akkor a Molecule + neked való. A Molecule + Iris esetében az egyik legdrágább összetevőt használtam olyan koncentrációban, amelyet egyetlen parfümkészítő sem használhatna a legmerészebb álmaiban sem. Ez az, ami olyan nagyszerű abban, hogy teljesen a saját kreatív folyamatodat irányíthatod. Azt csinálsz, amit akarsz. A Molecule + Irisban található írisz abszolút pallida 45 000 euróba kerül kilónként. Minden centet megér. Meg kell jegyeznem, hogy az írisz vagy orris (hagyományosabb neve) nem az íriszvirágból nyerhető ki. A növény rizómájából (gyökeréből) származik, és több évig kell tárolni, hogy az illata kifejlődjön. Néha a rizómát vízgőz-desztillációval dolgozzák fel, de én jobban szeretem a CO2 extrakcióval előállított abszolútot, mivel így az írisz nem “fő meg” a gőz hőjétől. A CO2 a legfinomabb oldószer a természetes anyaghoz legközelebb álló írisz előállításához.
A Molecule + Iris egy paradoxon; ez egy robbanás, de ez egy finomság-robbanás, egy csendes vihar. Az Iso E Super hihetetlen ragyogást kölcsönöz az írisznek. Attól a pillanattól kezdve, hogy Sophie elkezdte viselni, éreztem az illatának nyomait a lakásunkba vezető lépcsőn, a liftben, sőt még az utcán is, odakint. Az emberek pedig összerogytak, hogy a közelébe férkőzhessenek, és megkérdezték, mi az illata. Annyira gyönyörű: ez a sima, nőies kasmírpára. Az ember csak szívja be és szívja be, amíg az egész testét meg nem tölti vele.

Gyorsan megláttam a Molecule+ további iterációinak lehetőségét. A + illatjegy csak annyit kell tennie, hogy nagyszerű kémiát hoz létre a Molecule 01-gyel. A pacsuli már most is egy erőgép. Tegyük össze az Iso E Superrel, és ez egy szuperbomba. Imádom a friss, fás, földes illatát. De a pacsuli csúcsjegye gyógyhatásúnak tűnhet. Ezért választottam a Patchouli Coeur-t, ami egy természetes pacsuli, amiből a csúcsjegyet eltávolították, így könnyedebb és kifinomultabb illatprofillal rendelkezik. De aztán rájöttem, hogy az illatnak szüksége van egy kis csúcsjegyre, ezért egy indonéz pacsulit adtam hozzá, ahol a csúcsjegy érintetlen. A parfümkészítés az arányokról szól, és csak egy kis borneol és kámfor csúcsjegy ad a Molecule + Patchouli-nak egy kis lendületet.

A Molecule + Patchouli egy beépített érzelmi rúgással érkezik. Szinte mindannyian kötődünk a pacsulihoz, mivel ez az illat nagyon sok férfias illat eleme. Az apukád, a barátod, a bátyád, valószínű, hogy ha illatot viseltek, az pacsulit tartalmazott, és ez azt jelenti, hogy beágyazódott az érzelmi emlékeidbe. Ugyanakkor ez a pacsuli olyan, amilyet még sosem éreztél: meztelenül, egy Iso E Super ágyon.

A Molecule + Mandarin olyan friss és erőteljes, hogy már az üvegből is kirobban. Azonnal megvan benne a mandarin szinte agresszív trópusi jellege, amikor a körmünket a héjába szúrjuk és tépjük. Tudtam, hogy a Molecule 01-et a Molecule + csúcsillatának citrusfélékkel szemben akartam használni, mert a gyermeki boldogságot érezzük, amikor egy narancs vagy citrom illatát érezzük. De a citrom túl egyenes egy kétszemélyes tánchoz, a narancs túl édes nekem, a bergamott nagyszerű, de mindenben benne van. A mandarin mellett döntöttem, mert ez a legárnyaltabb a citrusfélék közül. Gyümölcsös, friss és aromás, épp a megfelelő mennyiségű édességgel. A Molecule + Mandarinban pedig annyira finom, hogy legszívesebben meginnád.

Tehát ha szereted a Molecule 01-et, és szeretnél egy hatalmas darabot a nyakadon, de azt is szeretnéd, hogy valami mással is játszhasson, akkor a Molecule + neked való. Hogy őszinte legyek, Sophie nem örül annak, hogy a Molecule + Iris már nem kizárólag az ő személyes illata. A szívemet és a lelkemet beleadtam a Molecule + Iris megalkotásába, de mit mondhatnék? Túl jó ahhoz, hogy csak egy embernek maradjon… még Sophie-nak is.”

(forrás: www.escentric.com)



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter