Clive Christian L

A nagy múltú, ikonikus parfümház, a brit Clive Chrsitian új illatai Budapestre is megérkeztek, a Madison Parfümériába. Ha egy igazi luxusmárkát, a világ legdrágább parfümjeinek egyikét szeretnénk birtokolni, akkor érdemes a Clive Christian nevet megjegyezni. Az új illat az L nevet kapta. L, mint Love, vagyis a középpontban a szeretet áll, mely a legfontosabb, egyúttal legláthatatlanabb összetevője egy kapcsolatnak. Az L-ből természetesen női és férfi változat is készült, csakúgy, mint az összes Clive Christian parfümből. A női L könnyed, gyümölcsös-virágos illat, mely a hétköznapokra készült, mégis tele azzal az exkluzivitással, amit a Clive Christian képvisel. Fejjegyében jó kis fűszeres összetevők jelennek meg, könnyed köntösben, fehér bors, fekete bors, rózsaszín bors és üröm, melyet klasszikus virágok, jázmin és rózsa követnek. Élettel teli, tiszta ragyogó illat, mely ezúttal egy jóval fiatalosabb vonalat követ, mint az eddigiek. Az alapillat vetiveres, pacsulis, cédrusos, enyhén vaníliás jellege felerősíti a száraz fás, földes jelleget, olyan, mintha a nyár és ősz határán egyensúlyoznánk.

o.27108

A férfi L még a nőinél is jobbra sikeredett, igazi kuriózum, mely női párjához hasonlóan a hétköznapra szánt luxust testesíti meg. Kifújáskor a petitgrain-nek és grapefruitnak köszönhetően elképesztően friss és üde, igazi fanyar citruskoktél. Melyből a rózsa és oud, igazi mély, szépen telt, izgalmas, csábító illatot varázsol. Az egész egyszerre modern és klasszikus, szofisztikált és szexi. Igazán finom fás illattá azonban a cédrustól, balzsamfenyőtől, vetivertől és pézsmától válik. És hogy mi jut eszembe, ha megszagolom? Egy igazi brit arisztokrata férfi, aki mindig jól öltözött és elegáns, akinek megjelenésén akárhogy is keressük a hibát, nem találjuk. Mégis ebbe a tökéletességbe épp annyi játékosság került, hogy ne legyen rideg és távolságtartó.

Ha valaki netán nem ismerné a Clive Christian Private Collection-jét, pár szót szólnék a további illatról is.

A másik nagy páros a C, mint Clive. Női változata az érettebb korosztályt célozza meg, összetevőinek gazdagsága, mély, virágos illata uralkodói luxust képvisel. Az illat a tubarózsáról szól (nagyon hasonlít Nasomatto Narcotic Venus-ára). A tubarózsa mellett pedig szerepet kap a nárcisz, konyak, koriander, bergamott, mandarin és geránium is. Ebből alakul egyre mélyebbé, alkalmibbá az illat, ibolya, rózsa, ylang-ylang, neroli, osmanthus, jázmin, tömjén, pacsuli és bőrös jegyek sejtetik, hogy ez nem a könnyed illatok kedvelőinek készült. Ha ehhez még hozzá vesszük a tonkababot, szantálfát, vaníliát, ámbrát, pézsmát és vetivert, akkor máris elénk tárul az operába/színházba való illat.

A férfi C vadabb, nem annyira klasszikus, mint női párja. Az előző igazán szexis férfi illat, az L után, ez keményebb, harsányabb, határozottabb és magabiztosságot sugárzó. Nekem nagyon tetszik, hogy ennyire markáns, lehengerlő és ellentmondást nem tűrő. A fejjegy citromja és zöld jegyei hamar tovatűnnek és a rózsa és jázmin csempész bele enyhén pikáns jelleget. Az alapjegyben jönnek az igazi főszereplők, az oud, tonkabab és ámbra, melyek elképesztően száraz, fás illattal ajándékozzák meg viselőjüket. Clive Christiannak ez a leginkább őszi illata.

Jöjjön végül a V, mint Victoria. A női V is elképesztően sok összetevőből áll, szintén egy érettebb illat, de nem annyira, mint a C. A gardénia, rózsa, jázmin, narancsvirág, heliotrope és levendula igazán meghatározóak benne. Enyhén gyümölcsös jellegét a bergamottnak és őszibaracknak köszönheti. Rózsaszín bors, bors és koriander adják a fűszeres vonalat, a balzsamosságért pedig a méz, labdanum, olibanum, felelősek. Természetesen a nagyasszonyos illathoz pacsuli, tölgymoha, ámbra, pézsma és bőrös jegyek is társultak. Komplex illat az igazán klasszikus luxust kedvelőknek.

A férfi V-ben a friss és fűszeres ötvöződik. Könnyeden elegáns illat. A V egy kicsit biztonsági játékos, ezzel nem lehet melléfogni. Luxus, elegancia, mégis egy nagyon jól és könnyen viselhető illat. Tökéletes belépő egy olyan üzleti tárgyalásra, ahol elvárás az exkluzív megjelenés. A citrusok nagy adag frissességet visznek bele, majd a bors, rózsaszín bors és szerecsendió fűszerezik meg a vetivertől, cédrustól és oudtól füstössé-fássá váló illatot. Egyediségéhez hozzájárul az a csavar, amit az imént említett összetevők mellé adott írisz, vanília, olianum, elemi gyanta és ámbra adnak.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter