Chloe Nomade Absolu de Parfum – parfümújdonság

Tudom, hogy hatalmas rajongótábora van a Chloe Nomade-nak, és tapsvihar a márkának a bevállalósáságért, de egyszerűen nekem “nem jön át” a hype. Szép, szép a fejillat, de rajtam kifejezetten maszkulinná válik a leszáradás után. Vizsgálom magamat és az illatot is, vajon a túladagol tölgymoha lenne a ludas? Hiszen azt kifejezetten szeretem! Az illat karaktere hangsúlyosan chypre, natúr és klasszikus. Az erőteljes citrusos fejjegyek üde és gyöngyöző akkordját imádom, a szívjegy bájos virágos jegyei a barackkal kifejezetten szépen, ugyanakkor az alapjegy markáns fás-zöld tónusa az, amely rajtam (kivételesen) nem működik. De tudjátok a mondást? Egy próba nem próba. Jelenleg jegeltem az illatot, majd 1-2 év múlva újra fogok egy bőrpróbát(!) tenni vele.

Ugyanakkor már 3 változatban is kapható a Chloe Nomade, legújabb kiadása a Chloe Nomade Absolu de Parfum, amely épp ezt a chypre (tölgymohás) vonalat hangsúlyozza ki.

Nézzük az ígéretet:

“A Quentin Bisch parfümőr által megálmodott illat magával ragad, és elrepít egy képzeletbeli utazásra. A tölgymoha intenzív jegyét a mirabella szilva gyümölcsös, lédús édessége és a bársonyos davana lágyítja. A szabadság szele, amelyet felhevít a lágy szantálfa krémes és fás gazdagsága. Ez a fás-ciprusos illat még intenzívebb, mámorító változata az eredeti Nomade kompozíciónak. Egy igazán egyedi, vibráló és érzéki illat.”

A Chloe a népszerűségét a bevállalós stratégiájának köszönheti. Látszólag szembemegy mindenféle parfümtrenddel, s a 19-re húzott lapjai rendszerint telitalálatnak bizonyulnak. Nézzük csak a Chloe Signature sikerét, amely az egyik legszebb rózsás tisztaságillat, és amelynek népszerűsége töretlen. A Chloe felismerte, hogy az emberek egy része a letisztult, elegáns és minimalista dolgokhoz vonzódik, így parfümvonalaival őket kívánja kielégíteni. A Love, Chloe például sokkal gazdagabb, erőteljesebb illat volt, nem is lett népszerű, el is tűnt a parfümériák polcairól, csakúgy, mint a Love Story, amely nem volt kellően elegáns és finoman metszett.

A Nomade Absolu de Parfum erőteljesen hasonlít az alapillathoz, csak éppen a tölgymoha, a mirabelle szilva és a fás alapok sokkal erőteljesebben találhatók meg benne, a virágos jegyek viszont teljesen eltűntek. Markánsabb, fanyarkásabb, drámaibb illat. Tegyetek egy próbát vele!

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter