Avon parfümújdonságok szeptemberben

Minden hónapban minimum 4 új Avon parfüm jelenik meg, és még néhány férfi illat is mellé. Épp a minap csodálkoztam rá, hogy az Avon 130 éves fennállása óta szám szerint 672 parfümöt(!) jelentetett már meg, ez azért nem semmi… Azt tudni kell, hogy a márka egy amerikai parfümtársaságból (The California Perfume Company) nőtte ki magát, szóval stílusosan a suszter marad a kaptafánál és ontja magából a parfümöket. Lehet azon vitatkozni, hogy kicsit gyors ez a tempó, és a kevesebb jobb, és ez a rohamtempó azt eredményezi, hogy ha valaki beleszeret egy illatba, akkor minimális az esélye, hogy 1 év múlva újra tudja venni (kivéve a nagy, ikonikus illatokat, lásd Far Away, amit nagyon szeretek). Ráadásul számomra is egyre hasonlóvá válnak ezek az illatok, régen jó, ha negyed évente volt egy-egy illatkampány, jobban megjegyezhető, kísérletező illatokkal. De az is igaz, hogy mindenki az újdonságokra éhezik, mi magunk generáljuk azt, hogy a legtöbb cég csak és kizárólag az új termékekben gondolkodik. Nem tudom, hogy melyik a jó, így csak haladok a sodrással, és ha van lehetőségem kipróbálni egy új illatot, megteszem, hogy beszámolhassak nektek róla <3 !

Lássuk, hogy az augusztus-szeptemberi hónapban milyen parfümújdonságokat próbálhatunk ki!

Napsugaras kis vidám illat az Aspire Debut! Könnyed kis semmiség, nem akar bonyolult illat lenni, csak kicsit feldobni a napodat. Gyümölcsös kezdés után (licsi, mandarin, körte) romantikus liliomos szívjegy nyílik ki, benne gyöngyvirág és rózsa. Az alapok finoman fűszeresek, orientális benyomással (ámbra, cédrus, vanília). Vidám, hétköznapi illat.

Az Avon prémium parfümcsaládja a Today Tomorrow Always. 2005-ös megjelenése óta majd minden darabja kapható még, idén pedig bővült a sorozat a My Everythinggel. Ezzel a darabbal a komoly, elegánsabb vonalból kis kirándulást tesz a sorozat a fiatalosabb, vidámabb, romantikusabb oldalra. Finoman gourmand gyümölcsös-virágos parfüm, benne nagy adag rózsa, friss bergamott és praliné. Édes és friss egyszerre. Könnyed, nem komoly illat, mégis van némi karaktere.

Kifejezetten fiatalokat céloztak meg a Free sorozattal. Csak én asszociálok bilincsre vagy tényleg azt stilizálja az üveg? Mindenesetre egybevágna a Free (szabad) névvel. A Free for Her érdekes akkordok keveréke. Friss, lédús gyümölcsökkel indul (körte, barack), majd egzotikus virágos akkordokkal (tigrisliliom, narancsvirág, magnólia) bontakozik ki igazán, de a friss gyümölcsös jelleg végigkíséri az illatot. Az alapok meleg és keleties hatást nyújtanak (ámbra, pézsma), kissé opponál a friss gyümölcsös jegyekkel, ettől az illat olyan hatású, mintha folyamatosan ki szeretne törni valamiből. (ha ez volt a cél, akkor remek munka) Így az orrunkat is folyamatosan izgalomban tartja, bevallom, engem egy idő után zavart ez az ellentét, vártam volna a megnyugvást. 🙂

A Scent Essence sorozat 2014-ben indult, nem rossz alapötlettel: mutassuk be a legkülönlegesebb parfüm összetevőket, megmutatva kiemelt szépségüket. Igazából kölni jellegű illatokat kell elképzelni (mint a Guerlain Aqua Allegoria vagy a 4711 Acqua Colonia). Nagyon olcsó darabok, teljes áron körülbelül 2500 Ft, akciósan még ennyi sem. Jól keverhetőek egymással, s bár nem hosszú életű illatok, mégis eljátszat velük az, akit érdekel az illatok világa. Lótusz, pipacs, citrusok, málna, gyümölcsök, ámbra, verbéna és virágok jelentek meg a sorozatban eddig. Én a Velvet Amber edt-t teszteltem. Valóban egy meleg, balzsamos illatot várhatunk, az ámbra édeskés jellege érezhető benne főként, gyenge virágos akkordokkal. Annak ajánlom, aki egy bőr közeli, intim, meleg illatot szeretne, amely nem tolakodó, hanem visszafogott.

Szeptemberi újdonság Eva Mendes és az Avon együttműködéséből született Eve Duet, de erről hamarosan külön posztban írok 🙂



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter