A tavasz leglátványosabb virága: magnólia

Élénken emlékszem arra, amikor először láttam magnóliát (liliomfát) virágba borulni. Csodálatos, megkapó látvány volt, azóta is az egyik kedvencem, csak sajnos olyan hamar elvirágzik. Az illata ellenben soha nem izgatott, annak ellenére, hogy kifejezetten sok parfümben megtalálható, nem is akármilyenekben. Nem minden magnólia intenzív illatú, de amelyik az, annak jellegzetes, nem túl markáns illata a legtöbb embert elvarázsolja. Kissé fanyarkás, citrusos, ugyanakkor finoman buja illatú, ideális olyan illatokba, amelyek egyszerre könnyedek, üdék és nőiesek.

Dior J’Adore – az ikonikus J’Adore, amelyben a gyümölcsös és a virágos jegyek rendkívüli gazdagsága fás-púderes jegyekkel keverednek. Nagyon szeretem! Megunhatatlan.

Chloe Eau de Parfum – elképesztően letisztult elegancia és kifinomultság, a tisztaságillatok és a rózsák szerelmeseinek.

Versace Bright Crystal – a túldíszítettségéről híres márka már-már pofátlanul könnyed, szinte egysíkú illata, amely bár semmilyen tabukat nem döntöget, a maga szelíd csajos módján kivívta az elismerést.

Frederic Malle Eau de Magnolia – modern ugyanakkor a klasszikusokat idéző méltóság, maga a fás-citrusos magnólia.

Guerlain L’Instant – a 2003-ban megjelent L’Instant az első Guerlain illat, amely magnóliát tartalmaz. Istenien finom, klasszikus púderes illat, amelyben citrusos, mézes és virágos jegyek olvadnak össze egy puhán puha púderes illattá.

Donna Karan DKNY Be Delicious – én csak uborkás zöld almának hívom, amelyben már a fejjegyben előmerészkedik a magnólia. A többi már parfümtörténelem…

Byredo Mojave Ghost – az egyik nagy kedvencem, egyáltalán nem cukika kis csajos illat, sőt! Egy orientális dög púderrel és ámbrával gazdagítva.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter