8 furcsa dolog, amelyet nem tudtál a parfümökről

Imádom a listákat, és imádom a kis színeseket, pletykákat, érdekességeket, pláne, ha parfümökről van szó. A lista lehetne végtelenített is, de most tíz furcsa tényt olvashatunk a parfümökről.

1. A Dana cég Tabu (1932) nevű parfümjének koncepciója az volt, hogy olyan illata legyen, mint egy prostituáltnak vagyis olyannak, amit a rosszlányok viselnek, bájos, ugye?

dana tabu

2. A világ legelső orientális és a világ második legkedveltebb parfümjének a Guerlain Shalimarnek víziója nem volt más, mint hogy legyen olyan, akár egy úrnő illata alulról…szerintem nem lett olyan…

guerlain2

3. Szívesen kenegetnéd magad egy állat ánuszának váladékával? Nem? Pedig nem is olyan rég még azokban a parfümökben, amelyekben állati eredetű civet volt, bizony bőszen fújták magukra az egyébként erotikusnak kikiáltott illatot.

Microsoft Word - masked palm civet.doc

4. Robert Piguet Bandit (1947) parfümjét nem más ihlette, mint a divatbemutatókon megizzadt modellek igencsak erőteljes illatú bugyija. A nyíltan leszbikus parfümőr, aki a legendás illatot megálmodta maga is a divat világában mozgott, így nem csoda, hogy orrába szállt az illat.

bandit

5. Az egyik legintenzívebb, legmarkánsabb illatú parfüm a Habanita (1925), amelyben jócskán vagy dohányos jegy, viszont kevesen tudják, hogy a Molinard parfümház kiadott parfümmel illatosított cigarettákat is. Passzoljon a cigiszag. 🙂

habanita

6. Bizarr, de drágább az aranynál is: az ambergris (vagy ámbra) a bálna felöklendezett, megemésztetlen bélterméke, amely a napon kiszáradva elképesztően intenzív illatot áraszt.

ambergris

7. A Rolling Stones gitárosa, Keith Richards a világ legdrágább női parfümjének anno kikiáltott Jean Patou Joy-t konkrétan hónalj desodoroként használja. Megteheti.

scentury-jean-patou-joy-vintage-ad

8. A parfümökben használt állati eredetű nyersanyagok felhasználásának egyik indoka volt, hogy az emberi test illatait felerősítve szexuális, csábító hatásuk legyen, ezzel pedig ellentmond, hogy épp a mosdatlan test illatát leplezték a túlzott parfümhasználattal. Ellentmondás, de így van.

marie_antoinette_queen

(forrás)

Andrea

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter