15 parfüm kedvenc az 1970-es évekből

Érdekes cikkre bukkantam a metv.com-on, amelyben összegyűjtötték az 1970-es évek legkedveltebb pézsmás-virágos parfümjeit. Hozzánk jobb esetben a 80-as években ért el e parfümdivat, szinte az orromban érzem őket, igazi időutazás a múltba. 🙂 Irtó vicces belegondolni abba, hogy ezek az illatok akkor voltak nagy kedvencek, amikor én körülbelül születtem, és például a Dallas női szereplői is ebben pompázhattak – már csak azért is őket emelem ki, mert a sorozatban nagyon fontos volt a makulátlan, ultra divatos megjelenés, és én egyből érzem az illatokat is a ruha – és hajköltemények láttán.

YSL Rive Gauche (1971)

A ház egyik ikonikus darabja, mely a 2000-es években ráncfelvarráson esett át, ma is üt. Aldehidek, brutális mennyiségű virágözön, na ez a 70-es évek illata!

rive gauche ad 1980s

Coty Styx (1971)

Amikor még a Coty gyártott saját illatot – tudjuk, hogy sok ikonikus illatot köszönetünk a cégnek – ilyen szlogennel tette: Hadd érintse meg az én varázslatos Styx parfümömmel. Egy varászlatos illat. Ez mindenképpen igazságtalan. Valamiféle boszorány konyhának írja le az illatot, sajnos nem ismerem, de ezek után nagyon vágyom arra, hogy megismerhessem.

coty styx

Estée Lauder Aliage (1972)

Estée Lauder sportos illata. Ma is kapható!

estée lauder aliage

Dior Diorella (1972)

Ikonikus zöld-citrusos illat, amellyel nem tudok megbarátkozni.

diorella parfüm

Revlon Charlie (1973)

Szintén gyakran érezhettük ezt az illatot itthon, hiszen viszonylag olcsó volt és könnyen beszerezhető a dollárboltokban, vagy az ausztriai utak során. Ma is kapható, sőt, az egyik legtöbbet eladott parfümök egyike!

revlon charlie parfüm

Revlon Ciara (1973)

Opoponax, tömjén és bőr. Wow, ütős, súlyos illat lehet, az tuti!

revlon ciara parfüm

Love’s Baby Soft (1974)

Huh, iszonyú bizarr illat, szerintem erősen súrolja a pedofíliát a reklámja…”Mert az ártatlanság szexibb, mint gondolná…” mindez egy pénisz alakú parfümös üveggel?! Nálam kiverte a biztosítékot!!

baby-soft-innocence

Bonne Bell Skin (1975)

Húúú, sosem hallottam róla, de kell! 🙂

Skin-musk-copy

Diane fon Furstenberg Tatiana (1975)

Még mielőtt azt gondolnánk, hogy a hidegháborúban Puskin klasszikusa ihlette meg a divattervezőt, nagyot tévedünk, lányáról nevezte el ezt az erőteljesen virágos illatot.

TATIANA parfüm

Cacharel Anais Anais (1978)

A nagy klasszikus, az egyik legnépszerűbb Cacharel illat a Lou Lou mellett. Még ma is hatalmas a rajongótábora. Nekem van egy vintage darab, szagolgatom, de nem használnám.

anais anais

Penhaligon’s Bluebell (1978)

Legenda. Harangvirág. Meg egy csomó erőteljes fűszeres-virágos akkord. Diana hercegnő, Kate Moss és Sienna Miller kedvenc illata.

BLUEBELL parfüm

Estée Lauder Cinnabar (1978)

Estée Laduer válasza az Opiumra. Mert abban az időben kötelező volt valami fűszerbombát kidobni a piacra. Nekem nagyon szegfűszeg, nagyon sok, nagyon nagyon, csakúgy mint az Opium, vagy talán még jobban. Talán egy fél csepp a csuklón elmorzsolva hordhatóvá tenné számomra.

cinnabar_ad

Charles of the Ritz Enjoli (1978)

Borzalmas a reklámfotója 🙂 “8 órás illat egy 24 órás nőnek” Ilyen szlogennel sem találkozunk napjainkban…nem lenne elég szexi!

enjoli parfüm

Ralph Lauren Lauren (1978)

Kedvet kaptam hozzá, gyönyörű üveg, frissen vágott fű és virágok illata. Kell!

lauren parfüm

Guerlain Nahema (1979)

A Shalimar mellett kissé elfeledett illat, pedig egy ragyogó és szenvedélyes, mély tónusú rózsás illat. A Guerlain sem látott benne fantáziát, mindössze 2 változata jelent meg, nem úgy, mint nagyobb testvéreinek.

guerlain nahema perfume

Nektek milyen illatélményeitek vannak a 70-es évekből?

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter