Xerjoff

Végre Magyarországon a Xerjoff a Neroli Parfümériában. A luxusparfümök között is felső kategóriát képviselő olasz niche parfümház 9 remekműve végre már nálunk is kapható. A cég 2009-től már 59 parfümmel örvendeztette meg az ínyenc parfümrajongókat. Parfümjeik afrikai quartzból kifaragott meseszép üvegben, gyönyörű aranykupakkal jelentek meg, végtelen eleganciát sugározva. Illataikra jellemző hogy mind a klasszikus vonalat képviselik, így ennek a stílusnak a kedvelői biztosan találnak köztük kedvükre valót. Ehhez szeretnék most segítséget nyújtani egy rövid kis ismertetővel.

f13cebb4d8be90cf1ebc22402d29db0e0

Rögtön egyik kedvencemmel kezdeném, nálam a 9 illatból az egyik befutó a Richwood lett. Citrusos jegyei, a grapefruit, citrom, mandarin és bergamott éppen csak megmutatkoznak benne, a főszerep a rózsáé és a szantálfáé. A csodálatos fás jelleget nagyon szépen emeli ki a pihe-puha vanília, labdanum és pézsma, így válik az összhatás meleg-púderes csodává. A fás illatok rajongóinak kedvenc alkalmi illata lesz, ebben biztos vagyok. Extra tartóssága pedig önmagáért beszél.

A Shooting Star kollekciójukból a Dhayala egy fantasztikus, nőiességet igazán kiemelő illat. Rendkívüli tartósság, komplexitás és az időtlen nőiesség megtestesítője. Mint az előző illatnál, a citrusok itt is csak leheletnyit vannak jelen, a narancs és bergamott mellett gyorsan helyet követel magának a narancsvirág és a balzsamos illatú galbánum. Különleges, finom nőies oldalát a rózsa és jázmin tökéletes aránya adja, az ámbra, vanília, pézsma és a myroswellia-balzsam hosszantartó élménnyé varázsolja a Dhayala-t. Púderes-vaníliás-krémes-virágos illatáról a mindig elegáns, stílusos és gyönyörű olasz nők jutnak eszünkbe, akik mindig jól öltözöttek, a sminkjüktől a cipőjükön át, a parfümjükig minden összhangban van egymással.

nd.6309

A Shooting Star kollekció igazi tüneménye az Oesel. Tökéletes ötvözete a friss és púderes illatjegyeknek. Igazi itáliai életérzést képvisel ez a parfüm. A citrom, narancsvirág, cédrus és keserűnarancs frissessége már a tavaszt idézi, a rózsa a jázminnal karöltve ismét a legelegánsabb formáját mutatja meg egy csipetnyi játékossággal. A fehér virágok és a mimóza ártatlanságát segít egy kissé elmélyíteni az ámbra, pacsuli és dohányvirág. Unisexnek jelölt illat, mely számomra a kibontakozó nőiesség illata.

Ha a diszkrét nőiességet képviseljük, nem az erőteljes illatokat keressük, hanem a szolid tökéletességet, akkor az Ibitira tökéletes választás. Ez is ?Hullócsillagok? kollekció tagja, méghozzá a legvirágosabb. Ez a púderes virágillat olyan, mintha csukott szemmel sétálnánk és egy virágos kert illatát éreznénk egy kissé távolról, majd megbabonázva követjük az illatot, így bontakozik ki egyre jobban a narancsvirág, ibolya, írisz, rózsa és a szebbnél szebb fehér virágok. Ennek a gyönyörű romantikus illatnak egy kis cédrus és vetiver kölcsönöz fás jelleget. A pézsma és vanília pedig igazi lágy-puha-melegséggel ajándékozza meg viselőjét.

Még mindig Shooting Star kollekció, és egy igazi nyári szerelem, a Lua. Tökéletes luxus és elegancia, mint egy ékkőként ragyogó olasz város, beleszagolunk az üvegbe és máris San Remo-ba vagy Caprira képzeljük magunkat. A narancs, bergamott és dinnye jelzi, hogy a nyár végérvényesen megérkezett, itt a jó idő és napsütés. Írisz, rózsa és gyöngyvirág egy kis rózsaszín bors kíséretében lenyűgöző magabiztossággal ajándékozza meg viselőjét. És ha már nyár a cédrus sem hiányozhat, de hogy ez csábító tavaszi-nyári illat ne váljon gyorsan illanóvá, a pacsuli, pézsma és a vanília méltó módon koronázza meg az illatot. A Lua figyelemfelkeltő, nem a szégyenlős nők illata, úgyhogy viselésekor ne lepődjünk meg, ha minden szempár ránk szegeződik.

Tengermániásoknak és nyárimádóknak ?kötelező? darab az Uden. Ez az unisex illat, ami egyszerűen mindkét nemnek jól áll. Ez lett a másik nagy kedvencem a Richwood mellett, mert könnyed, számomra a laza elegancia illata. Gyönyörű komplexitása egyszerűen lenyűgöző. Minden benne van a Dél-olasz életérzésből, az összetevők pedig olyan harmonikusan olvadnak egymásba és jelennek meg egymás után, hogy bármilyen alkalommal is viseljük, egyszerűen nem hibázhatunk vele. A citrom és grapefruit igazi frissítők a nyári hőségben, ha lesétálunk a tengerpartra egy citrusligetben és mélyen belélegezzük a sós levegő illatát, akkor az Uden méltó társunk lehet ezen a sétán. Ha egy gyönyörű nyári estén egy elegáns étterem teraszán nézzük a holdfényben csillogó tengert, akkor a rum, szantálfa és rózsa mély, szenvedélyes összhangja bontakozik ki legjobban. A pézsma, vanília és kávé pedig az életvidám, nyüzsgő kis olasz városok napsütötte kávézóiban való feltöltődésre emlékeztet. Színtiszta szenvedély itáliai módra.

nd.6306

Igazán határozott és fanyar tagja a Nio a Shooting Star kollekciónak. Fanyar magabiztosság citrom, bergamott, neroli és zöld jegyek kíséretében, melyet egy kis jázmin lágyít. Számomra nem igazán unisex, határozott, erős, férfias illat, melyben a citrusos összetevőket fűszeres jegyek, mint a rózsaszín bors, kardamon és szerecsendió teszik igazán egyedivé. A napsütötte forróságban igazi üdítő illat klasszikus stílusban tálalva. Fűszeres-földes illatának további titka az ámbra, guaiac fa, és a pacsuli. És hát mivel mással lehetne igazán kifejezni a férfiasságot, mint a vetiverrel és a cédrussal. Ez az illat tetőpontját fél órával a kifújás után éri el, akkor érnek össze úgy az összetevők, hogy minden a helyére kerül, lecsendesül a kezdeti harsányság és felragyog Szicília egén a Nap.

A kollekció másik igazán férfias illata a Kobe. Az elején valahogy nem tudtam hova tenni, a Kobe-nek is kellett fél óra, amíg megmutatta igazi énjét, akkor azonban lenyűgözött. Míg a Nio tipikusan nappali illat, addig a Kobe az, ami megtöri az éjszaka csendjét és bársonyosan körülölel csábító illatával. A Kobe-nál nagyon jól elkülönül a fejjegy, a narancs és bergamott tényleg csak kifújáskor érezhető. Szépen lassan belopózik a neroli, a keserűnarancs és a rózsafa illata, bársonyos, mély intenzitását pedig a tonkababnak, benzoégyantának, pézsmának és oudnak köszönheti. Mágikus illat, mely egyben mennyei és ördögi. Sötét, csábító és ellentmondást nem tűrő, mint egy olyan férfi, aki mindenáron megszerzi, amit akar. Ugyanakkor a narancsfa, virága, gyümölcse és annak üdesége ?tisztaságot? és valami mennyei eufóriát sugároz magából. Minden összetevőjében tökéletes, az oud is egy rendkívül finom oldalát mutatja meg, persze megtartva annak hipnotikusságát.

Utolsónak említeném a Mamluk-ot. Vele még barátkozom?..Nagyon erőteljes orientális illat, benne az arab parfümök értékes összetevőivel, így aztán nem hiányozhat belőle az ámbra, jázmin, karamell, méz, oud, vanília, benzoégyanta, pézsma és az illatcserje virága sem. Természetesen ez az illat is a legmagasabb minőséget képviseli, és egy igazán klasszikus orientális illattal ajándékozza meg a Közel-keleti illatok kedvelőit.

Ti ismeritek a Xerjoff parfümöket? Van kedvencetek?

Szylwy

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter