Vigyázz, kész, farsang!!!

Idén farsangra valami igazán meghökkentőt és bizarrt hoztam Nektek! A világ több táján nagy hagyománya van a karneváloknak, beöltözésnek és a fergeteges farsangi hangulatnak. Régi nagy vágyam, hogy eljussak a Riói Karneválra, sajnos még nem valósult meg. A farsangot és a beöltözős mulatságokat viszont nagyon jópofának tartom és persze a farsang is inspirációt adott parfümök tekintetében. Hallottatok már Diane Pernet-ről? Nos, ő egy extrém, extravagáns jelenség, újságíró, kritikus és blogger. A Hölgy túltesz Lady Gaga-n, a néhai Amy Winehouse-on, meghökkentő, polgárpukkasztó, megjelenésre pedig szó szerint olyan, mint egy boszorkány. Diane eddig 4 parfümöt adott ki, melyeknek illata és kinézete is tökéletesen illik ebbe fekete, extrém, néha hátborzongató világba. A csomagolás természetesen fekete, rajta egy ezüstösen csillogó kis pókkal, ami a babonások szerint szerencsét hoz. És hát ha már farsang, akkor miért ne viselnénk valami ütős jelmezt, és egy olyan illatot, amit csak a legbátrabbak mernek bevállalni.

diane-pernet-1

Illatait tekintve az In Pursuit of Magic-kel indítanám a sort. Egy aromás illat, rengeteg citrussal, mely egy futurisztikus, párhuzamos világ illúzióját kelti az emberben. Teljesen elrugaszkodik a valóságtól, harsány, különleges illatával, mintha nem is erről a bolygóról való lenne. Ehhez valami különleges jelmez dukál, pl. egy fénylő talpig ezüst testhezálló ruha, fémes sminkkel, hideg tekintettel.

A Wanted talán egy kicsit kevésbé rugaszkodott el a valóságtól. Ezt az illatot az orientális kertek illata ihlette. Boróka, pézsma, szerecsendió és szegfűszeg egy indiai hercegnőt/herceget idéz meg. Idén farsangkor miért ne viselhetnék egy ilyen jelmezt? Hozzá pedig a csábító, érzéki Wanted-od?

o.29144

A Shaded-ben a tenger nyers ereje és az azt övező sziklás part kopársága elevenedik meg. Egy fáradt hajótörött vagy kalóz fáradtan partot ér. Hallucinál, már az érzékei is becsapják és mindent máshogy érez, némely illatokat felerősödve, mint pl. a sós tenger illatát? a fás jegyeket a guaiac fát és vetivert pedig rendkívül száraznak és nyersnek, a pézsmát pedig abszolút animálisnak. Minden a feje tetejére áll és semmi nem az, aminek látszik. Ez az alkotás is teljesen elüt a hasonló illatjegyekkel rendelkezőktől, ezért is olyan különleges. Jelmeznek pedig már kereshetünk is valami jó kis kalózruhát.

A To be Honest egy elhagyott sötét erdőt mutat be nekünk, melyből kilépve egy tisztásra és régi templomra bukkanunk. Rejtély, misztikusság és csupa titok övezi. Vetiver, pacsuli, mirha, fekete bors, cédrus, ámbra és bőrös jegyek alkotta illata nem a szégyenlősöknek készült.

BOX_DP_PITTIFRAGRANZE_SETT2014

A 4 parfüm markáns jellege sok esetben kifejezetten férfiassá teszik az illatokat, talán a Wanted-ben van a legtöbb nőiesség. De ez most nem a félénkség időszaka. A hölgyek is legyenek olyan bátrak, hogy próbálják ki őket, hisz mind a 4 illat unisex.

És szerencsére már itthon is megvásárolhatóak a Madison Parfümériában.

Ti milyen parfümöt viseltek a farsangi bulin?

 F_30003

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter