Trussardi, az olasz elegancia nagykövete

A minap töprengtem el azon, hogy a Trussardi valahogy kevesebb figyelmet kap, mint amit megérdemelne, különösen ha parfümökről van szó. Pedig A Trussardinak számos kiváló, ma már kult illatot köszönhetünk (Skin, Donna, Action), de a legújabb illataik is egytől egyig elragadóak, sőt! Az pedig, hogy kifejezetten jól árasított parfümöknek számítanak, külön piros pontot érdemel. Úgyhogy itt az idő egy kicsit belemélyedni a márkába!

Trussardi_dog_feeldesain_00

Dante Trussardi olasz fiatalember alapította meg 1911-ben az olasz sikk és elegancia legismertebb márkáját, a Trussardit. Olyan családi vállalkozást alapított, mely több mint 100 éve a tradicionális olasz értékeket képviseli és nemzedékről nemzedékre örökítették át a Trussardi család tagjai. A márka egy új életmódot, magas színvonalat képvisel, melynek ereje a kreativitásban, a családi kötelékekben és az elkötelezettségben rejlik. Az egyik leginnovatívabb a piacon, legjelentősebb olasz területeken tűnik fel, mint művészet, divat, élelmiszer és design.

trussardi-logo
A híres agaras logó

A szilárd gyökerek az olasz kézműves hagyományokhoz vezethetőek vissza, bőrtermékeik páratlanok az egész világon. Emellett a márka elkötelezetten támogatja a kortárs művészeteket, valamint rendkívül aktívan fejleszti a piaci részesedését lakberendezés, kiegészítők, szemüvegek és parfümök területén. A Trussardi védjegyévé vált agarat formáló logó Nicola Trussardi ötlete volt, akinek hathatós segítségével a ’60-as években lendült fel igazán a divatház ázsiója. Szintén Nicola-nak köszönhetjük az egyedi, bőr és üveg kombinációjával készült parfümös üvegeket, melyek a legtöbb Trussardi parfümre jellemzőek.

Az olasz elegancia bontakozik ki a Trussardi Donna 1982 üvegéből, mely klasszikus ciprusos-virágos illat. A bőr roppant elegáns és érzéki illatára épül a parfüm, melyet élénk, erőteljes virágaromákkal fűszereztek meg, mint a tubarózsa, jázmin és írisz. Az illatot 2012-ben modernizálták, sokkal letisztultabb és tisztább illatot kaptunk cserébe. Férfi párja, a Uomo 1983 klasszikus fás-aromás parfüm, mely erőteljes, domináns illatával magára vonja a figyelmet. Elegáns, finom ruhákhoz ajánlott parfüm.

inside trussardi

Krémes kávé és meghitten meleg vanília csábítóan bájos illatával hódít az Inside, mely a parfümrajongók egyik legnagyobb kedvence. Meleg, buja és sikkes egyszerre, édes aromájával a legszürkébb napokat is mosolygóssá változtatja. Üde, fiatalos változata az Inside Delight szinte ragyog a friss citrusok és az édes gyümölcsök aromájától. Roppant bájos és élénk illat a ma Csipkerózsikáinak, akik az élet derűs oldalát látják és élik meg!

 A Jeans illatpáros kétség kívül vagány, fiatalos és lendületes illat. A Jeans Donna az ibolya krémes illatára épül, melyet az érzéki pézsma meleg árnyalattal von be, míg a Jeans Men fás-vizes jegyei mellett a bogyós gyümölcsök élénk illatával vált ki hasonló hatást. A Trussardi egyik mesterműve az uniszex Essenza Del Tempo, mely kifinomult és szofisztikált illatával a parfümkritikusokat is meggyőzte. Fás, púderes illatát a citrusok friss aromájának, a cédrusnak, a krémes kávénak, és a vadítóan izgalmas illatú gyömbérnek köszönheti. Nagyon különleges parfüm!

A 2000-es évek egyik legendás illata a Python Uomo, mely tökéletes nyári illat, köszönhetően az aromás-fougere illatjegyeinek, mint a füge, ciprus, olíva bogyó, tea és teak fa. Élénk, frissítő illat, különleges illatfelhővel. Klasszikus, letisztult, tipikus olasz eleganciát tükröző illat a L’Uomo Trussardi, mely tele van friss fűszerekkel, férfias dohányos jeggyel, gyógynövényekkel és balzsamosan füstös akkordokkal. Erőteljes és karakteres illat, csak határozott férfiaknak, akik céltudatosan haladnak előre.

trussardi donna

Aztán 2011-ben nagyot szólt a megújult Donna 2011 és Uomo 2011 (a fehér és fekete üveg), nagyon népszerű lett e két illat, amely a Trussardi parfümház új, modern és egyben sikkes olasz stílusát hivatott megjeleníteni. Még nagyobb siker lett a bűbájos, minden rózsaimádónak kötelező Delicate Rose, imádom! Puha, csajos, romantikus, érzéki és stílusos.

delicate rose

Férfiillatban jelenleg verhetetlen a My Land, kifejezetten népszerű és sikeres illatnak számít, csakúgy mint a My.. sorozat első két női darabja, a My Name, amely a egy puha, púderes-virágos illat, és az én nagy-nagy kedvencem, a My Scent, az én kis titkos virágos illatom, tele csupa bájos virággal, csipetnyi gyümölcsös akkorddal. Kedves a szívemnek, és ráadásul nagyon tartós!

trussardi-my-scent-eau-de-toilette

Andrea

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter