Top 10 illat az indián nyárra

Idén úgy tűnik az időjárás igazi indián nyárral ajándékoz meg minket. Bár vannak már hűvösebb napok, a nappalok feltűnően rövidülnek, de összességében nem lehet panaszunk az időjárásra. Előkerülnek a picit testesebb illatok is, bár a frissesség kedvelői is találnak a nyárutóhoz illő illatokat.

indián nyár

Carolina Herrera 212 névre hallgató illata még a nyárutó könnyedségét hordozza magában. Kaktusz- és narancsvirág, bergamott és narancs, jázmin, frézia, liliom, kamélia, gardénia és rózsa isteni finom, lágy, nőies illata egy kis szantálfával. A szépséget és harmóniát ünnepli.

carolina-herrera-212-edt

Clinique Happy Heart-ja még szintén a könnyed vonalat képviseli. Sőt egész friss és sportos, ideális pl. egy kiránduláshoz vagy Dunaparti sétához. Izgalmas levegős összetevőit vizes jegyek egészítik ki. Csupa meghökkentő meglepetés, uborka, mandarin, sárgarépa, szantálfa, vízi jácint és fás jegyek sorakoznak, mosolyt csalva az ember arcára. Ez az illat még a nyárutót is megszépíti.

Bvlgari pour Femme illata klasszikus jegyeket, telt gazdagságot hordoz magában. Púderes-íriszes illata már a csípősen hűvös reggeleken is megállja a helyét. Őszibarack, rózsa és gyöngyvirág, koriander, ibolya és csupa szép virágos-fás összetevő a klasszikus, nagybetűs NŐ illatának titkai.

A felsorolásból az idei év 2 nagy újdonsága sem hiányozhat. Burberry My Burberry kiadta az edt változatot, mely csinos kis masnis üvegével, barackvirágos, peóniás, rózsás illatával segít átkúszni a nyárból az őszbe. Trendi és finom, a megszokott Burberry-s stílusossággal.

A másik újdonság pedig Gucci Bamboo-ja. Hogy miért nincs benne bambusz azt nem tudom…de az ylang-ylangtól, szantálfától, vaníliától és liliomtól illatozó parfüm igazi ősz eleji csemege, édeskés és nagyon liliomos.

Nem múlhat el indián nyár Versace illat nélkül. A Yellow Diamond Intense fehér virágos illatába az ősz körtéje, a telt illatú osmanthus, pézsma és benzoegyanta tökéletesen simul bele. A főszereplő egyértelműen a jázmin és a narancsvirág. Intenzív, lüktető illat, mely a napfényes indián nyarat idézi.

Versace-Yellow-Diamond-Intense

A niche parfümök rajongóinak sem kell elkeseredni, nekik is találtam az időszakhoz illő parfümöket.

A Madison Parfüméria idei újdonsága, a Byredo Oliver Peoples névre hallgató csodája. Az illat egy picit olyan, mintha összegyúrták volna a Bal d’Afrique-ot, Oud Immortel-t és a Gypsy Water-t. Borókabogyó és citrom zamatos illata, pacsulival, írisszel és a tengeri homok illatával, őszies köntösben. Ja…és nem utolsó sorban mindkét nem számára ideális.

Ha pedig Madison, akkor nem hiányozhat a Love By Kilian parfüm sem. Ez egy igazi vadító, szenvedélyektől túlfűtött izgalmas illat, és pont most van itt az ideje. Én csak legekben tudok beszélni róla, a koriander, bors, rózsa, a labdanum és a vanília, cukorral, karamellával, jázminnal és narancsvirággal nyáron még sok lett volna, ám az indián nyárra tökéletes ékszere lehet bőrünknek. Én mindig elvarázsolódok tőle.

love-by-kilian

Az Etat Libre d’Orange Rossy de Palma-ja egy nagyon finom, merőben szokatlan rózsaillat, mely rajtam kissé gourmand-rózsává változott. Ez nem is csoda, hisz izgalmas finomságok vannak benne: kakaó, benzoégyanta és jázmin. Emellett kicsit fűszeres, kicsit borsos és nagyon temperamentumos, amolyan édes-tüzes őszi csoda.

Laboratorio Olfattivo: ugye ismerős a márka az ínyenceknek? A Nirmal éppen a mostani időszakhoz illik leginkább. Édes jegyek, púderes ibolya és írisz egy kis cédrussal és sárgarépával, az őszi, egyre narancsszínűbb és sejtelmesebb naplementéket idézi.

Nektek is van kedvencetek erre az időszakra?

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter