Tavaszi top 10 + 10 parfüm a Parfümblog ajánlásában

Tudom, hogy lassan már itt a nyár, de most érett meg bennünk az, hogy milyen parfümöt is szeretünk használni idén tavasszal. Egy biztos: örök érvényű az a megállapítás, miszerint ahogy tavasszal nyílnak a virágok, úgy kerülnek egyre inkább kezünk ügyébe a gazdag, virágos illatok. Nekem ez az időszak a kedvencem, végre előkerülnek a szellős, lenge ruhák, végre érvényesülhetnek a törékeny, virágos illatok a bőrömön. Lássuk, idén tavasszal mit is használ(t)unk előszeretettel.

tavaszi top 10 parfüm

Andrea 10 tavaszi kedvence

Byredo Inflorescence

Szerelem, szeretem, tünékeny göngyvirág krémes jegyekkel. Maga a tavasz.

Lush All Good Things

Itt már olvashattatok róla bővebben, akkor nyúlok előszeretettel az All Good Things felé, ha valami extravagáns, belevaló, különleges illatra vágyom.

Roberto Cavalli Paradiso

Nos, ez az illat számomra a nagybetűs idei tavasz illata. Lenyűgöz a frissessége, a már-már maszkulin zöldessége, fanyarsága, mégis elképesztően csajos és ütős illat. Imádom viselni, és nagyon sokan megdicsérték rajtam. Wow!

Maison Francis Kurkdjian Aqua Universalis 

Gyakorlatilag bármelyik Kurkdjian illatot ideírhattam volna, elképesztően gyönyörű parfümöket álmodik meg a mester, tudjuk, hogy zseni. Mégis idén tavasszal az Aqua Universalis lopta be magát a szívembe. Gyakorlatilag bárhol, bármikor viselhető illat, amely egyszerre tükrözi a luxust, az eleganciát és a tavaszi könnyedséget.

Penhaligon’s Iris Prima

A balerinák világa mindig is lenyűgözött, ez a remekmű pedig hűen adja vissza azt illatot, mely számomra a balett világát jelenti: elegancia, könnyedség, erő, kecses mozdulatok, kecses dallamok.

The Body Shop Fiji Green Tea

Mondanom sem kell, hogy egy kisgyerek mellett nyugodt perceket találni művészet. Nos, ha indulunk a játszótérre, a Fiji Green tea után nyúlok, egyszerre frissít, aromáival ellazít és nyugtat, energetizál. Nekem találták ki. Bővebben itt olvashatsz róla.

Guerlain Aqua Allegoria Bouquet Numero 2. 

Maga a virágcsokor parfümbe zárva. Igazán bájos illat!

Histories de Parfums Vert Pivoine

Oh, a költői bazsarózsa, mely törékeny, tünékeny, ártatlan és romantikus. A Histories de Parfums interpretációjában kapott egy kis friss zöld akkordot púderes töltettel és tompán érezhető mimózát enyhe krémes, intenzív jázminnal. Nagyon friss, nagyon rózsás, nagyon tavasz.

Balenciaga Florabotanica

Meg vagyok “veszve” ezért az illatért, igazán különleges zöld-virágos illat, egyedi köntösben tálalva. Modern!

L’Erbolario Camelia

Csodálatos, nagy klasszikusokat idéző, természetes illat egyenesen Olaszországból. Bővebben az illatról itt.

tavaszi top 10 parfüm2

Szylwy 10 tavaszi kedvence

Alakul az időjárás, jön a tavasz, bár azért még ne kiabáljuk el. Minden esetre a remény hal meg utoljára és az elmúlt borzalmasan esős év után már nagyon ki vagyunk éhezve a napsütésre, egy szép, élettel teli, vidám tavaszra. A tavaszhoz pedig már sokkal vidámabb, virágosabb illatok dukálnak, mint a télhez. Így hát egy újabb top 10-es összeállítást készítettem Nektek.

Jennifer Lopez Miami Glow-ja egzotikus, mégsem nyári, sokkal inkább tavaszi illatával hódít. Nyárra túl édes lenne, de benne van az a nagy adag jókedv, optimizmus és napsütés, ami tavasszal érkezik. Maracuja, a rózsaszín grapefruit és a kókusztej a pézsmával,vaníliával, heliotrope-pal, narancsvirággal és ciklámennel az igazi tavaszi zsongást mutatja meg nekünk, amikor az ember már a vérében érzi a pezsgést, végre elolvad a hó, eltűnik a hideg és teljes gőzzel jöhet a tavasz.

Sokak kedvence ugyan nem mai darab, de a Clinique Happy igazán tavaszi és vidám illat. Fiatalos, játékos és nagyon üde. Persze nem is csoda, hisz a grapefruit, narancs, mandarin, bergamott és alma frissessége jócskán ?rányomja a bélyegét.? Ezt a boldog életérzést csupa színes, illatos virág, mint pl. az orchidea, frézia, rózsa, magnólia, liliom és mimóza fokozza igazán.

Tavaszi pezsgés, érzékiség, nőiesség?.melyik illatról jut ez eszünkbe? Salvatore Ferragamo F for Fascinating illata minimális összetevővel óriási nagy durranás. Megvan az, amikor valakire azt mondják, hogy már nagyon érzi a tavaszt? Izeg-mozog, pezseg, nyüzsög? Na ez az illat pont ilyen. Jázmin, édes mandarin és pacsuli és máris kész a szerelmi bájital?vagyis inkább illat.

Elegáns, tavaszi, szofisztikált szépség Calvin Klein Beauty-ja. Letisztult, nőies, de nem kihívó. Olyan, mint a tavaszi szélben frissen kinyíló virágok illata. Egyik percben mámorító, majd ahogy a szél elviszi az illatot, csendesebb és lágyabb. Szépségesen titokzatos és kifinomult. Jázmin, ámbra és cédrus ennek az örök illatnak a titka.

Most jut eszembe, majdnem kimaradt az idei tavasz nagy újdonsága az érzelmes, nőies, lágy Emozione Salvatore Ferragamo-tól. Hát nem hiába?az olaszok tudnak valamit. Szerencsére nem tucatillat lett, sőt épp ellenkezőleg a púderes-virágos kategóriában egy nagyon finom és rendkívül jól hordható illat készült. Az írisz, őszibarack és heliotrope nagyon izgalmasan hozzák ki egymásból az édes-púderes illatot, a rózsa, peónia, pacsuli és a pézsma pedig egy rendkívül igényes virágos összhatással ajándékozzák meg viselőjét.

Tavasz Párizsban? Én bizony el tudnám képzelni, pedig nem vagyok egy romantikus típus. Ha olyan szerencsések vagytok, hogy Párizsba veszitek az irány, ne felejtsétek itthon Boucheron Place Vendôme edp-t, mert a még hűvös tavaszi reggeleken felcsillanó napsugarakat idézi. A narancs, rózsa és narancsvirág egy kis édes pralinés, mézes köntösben. Nőies lágyságot sugárzó illat peóniával, benzoégyantával, jázminnal és egy kis cédrussal. Csodaszép illat a tavasz első napjaira.

Viktoria Minya Hedonist Rose-a a tavaszt romantikusan, álmodozóan és kissé játékosan tárja elénk. Csodás üveg rózsaszín kristályokkal és egy édesen könnyed illattal. Egyszerűen odavagyok érte, nekem a 3 Hedonist-ból ez lett a kedvencem. Rózsa, őszibarack, szegfűszeg, citrom, egy kis fehér borral és pézsmával bolondítja meg ezt a tavaszi finomságot. Könnyed, lágy, mégis tartós és a pikáns oldalát egész ártatlanul mutatja meg.

Viktoria Minya Eau de Hongrie-ja épp aktuális, hiszen miért ne ünnepelnénk március 15-ét ebben az ízig-vérig magyar, csodaszép illatban. Igazi balzsamos hungarikum, melyben a méz, szantálfa, jázmin, tonkabab és tokaji aszú kapta a főszerepet. Ez nem egyszerűen egy parfüm, hanem csodálatos ajándék is lehet, akár itthoni, akár külföldi szeretteinknek, barátainknak, vagy ügyfelünknek. A szalmavirág, labdanum, szegfűszeg egy kis citrom és grapefruit kíséretében előhoz egy fűszeres, enyhén aromás jelleget belőle, ami igazán a bőrre fújva érződik. (Papírcsíkon inkább az édes oldala bontakozik ki).

Azagury Green a tavaszt egyik legszebben megjelenítő illat. Fűszeres-fás-púderes, kissé édeskés, mégis zöldellően friss, a természet újjáéledését fejezi ki. A lime, sáfrány és gyömbér lendülete a vaníliával, a földes írisszel és szegfűvel, valamint a simogatóan lágy tonkababbal, pézsmával, ámbrával és szantálfával, továbbá egy kis cédrussal és guaiac fával elénk tárja azt a zöld illatot, ami szexi, ábrándos és a zöld frissességét abszolút bársonyos formában jeleníti meg. Hmmm?jöhet a tavasz!!!

Tavaszi illat a pasiknak is jár!! Az Ő kedvükért jöjjön most Comme des Garcons Amazingreen-je, ami olyannyira népszerű és tavaszi, hogy a Madison Parfüméria eladási listáján a 9. leggyakrabban vásárolt parfüm. Megnyugtató és lázadóan különc is egyben, igazán extrém és nagyon zöld illat. Energikus és fűszeres, némi füstösséggel megbolondítva. Pálmalevél, zöld paprika, vizes és zöld jegyek, borostyánlevél, íriszgyökér és koriander képezik a főbb illatjegyeit. De, hogy ne egy tipikus könnyed, zöld illat legyen, így igazán extrémmé a puskaporos akkordokkal, vetiverrel, tömjénnel és pézsmával tették.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter