“Szedd a tavasz virágait egy csokorba össze…

…rózsát is tégy, nefelejcset,

egyet-egyet közbe.”

Akinek anno volt kislányként emlékkönyve, az ismeri ezt a bájos versikét, melynek sorkezdő betűi mi mást adnának ki, mint a Szeretlek szót. Napok óta ez a kis versike jut az eszembe, hiszen tavasz van (na jó, most épp be van borulva és esik, de ez is ezzel jár), és épp nyílik nálunk a hóvirág, ibolya, nárcisz, és már látom a cseresznyefa, mandulafa virágait. Ez az én időszakom, amikor a levegő virágillattal telt, friss és melengető. Ilyenkor van igazán szezonja a virágos parfümöknek, főleg melyek a tavaszt idézik, lássuk hát, hogy a Myropolium kínálatában milyen illatokkal üdvözölhetjük a tavaszt!

Mimóza

A kis szemérmes mimóza illatában is igen szelíd, de határozott. Az egyébként Dél-Amerikából származó növényke mérgező, és érintésre összezárja leveleit (innen a szemérmes jelző), mely általában tavasszal, nyár elején virágzik, de mesterséges körülmények között nevelve akár télen is élvezhető krémes, puha, édeskés illata. Abszolút a tavaszt jelenti számomra, olyan gyermeki, ártatlan és bájos. A Florascent Mimosa parfümje is ezt a púderes, bájos jellegét emeli ki a mimózának, rózsafával és tonkababbal kiegészítve.

Ibolya

Ki ne rajongana az ibolya illatáért? Szó szerint majd megenné az ember, ami nem is rossz ötlet, hiszen az ibolya szárítva ehető, egy sor ibolyával ízesített étel létezik, mint például a kandírozott ibolya (amit egyszer próbáltam, de nekem nem sikerült), ibolyaszörp, ibolyaecet vagy akár ibolyaméz. Én ibolyás cukorkára emlékszem gyermekkoromból, nagyon szerettem púderes-édes aromáját. Nos, az ibolya alapvetően valóban púderes, de mivel rokonságban áll a írisszel, van benne jó nagy adag földes-nyers jelleg is, mely kissé zöldes aromaként jelenik meg. Az L’Erbolario Viola parfümje mindaz, ami az ibolya…mintha az erdőben sétálva felfedeznénk egy kis ibolyaszőnyeget, felcsipegetünk párat és jó nagyokat szippantva a csokorba, befogadjuk friss illatát. Nagyon bűbájos illat!

ERBOLARIO_ACCORDO_VIOLA_ACQUA_DI_PROFUMO_50_ML

Gyöngyvirág

Nem maradhat ki egyetlen tavaszi válogatásból sem a gyöngyvirág, melynek jellegzetes zöld-tiszta jellegű illata maga a tavasz hírnöke. A gyöngyvirág nem adja könnyen magát, nem is lehet kinyerni magából a növényből az illatát, hanem sok más összetevő együttese adja a jellegzetes gyöngyvirág illatot. Tiszta, finoman édeskés illata miatt az elegancia, kifinomultság megtestesítője, egy jó gyöngyvirágos parfümmel, mint például az L’Erbolario Gyöngyvirág (Mughetto)  parfümmel egyszerre lehetünk sikkesek és nőiesek. Vigyázni kell a gyöngyvirágos illatokkal, én kis mértékben javasolom adagolni, mert a kifújástól számítva fél óra-óra múlva nagyon intenzív lehet az illata.

mughetto

Kankalin

Kankalin vagy más néven Primula, azaz az Első, aki kidugja fejét tavasszal, a hóvirág és az ibolya mellett úgyszintén a tavasz hírnöke. Az enyhén méz illatot árasztó kankalint eddig nem igazán fedezték fel a parfümőrök, éppen ezért kuriózum az L’Erbolario Primaverde parfümje, melyben a kankalin egyenesen főszerepet kapott! A tavaszi rét illatát árasztó illat elképesztően intenzív, nyugtató és nagyon természetes, az ember legszívesebben kisétálna a legközelebbi erdőbe, keresne egy napsütötte kis rétet és belefeküdne a fűbe.

primaverde

Narancsvirág (neroli)

Ha túllépünk az országhatáron, és délebbi vidékekre látogatunk, óhatatlanul belefuthatunk a narancsvirág metsző, tiszta, fényes illatába, mely egyes déli vidékeken esküvői szimbólumként is megjelenik. A mediterrán tavaszt idéző narancsvirág nagyon sok parfümben van jelen, de tiszta illatát kevés parfüm tudja igazán visszaadni. A Florascent Apothecary Narancsvirág illata maga a narancsvirág. Minőségi esszenciális olajat tartalmazó illat szinte életre kel a bőrön, legszívesebben Provence-be indulnék, ha ezt az illatot érzem!

bitterorange

AndreaVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter