Serge Lutens L’Eau Froide – parfümkritika

Serge Lutens parfümőr nevével ha máshol nem is, itt biztos találkozhattatok. Szerencsére a mester már számtalan jobbnál jobb illattal ajándékozott meg bennünket, legújabb illata a L’Eau Froide (jó szokás szerint uniszex parfüm) kifejezetten izgalmas, tavaszi-nyári parfümre sikeredett!

A L’Eau Froide (Hideg Víz) hihetetlen friss, zöld jeggyel nyit, szinte szappanosan szúrós, férfias illat, mely mesésen tompul, és egészen végigkíséri a kompozíciót. A fenyőtömjén (olibanum) határozottan felelős ezért a kezdetben szúrós kezdésért, majd ha nem csal az orrom, a háttérben már diszkréten illatozik, mely kifejezetten jólesik az orrnak és az érzékeknek – kifejezetten nyugtató, intim hatást fejt ki. A menta mint frissítő elem nem túl intenzíven van jelen, a tengervíz kellemesen sós aromája a balzsamos olibanum és tömjén keleties jegyeit szépen kíséri, zöld és tiszta, szinte áttetsző illatot eredményezve. A kötelező vetiver és az ámbra természetesen tökéletesen passzol a koncepcióhoz, mondhatni, tökéletesen hozzák a tiszta, frissítő illatoktól elvárt alapokat. És hogy mitől már ez az illat, mint egy egyszerű fenyős habfürdő? A válasz nem csak Serge Lutens neve, hanem az a tény, hogy valami megfoghatatlan elegancia és egyben bájos ártatlanság árad a parfümből, mely ugyanolyan istenien illatozhat egy nő és egy férfi bőrén is egyaránt. Tökéletes nyári frissítő illat tisztaságillat kedvelőknek.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter