Rövid parfümhíreink következnek…

Zajlik az élet a parfümvilágban is, rövid összefoglaló következik az elmúlt hetek eseményeiből!

Először is nagy-nagy szeretettel és büszkeséggel osztanám meg veletek a jó hírt, miszerint új és első magyar niche márka született egyenesen egy magyar Orrtól, Minya Viktóriától, aki bár Párizsban tevékenykedik, még sem szakadt el magyar gyökereitől. Első parfümje, a Hedonist a milánói Esxence parfümkiállításon debütált, azóta a legnevesebb nemzetközi parfümszaklapok, oldalak csak felsőfokban beszélnek Viktóriáról és a Hedonist parfümről. Elárulhatom, hogy hamarosan bővebben olvashattok az új márkáról és a parfümről is, sőt a Viktóriával készülő Parfümblog interjú is nemsokára olvasható lesz itt a blogon! Addig is nézzétek meg a Parfums Viktoria Minya honlapot itt.  A Neroli Parfümériában már kapható Viktória első parfümje!

Viktoria Minya
Viktoria Minya

A Neroli parfüméria igazán kegyes a magyar parfümrajongókhoz, az utóbbi időben számos, eddig hazánkban nem ismert márkákat vezetett be, mint a Van Cleef & Arpels exkluzív vonalát, a polgárpukkasztó Etat Libre d’Orande francia parfümházat. Legutóbb az igencsak népszerű és elismert MDCI Paris márka jelent meg, Rouge Bunny Rouge parfümjei, Kinski kult parfüm, Costume National illatai, valamint a holland formabontó The People of the Labyrinths legendás parfümjei. Ráadául Viktoria Minya Hedonist parfümje is kapható már a Neroliban.

logo

 

Új, izgalmas könyv, pontosabban krimi jelent Réti László magyar író tollából, és Zólyomi Zolt parfümőr közreműködésével A parfümőr címmel. Részlet a tartalomból:

“Kardos Gitta negyvenéves, egyedülálló üzletasszony csak a munkájának él. Parfümőrként személyre szabott illatokat tervez egyedi megrendelésre. Ám ez csak a felszín. Tevékenysége ennél sokkal szerteágazóbb, hiszen kifinomult szaglása segítségével olyan illatokat is érez, amiket más nem. Az illatanyagok megfelelő koncentrációjával képes mások magatartását befolyásolni és az illető még csak észre sem veszi.
Üzleti tárgyaláson valamelyik felet előnyhöz juttathatja. Fel tudja mérni, hogy a partner szorong, izgatott, vagy éppen szexuálisan motivált. A test kipárolgása alapján következtet egy sportoló aktuális állapotára, miáltal meghatározhatja nyerési esélyeit. S mindezt csodálatos szaglása révén.
Gittánál új megrendelő jelentkezik, akinek megbízását gondolkodás nélkül teljesíti, s ezzel végveszélybe sodorja magát és társaival alapított vállalkozását. Mire észbe kap, már többszörös gyilkosság gyanúsítottjaként üldözi a rendőrség, ráadásul bérgyilkosok erednek a nyomába. Le kell ráznia üldözőit, hogy bebizonyíthassa ártatlanságát, és megtudja, ki az, aki az életére tör.
De szerencséjére van egy különleges adottsága…”

A parfümőr
A parfümőr

Újabb könyvajánló: a méltán közkedvelt és általam sokat forgatott Henry Giedel Coco Chanel életrajzi könyve után megjelent egy igencsak izgalmasnak ígérkező, Coco Chanel vélt vagy valós kémbeli tevékenységeit taglaló könyv Egy ágyban az ellenséggel – Coco Chanel titkos háborúja címmel, Hal Vaughan tollából. Már kézbe venni is gyönyörűség, nagyon eltalálták a borítót!

Egy ágyban az ellenséggel
Egy ágyban az ellenséggel

 

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter