Robert Piguet Fracas – parfümkritika és nyereményjáték!

Hogyan foglalhatnánk össze egy szóban a párizsi szalonok hangulatával átitatott érzéki tubarózsa átható illatát? Fracas! A legendás parfüm fénye bár kis időre eltűnt, ma már annál szebben és fényesebben ragyog, hatalmas rajongótábora egyenesen a parfümök királynőjeként ünnepli, nem alaptalanul. Robert Piguet, a kissé különc divattervező, aki Dior, Givenchy és Balmain szalonjaiban is dolgozott, ragyogó érzékkel érezte meg, hogy mi kell a nőknek. Extravagáns stílusát parfümjeiben sem rejtette véka alá. Germaille Cellier parfümőrhöz határozott kéréssel fordult: álmodjon meg egy olyan illatot, amelyben az addig megszokott módon elnyomott és kis mennyiségekben adagolt tubarózsa abszolút főszerepet kap.

Így született meg 1948-ban a Fracas, amely vad, különc és kihívó illatával megnyitotta az utat a tubarózsás parfümök előtt. A párizsi szalonokban egyre terjedt a Fracas híre, maga Colette is így nyilatkozott kedvenc illatáról:

” Párizsban ő őrködik felettem, amíg alszom. Egyetlen virágos szárból szökken elő és gomolyog az álmok felhője, a nyugalom, amelyben nem érhet semmi vész.”

Sajnos Robert Piguet nem fürödhetett sokáig a dicsfényben, korai halála után zseniális illatai (Bandit, Visa) is feledésbe merültek, míg 1998-ban újra feltámasztották, és szebben ragyognak, mint valaha. Szerencsére a csodásan letisztult üvegforma megmaradt, így már kézbe venni is élmény a Piguet parfümöket.

A Fracas egy mesés régi/új vintage illat, mely tökéletesen visszaadja kora párizsi hangulatát, stílusát. A krémes-édes kezdés, mely a fejjegyben lévő baracknak és jácintnak köszönhető nem tart pár percig, a narancsvirág csodásan átadja a helyét a tubarózsának,  mely mellett a zöld-citrusos jegyek csak halvány árnyékok. A szívjegy hihetetlenül gazdag virágokban, talán már túlságosan is, de roppant élvezetes, ahogy a bőrön szépen összesimul a gyöngyvirág, nárcisz, rózsa, és szegfű élettel teli akkordja. Annyira erőteljes a tubarózsa, hogy gyakorlatilag a korianderen és az alapban lévő fás jegyeken kívül más illatösszetevő csak halvány mellékszerepben tetszeleg, ami nem is baj, sőt! Elég csak élvezni, ahogy az összetevők kibontakoznak  a bőrön, igazi hollywoodi dívának érezhetjük magunkat, talán nem véletlenül Madonna és Kim Basinger kedvelt illata. Klasszikus és időtálló parfüm, mely a végletekig kacér és kihívó, erős és vad, amely a női énünk legérzékibb énjét emeli ki, a lehető legsikkesebb módon.

Kipróbálnád? 1 ml-s illatminta itt!

Nyereményjáték!

Most itt a kivételes alkalom, hogy tiéd legyen ez a meseszép Robert Piguet Fracas ajándékdoboz, benne egy üveg fenséges Fracas  parfümmel (edp 30 ml) és görgős változatával! A Neroli Luxus Parfümériával közösen hirdetett nyereményjátékunkban most egy szerencsés nyertesé lehet a képen látható szett.

Ahhoz, hogy részt vehess a játékban, két egyszerű kérdésre kell elküldened a helyes válaszokat erre az email címre (info@parfumblog.hu):

1. Milyen kiszerelésben kapható a Fracas parfüm a Neroli parfümériában?

2. Melyik két, a posztban említett híresség kedvenc illata a Fracas? 

A kérdésekhez segítséget a Neroli.hu weboldalon, illetve ebben a posztban találtok. A játék vége: 2012. december 09, éjfél. A nyertest emailben értesítjük, a nyereményt pedig postázzuk.

Sok szerencsét, és jó játékot kívánunk!

FRISSÍTÉS:

A játék lezárult, a nyertessel felvettük emailben a kapcsolatot!

 

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter