Roads sajtótájékoztató és bemutató

A Madison Parfüméria egy újabb sajtótájékoztatóján és bemutatóján jártunk, ami ismét fantasztikusra sikeredett. A bemutató apropója a nálunk most debütáló Roads parfümsorozat volt. A céget az írországi Danielle Ryan alapította, a Ryanair alapítójának leszármazottja. A hölgy ugyan ipari családban nőtt fel, mégis rendkívüli módon érdeklődött a művészetek iránt. A Művészeti Akadémia elvégzése után saját akadémiát hozott létre és megalapította a Roads nevű céget, mely több területen is jeleskedik. Foglalkoznak könyvkiadással, van egy filmstúdiójuk és ezután, mint parfümház is megjelent a Roads. 10 illatuk 2014-ben jelent meg, tehát még világviszonylatban is abszolút újak, ősztől az enteriőrillatosítást is felveszik a profiljukba, jövő évtől pedig újabb parfümökkel örvendeztetik meg a rajongóikat. A parfümök Angliában készülnek, természetes összetevőkből. Danielle ugyan nagyon érdeklődött a parfümök iránt, de ő maga nem képzett parfümőr, így az illatok megalkotásához már ismert parfümőröket hívott segítségül. A parfümök letisztult minimalista csomagolást kaptak, illatuk többnyire könnyed (de azért vannak köztük kicsit testesebbek is), tavaszra és nyárra kifejezetten ideálisak. Jöjjön most a 10 illat részletes bemutatása.

93

Abszolút kedvencem a Roads illatok közül a Cloud 9 lett. Rendkívül tiszta, megnyugtató illat. Üvegbe zárt boldogság, hisz megszagolva rögtön megindul bennünk a boldogsághormonok termelődése. Sokan különböző élelmiszereknek tulajdonítanak boldogsághormon termelő hatást, sokan a sportnak, de egyik sem képes ilyen eufóriát kiváltani, mint a Cloud 9. Olyan, mintha a felhők között lebegnénk. A Cloud 9 csupa gondtalanság, olyan mintha egy felhőkarcoló tetején ülve néznénk az elvonuló felhőket, éreznénk a szelet, miközben egy jól megszerkesztett nu disco és chill house mixet hallgatunk, amitől úgy érezzük, repülünk, és végtelenül szabadok vagyunk. Hűvös és megnyugtató egyszerre, hihetetlen az a határvonal, amin a Cloud 9 egyensúlyoz, mint egy kötéltáncos, aki a mélység felett sétál. Vajon mi a titka a szabadság érzésének és a felhők között repülésnek? A fejjegy ellazító kamillaolaja, a szívjegy gerániumja és érzékien nőies jázminja, valamint az alapjegy krémesen bársonyos pézsmás, ámbrás szantálfája.

Másik kedvenc Roads-om a This Weekend. A várakozás izgalma és öröme ez a parfüm, ahogy a közelgő hétvége utána vágyakozunk és gondolatban már el is tervezzük a hétvége minden egyes percét. Az előzőhöz képest ez már az unisex irányba mozdul el. Izgalmas, energikus, nagyon friss és nyári, tele üde vidámsággal. Játékos, szinte áttetsző illat azoknak, akik minden helyzetben meg tudják őrizni a humorukat. Kicsit bolondos, kicsit bohém, nagyon fiatalos és könnyed. Nem csoda, hisz a bergamott-os és narancsos kezdés már garantálja a várva várt nyári hétvégék örömét. Emellett vad jázminnal, pacsulival, ámbrával, pézsmával és egy kis vaníliával tették nagyon különlegessé a This Weekendet. És hogy egy pacsulis illat hogy lehet ilyen könnyed és nyári? Ez már a Roads és az összetevők megfelelő adagolásának a titka.

99

Unisex megjelölés ide vagy oda, én mégis találtam az illatok között kifejezetten férfiasat is. És milyen finomat!!! A Clockwork, ami igazi arcát 10-20 perccel a kifújás után mutatja meg, akkor viszont tarol, visz mindent. Laza elegancia, a férfiasság leglehengerlőbb, csábítóbb formája. Tömény magabiztosság és exhibicionizmus, az igazi játékos illata, aki mindig nyer. A Clockwork vitathatatlanul azoknak a férfiaknak készült, akik ha belépnek valahova, mindenkinek eláll a lélegzete. A Clockwork maga a stílus. Mint egy tetőtől talpig jól öltözött pasi, a ruhához illő órával és napszemüveggel, fekete cabrio sportkocsival, kimért, rideg stílussal, rezzenéstelen arccal. Elképzeltétek? Ahogy belép a póker clubba, vagy a Beverly Hills-i szállodába vagy egy üzletbe? Vagány, stílusos karaktere mégis tiszteletet és tekintélyt parancsol. Nincs benne semmi erőltetettség, semmi megjátszás, életformáját és stílusát ösztönösen és természetesen éli meg. Titokzatos, nem próbálja erőltetett poénjaival fárasztani környezetét, a karizmájával hódít, és mindig nyer?.az élet minden területén. Bergamott, citrom, bors és szerecsendió adja meg a Clockwork alaphangját. A szívjegy a cédrus és a balzsamfenyő illatától válik annyira lehengerlően férfiassá. Ezek után nem lepődünk meg, hogy az alapjegy elemei és mindent elsöprő módon törnek elő az illatból, ibolya, tölgyfamoha, pézsma, ámbra és vetiver segítségével érték el ezt az elképesztő hatást.

A könnyednél is könnyedebb, az unisexnél egy kicsit talán nőiesebb a White Noise. Összetevői ugyan nem ezt a légiességet mutatják, rajtam mégis nagyon lágy, finoman olvad össze a bőrömmel. A csend, nyugalom, relaxálás illata. Egy nyári délutánon a kertben üldögélés és elmerengés illata. Friss nyári, mediterrán gyümölcsökkel indító fejjegyben a narancs, citrom, mandarin és zöld alma, olyanok, mint egy friss gyümölcsökkel teli limonádé. A szívjegy virágainak, a jázminnak, rózsának, heliotropenak, tubarózsának és írisznek köszönhetjük a kert illatát, ahogy pihenés, olvasás közben érezzük a virágok illatát. A fantasztikus virágillatot egy kis szantálfával, bőrös jegyekkel, vaníliával, cédrussal és ámbrával mélyítették el, egy kis fás jelleget is adva hozzá.

Jöjjön egy kicsit nehezebb illat, azoknak, akik nem kedvelik a túl könnyed parfümöket. A Graduate 1954 egy kis vintage stílust csempész a hétköznapokba. A Nőt képviseli, aki önálló, magabiztos, ki tud állni saját magáért, nem szorul másokra. Az erő, magabiztosság és nőiesség teljes összhangja, mely visszarepít minket az ?50-es évekbe, amikor a nők már elkezdték megélni önállóságukat és helyet követeltek maguknak a patriarchális társadalomban. Ennek a mély nőiességnek a megélésében nagy adag tubarózsa, frangipani, heliotrope és rózsa van segítségünkre. A szegfűszeg, gyöngyvirág és narancs észrevétlenül olvad össze az erőteljes virágos jegyekkel, megfűszerezi az illatot. A cédrus, moha, szantálfa és pacsuli pedig különleges földes, fás jelleggel ajándékozza meg, erősítve a vintage stílust.

Meglepő módon a legintenzívebb nőies illatuk a Lights. Egzotikus illata tele van optimizmussal, lüktető, izgalmas, nem csak nyárra és tavaszra való, hanem a hidegebb évszakokban is nagyon jól megállja a helyét. Mély, telt, testes jellegét a bergamott és citrusok mellet megjelenő ylang-ylangnak és jázminnak köszönheti. A már szinte bódító yalng-ylangos jázminos illatot a szívjegyben található gerániummal, szegfűszeggel és ibolyalevéllel próbálták enyhíteni. Az alapjegy ámbrája, pézsmája, szantálfája és vaníliája azonban jócskán gondoskodott a hosszan tartó élményről.

Most hogy többségében megint a nőiesebb illatok kerültek elő, jöjjön még egy nagyon férfias illat, a Bitter End. Kesernyés és fanyar, tökéletes névválasztással és remekül illusztrálva Írországot, ahonnan a Roads parfümök származnak. Ebben a száraz, hűvös, zöld illatban a smaragdzöld sziget rejtelmeit fedezhetjük fel. Megnyugtató, biztonságot sugárzó illat igazi Úriembereknek. Mintha egy írországi birtokon sétálnánk, amerre csak nézünk a zöld ezernyi megnyugtató árnyalata tárul elénk. A páfrány, frissen vágott fű és menta illata indítja az írországi történetet. A kakukkfű, fekete olíva és a fügefa levele kissé gyógynövényessé, aromássá varázsolja a Bitter End-et. Az illatot szimatolva szinte hihetetlen, hogy nincs benne grapefruit és bergamott, a fanyar illatot a vetiver, ibolya és tölgyfamoha zárja le.

108

Szintén egy kissé férfias bár hölgyeken is nagyon finoman kibontakozó illat a Harmattan. Száraz, meleg oud-os illat a sivatag rejtelmeivel, keleties, fűszeres-fütös illatával egy misztikus utazásra invitál minket. Amiben levendula van, az számomra már rossz nem lehet?.persze ennyire azért nem sarkítom ki, de finom megnyugtató, aromás hatásában nagy szerepe van a fejjegy levendulájának. A szívjegyben aztán már megkezdődik a sivatagi utazás, szépen egymásra épül az oud, a sáfrány, fekete bors és vetiver, melyektől egy nagyon csábító, férfias illatot kapunk. A rózsa, ylang-ylang és tubarózsa egzotikus együttese pedig a hölgyek számra is jól hordhatóvá varázsolja. Jó példája ez az illat annak, hogy ne ítéljünk csak az összetevők alapján. Én nem szeretem a tubarózsát, itt mégis olyan fantasztikusan fonja körbe a többi összetevő, hogy holtversenyben ott van az első 3 kedvencemben a Roads illatok közül. Az oud is egy nagyon finom, hordható formában jelenik meg, én ugyan szeretem, de tudom, hogy sokaknak nem tartozik a kedvence közé, mégis mindenképp javaslom, hogy próbáljátok ki, mert nagy meglepetés lesz?pozitív értelemben. Az alapjegyben bontakozik ki a keleties, fűszeres jelleg a leginkább. Mirha, tonkabab, tömjén, szantálfa és pacsuli füstössé, földessé, fássá varázsolja a Harmattan-t. Ám ettől a sok szépen kibontakozó fás jegytől egy teljes más irányba is elkalandozhatunk. Nem csak a Szahara illat jelenik meg benne, hanem az erdőé is, az erdőben pedig egy szép kis faházban lobogó tűz, a kandallóban pattogó parázs meghitt, átkaroló illata.

És ami nagyon unisex: a citrusos, fás Supernova. Üstökösként robban be, az örökmozgók illata, akik nem bírják egy pillanatig sem egy helyben. Friss, fanyar, hűsítő nyári koktél. A bergamott, lime, borókabogyó, grapefruit és keserűnarancs kombináció már sokat sejtet. Dinamikus, energikus illat, szó szerint hiperaktívvá tesz. A kardamom, gyömbér és konyak meghozza a már említett koktél jelleget. Cédrus, tölgyfamoha és ámbra teszi kissé fássá a citrusosságát.

Elérkeztünk az utolsó illathoz, mely szintén teljesen unisex, ez pedig a Neon. Nagyvárosi lüktetés, villogó fények, fiatalos, kozmopolita életstílus. Virágos, játékos, bohókás, azoknak, akik nem veszik túl komolyan sem az életet, sem pedig saját magukat. Az összetevők szintén ne tévesszenek meg minket, sokkal frissebb és üdébb, mint azt a fahéjból, szerecsendióból, vaníliából, heliotropeból, és íriszből gondolnánk. Virágos púderes könnyedségét az alapjegy fás összetevői teszik abszolút unisex illattá.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter