Répa, retek, mogyoró – 10 menő répás parfüm

Répa, mindenre gondolsz, ha meghallod ezt a szót, csak parfümre nem. Pedig egyre több parfümben megtalálható, no, nem a frissen facsart (lehet egyáltalán facsarni?) répalé, hanem annak illatával megegyező vegyület. És milyen a répaillat? Ilyen: “aljnövényzet jellegű földes jegy írisz karakterrel, sőt gyakran helyettesíti a közönséges íriszgyökeret.” Mindenesetre érdekes, zöldséges beütést ad a parfümjegyekhez, én jobban bírom, mint az uborkát. Nézzük, miben tudjátok kipróbálni.

1. Honore Des Pres I Love Carottes

Nagyon innovatív, jópofa parfümházról van szó, kár, hogy kivonultak Magyarországról, pedig ez az illatuk is igen érdekes volt, valóban erősen friss-földes-zöldséges beütéssel, de akkor is jó volt.

2. Byredo Seven Veils 

Vagy imádod, vagy gyűlölöd, én ismerek mindkét táborból embereket. A bibliai Salomé utolsó, Hét Fátyol tánca ihlette. Vanília, répa, orchidea, rózsabors és orgona…meglepően vegyes összetétel.

3. Hermés Un Jardin Sur Le Nil

A híres kert sorozat egyik kedvelt darabja: mangó, nád, paradicsom, répa és megannyi összetevő, amely az egyiptomi Nílus környékének aromáját kívánja visszaadni.

4. Lancome Aroma Fit

Répa, narancs és kávé, nem is kell más egy fitt reggelihez 🙂

5. Clinique Happy Heart

Igazi konyhakert uborkával, répával, vízi jácinttal.

6. The Different Company Sienne d’Orange 

Narancsos répa kardamommal, szerintem enném-innám is 🙂 Mondjuk bőrös jegyekkel van alapozva, ez azért rontana az élményen.

7. Jo Malone Carrot Blossom & Fennel

A drága jó Jo Malone naná, hogy a répából is csinált illatot (miből nem), ürömmel, édesköménnyel, barackkal és ibolyával. Nem lehet rossz!

8. Laboratorio Olfattivo Nirmal

“édes és gyengéd illat, melyben a fehér szín lágy cukorfelhőben testesül meg”, répával, írisszel és ibolyával. Ezek szerint az ibolya kifejezetten jó párosítás lehet a répa akkordjával.

9. Brecourt Eau Trouble

Nagyon hasonlóan a világhírű Prada Infusion d’Iris-hez, az Eau Trouble is végtelenül púderes, fás illat, benne földes jegyekkel. Mint tudjuk, az írisz akkordját erősíti a répa, így nem meglepő, hogy megtalálható benne!

10. Diptyque Fleur de Peau 

A bőrvirág tavaly jelent meg, nekem nem sikerült még kipróbálnom, komplex, natúr illat lehet, benne erős púderes-aldehides-növényi jegyekkel, valamint bőrrel és szantállal.

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter