R.I.P Michael Jackson

8 éve, hogy szegény Michael Jackson eltávozott, még máig is hihetetlen felfogni is, hogy nincs már közöttünk. Nem voltam hatalmas fan – én Madonna rajongó vagyok totál elvakultan – de abszolút értékeltem zseniális munkásságát, a hülyeségeit, amelyekkel kisiklott az élete, már annyira nem (alaptalan vagy éppen megalapozott vádak, mindegy is már). Tudom, hogy Michaelnek nem volt könnyű a gyerek – és tinédzserkora, így ennek fényében sok minden érthető az életében. Én azt szerettem benne, hogy dalszövegeiben mindig a szeretetről, elfogadásról írt, számai soha nem az erőszakról szóltak. Gyakorlatilag az egyik legnagyobb popsztár volt a világon, kitörölhetetlen nyomot hagyva a zenetörténetben.

Michael szerette a szép, művészi dolgokat maga körül, így nem csoda, hogy előszeretettel használt parfümöket is. Szerencsére biztos forrásból tudható, hogy MJ milyen parfümöket használt gyakran. Michael kifejezetten az erős, orientális illatokat kedvelte. Közeli hozzátartozói szerint Michaelnek mindig nagyon jó illata volt, szerette sokat és erőteljesen használni a parfümöket, még be sem lépett a szobába, de már lehetett tudni, hogy megérkezett.

Karl Lagerfeld Classic for Men – orientális-fás illat, benne pipadohány, aldehidek, zöld jegyek és meleg akkordok, melyek erőteljes virágos akkordokkal keverednek. Egyébként aki egy ütős dohányos illatot keres, annak érdemes egy próbát tennie ezzel a parfümmel, már 4500 Ft körül beszerezhető!

Jean Desprez Bal a Versailles – A legenda szerint kebelbarátnője, Liz Taylor mutatta meg neki ezt az 1960-as években kikevert parfümöt. Rendkívül komplex orientális illat, és minden MJ rajongó szeretne belőle egyet birtokolni. Sajnos ma már az USA-ban kapható (nem francia gyártmány), horror áron beszerezhető. Én hülye, nem csaptam le rá akkor, amikor otthon pár ezer forintért árulták.

Tom Ford Black Orhid – MJ másik nagy kedvence volt, brutálisan erőteljes orintális-virágos illat szarvasgombával, mexikói étcsokoládéval, pacsulival és persze orchideával. Tom Ford legnépszerűbb illata, dark a köbön!

Creed Royal Water – sokan arról számoltak be, hogy MJ körül gyakran levendulás-aromás volt a levegő. Bizonytalan forrásból, de tudható, hogy szerette a Royal Watert, amely bár nem levendulás, de frissnek, aromásnak valóban mondható. Mondjuk a brutál orientális kedvenceitől messze áll, de ki tudja…lehet, hogy ez volt beach illata 🙂

1989-ben megjelent két parfüm Michael Jackson neve alatt. Nem tudom biztosra mondani, hogy ezek a parfümök Jacko közreműködésével, hozzájárulásával jelentek-e meg anno (megkérdezem egy biztos forrásomat és frissítem a posztot), de még ma is beszerezhetőek ebay-en, ha valaki szeretne egyet birtokolni. A sötét üveges a Legende de Michael Jackson állítólag hasonlít a Bal a Versailles-re, a Mystique de Michael Jackson parfümről nincs infóm (még).

További négy parfüm fut még Jacko neve alatt. 2011-ben Joe Jackson, Michael édesapja adott ki két parfümöt Michael tiszteletére, az egyik Jackson’s Tribute for Men a másik pedig a női Jackson’s Legend for Women. Az eredeti ötlet szerint a This is it album és film kapcsán jelent volna meg a két illat, a parfümőr pedig Frank Rouas.

Andrea

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter