Paco Rabanne Olympéa – parfümkritika

Paco Rabbane illataira mindig oda kell figyelni, mert nem tudhatjuk, melyikből lesz az újabb korszakalkotó darab, mely meghatározza jó pár évre a parfümdivatot. Meglepő de igaz, hogy a spanyol márka már 1969 óta jelentet meg saját neve alatt parfümöket, nem egy lett azóta igazi ikon és mérföldkő a parfümtörténelemben.  2015 augusztusában debütált a vadiúj női illat, mely az Invictus férfi illat isteni párja, szó szerint. Az Olympéa nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy isteni hatalommal ruházzon fel minden nőt.

Sunlight Through Columns
Olympéa parfüm

“Az Olympéával Paco Rabanne egy teljesen új fejezetet nyit. Rendkívül nőies és még mindig hű az innovatív értékekhez, melyeknek kihívósága a ’Spirit of the time’ divatstílust idézi, de Paco Rabanne a múltat és a modern gondolkodást ötvözi egy egyedi, és rendkívüli illatban, melynek senki nem tud ellenállni. Így Te lehetsz Kleopátra, a királynők királynője, minden győzelem úrnője, egy abszolút ikon. Minden hatalommal felruházva választhatod ki a hősödet az Olympus lépcsőfokairól. Egy félistennő: egy nő mindenek felett. Egy isteni NŐ.”

Modern szépség és múltbéli ikon, e kettősség dominál az Olympéa parfümben. Kacér, merész, erőteljes a maga istennői mivoltával, magabiztos és angyali egyszerre, melynek aurájában minden mai nő megmerítkezhet. Egyedi illatélményt egy vietnámi parfümőrnek, Loc Dongnak köszönhetjük, aki gyermekkori vietnámi emlékeit idézte fel az illat kreálásához:

 “A kiinduló ötlet nagyon gyorsan jött. A Paco Rabanne csapattal rögtön a vizes illatok után kezdtünk kutatni. – mondja Loc. Abban a Vietnámi régióban, ahol születtem, a sót úgy termelik ki, hogy elpárologtatják a tengervizet. Így hát gyorsan rájöttem, hogy a só a kiinduló pont, ez lesz a jelképe az Olympéa frissességének. A nőies és virágos megjelenés miatt, azt javasoltam, hogy dolgozzunk a speciális, vízben termesztett jázminnal. Ez a talaj nélküli fejlődés eltűnteti a föld illatát és kiemeli a többi illatanyag eszenciáját. Amikor a saját illataimat alkotom, szeretek játszani az ellentétekkel, mint a ying és a yang. Ahhoz hogy ellensúlyozni tudjuk ezt a frissességet, egy telített, nagyon érzéki és átölelő vanília illatot párosítottunk hozzá.”

összetevők
összetevők

És valóban, a sós vaníliás akkord a zöld mandarin friss jegyével rendkívül izgalmas az orr számára, a vízi jázmin egyszerre édes és aquás tónusa a vaníliával érzékien édes nyitányt dalol de a só a krémes kasmírfával gyönyörűen letompítja, lekerekíti azt. Nincs szirupos édesség, nincs harsány, éles citrusos akkord, csak érzéki és pikánsan fűszerezett nőies jegyek. Igen, tudom, már hallom is, hogy megint egy édes parfüm…valóban most szinte csak ilyen kategóriájú illatok sorakoznak a parfümériák polcain. Mégis ez az sós-vaníliás-zöld mandarinos csavar kiemeli a sekélyes édes illatok közül az Olympéát. Napok óta tesztelem magamon, és meg kell mondanom, imádom viselni. Talán nem hőségben a legjobb, de úgy érzem, ősszel kifejezetten nagy kedvencem lesz. Talán a nagy meleg teszi, hogy rólam hamar leszárad, remélem, a hűvösebb időkben tartósabb lesz a bőrömön. Mindenesetre szívből ajánlom nektek ezt az illatot, tegyetek próbát, nem fogjátok megbánni!

Már kapható! 

Az illat arca a valóban isteni Luma.
Az illat arca a valóban isteni Luma.

Andrea



4 thoughts on “Paco Rabanne Olympéa – parfümkritika”

  • Sokan lehúzzák ezt a parfümöt, nem tudom, miért. Egyáltalán nem a klasszikus-tipikus édes illat, nagyon kiérezni belőle a sós alapot, amit én kifejezetten imádok -szeretem az édes-sós ellentétét 🙂

  • Orulok, hogy neked is tetszik! Kepzeld en meg ugy jartam, hogy amikor eloszor kiprobaltam, szinte bombakent robbant rajtam az illat, rendkivul tartosan ult meg a boromon, de amiota hasznalom, nem tapasztalom ezt????????..erdekes!

  • Kiváncsiságból próbáltam ki 2 hete az ,M, betűs parfümériában!. Fej jegye kissé túlzásnak tűnt (bár valóban nagyon meleg volt aznap is) túlon túl erős édes illatnak hatott. De eltelt 2-3 óra és megtörtént a csoda!!! Valóban isteni vagyis istennői illat kerekedett belőle! Pont amire vágytam! Kicsit citrusos, kicsit (szerintem) mézes-édes! Amolyan modern nőies (bár ezt a jellemzőit nem szeretem használni). Biztos felkerül a kívánság lisámra❤️!! Szerintem is inkább őszi-téli illat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter