Nőnapi Neroli

Jön a tavasz, nyakunkon a nőnap, a tavasz első virágai már kezdenek megjelenni, úgyhogy ilyenkor még akkor is könnyebb mosolyra fakadni, ha az embernek amúgy nem sok kedve van hozzá. Ha már nőnap, akkor azért bízunk benne, hogy kapunk valami szép virágot, netán parfümöt. Nőnap kapcsán csupa vidám, színes és természetesen illatos virág jut az eszünkbe: frézia, jácint, rózsa, csak, hogy a legmegszokottabbak említsem. Az imént felsoroltakat nagyon szeretem, de úgy gondoltam, most egy rendhagyó illattal kedveskedek az ínyencségek kedvelőinek. Csak semmi megszokott?úgy gondoltam, hogy rugaszkodjunk el a konvencióktól és merjünk kísérletezni, ismerjük meg a nőiességnek egy egészen új oldalát. Így aztán választásom a Czech & Speake Neroli-jára esett.

czech-speake-neroli

Miért pont ez? Egyrészt rendkívül különleges, másrészt parfümök terén a gyártók sokszor csak az édes, tömény illatokkal vagy éppen gyümölcsös-virágfelhőben úszó illatokkal rukkolnak elő, pedig sok parfümrajongó egyáltalán nem kedveli ezeket, és szívesen választana valami egyedi citrusos, friss, enyhén fanyar illatot. A nőnapról, nőkről, nőiességről sokan a vadmacskás, füstös, végzet asszonya illatokra vagy a kifejezetten csábító, édes, sokszor nehéz illatokra asszociálnak, pedig maga a nőiesség ennél sokkal több. Az igazi NŐ-ben van valami fenségesség, nyugalmat árasztó, bizalmat ébresztő, mégis titokzatos. Ezt képviseli a Neroli is, kiszámíthatóságot és rejtélyességet egyszerre, támaszt, összetartó erőt, frissességet és az életet. Rögtön a fejjegyben bontakozik ki a keserűnarancs virágának olaja, a neroli, friss, finom naranccsal karöltve. A szívjegyben mindehhez maga a narancs virágának az illata társul, hosszantartóvá mindezt pedig az alapjegyben megjelenő ylang-ylang teszi. Hihetetlen, de tényleg egész nap tart az illata ellentétben sok más friss illatjegyekkel ellátott parfümmel. Friss, tiszta kompozíció, nem a mesterkélt nők illata, tiszta, mégis kissé arisztokratikus illat. Kesernyés frissessége már a tavaszt idézi, a meleget, a természet megújulását. Csupa természetesség, sallangoktól mentes üdeséget varázsol viselője köré, akit garantáltan felfrissít ez az illat.

neroli

És ha már a nőnap és a virágok vannak terítéken, akkor miért ne választanánk valami olyan virágos illatot, ami szokatlan, kifinomultan nőies és igazán egyedi?

Én a Neroli-t viselem az idei nőnapon, ti mit választotok?

Vagy mit kaptok/vesztek ezen a napon?



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter