Ninácska, a sztáralma

Bár csak 2006-ban álmodta meg (újra) a Nina Ricci parfümház, a Nina már klasszikussá vált. Kevés olyan parfüm van, amit ennyien szeretnének. Csak a személyes ismeretségi körömben több tucat nő kedvence ez a kis édes alma.

Már az üvege és a promóciós plakátja is telitalálat: az almát formázó piros üveg ezüst levelekkel igazán mesébe illő, az illatra épülő kampány is ezt a mesés jelleget hangsúlyozta ki. Az illat maga édes, de nem émelyítően, a virágos jegyek finom harmóniával egyensúlyozzák a praliné édességét. Számomra inkább tavaszi illat, nyárra talán kicsit édes, de ízlés dolga, mint minden, ami parfümmel kapcsolatos:) Csupán egy apró problémám van vele, sajnos nagyon illékony, rajtam (és másokon) nem tartós. Nem értem, miért nem eau de parfum változatban adták ki.

Illatcsalád: virágos-gyümölcsös

Fejjegy: citrom

Szívjegy: zöldalma, praliné, bazsarózsa

Alapjegy: almafa, pézsma, cédrus

Ár: 7800 Ft-tól beszerezhető a 30 ml üveg

Természetesen, mint minden jól sikerült illatnak, a Nina-nak is számos változata jelent meg azóta. Minden Nina rajongó kényszert érez, hogy kipróbálja és begyűjtse az újabb és újabb változatokat, ezért szerintem még egy darabig erőteljes piaci szereplő lesz a Nina-család.

Még 2008-ban meg a Nina Gold Edition, szinte majdnem ugyanazon összetevőkkel (új összetevő a lime és az alma). Ez a kiadás ma is kapható.

 

Ezt követte a Love by Nina 2009-ben, ami már nem csak összetevőkben, hanem az üveg színében is változott. Mandula, hawaii rózsa és cseresznyevirág a főbb alkotóelem. Szerintem különlegesebb, virágosabb illat lett, nagyon finom.

A következő Nina  darabot én csak “néphülyítőnek” hívom, hiszen ki nem szeretne egy Nina-almát Swarowski kövekkel díszítve?! Természetesen nekem is jöhet:))

A Nina Precious Swarovski Edition 2009 illatban ugyanazt tudja, mint a sima Nina, csak szebb az üvege, és szépen csillog:)

A legcukibb Ninácska a Le Paradis de Nina 2010 fantázianevet viseli, és a virágos-gyümölcsös jegyeket pikáns gourmand jeggyel fűszerezték meg, mint a mandula, vanília és a pacsuli. Édes, mint a méz!

nina-ricci-nina-leau-homepage-banner-optomized

Nyáron Nina függőknek javasolt a Nina L’Eau Fraiche: habkönnyű, már megszokott édes almás illat, amelyet a legnagyobb hőségben is bátran magunkra fújhatjuk.

Itt pedig a Nina Tentation kisfilmjét nézhetitek meg:

Andrea

 

 

 

 

 

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter