Narciso Rodriguez Narciso Rouge – parfümkritika

Narciso Rodriguez illatai igazi felüdülést nyújtanak a nem szokványos illatok kedvelőinek, szinte egyik illata sem trendkövető, ennek ellenére hatalmas rajongótábora van (gondoljunk csak a Narciso Rodriguez for Her diadalmenetére). Úgy tűnik, Rodriguez nem tud hibázni, és valóban! Bár ő is előszeretettel áll elő változatokkal, elnézzük neki, mivel egytől egyig mindegyik valóban valami pluszt, izgalmas akkordot ad hozzá az alapillathoz. Idén ősszel – igen jó üzleti érzékkel – egy csodálatos vörös üvegű kiadással jelentkeztek. Narciso Rouge EDP, a Narciso vonal újabb, szám szerint 5. változata, amely a Narciso fás-pézsmás vonalát követi, csak krémesebb-púderesebb kiadásban.

Lásuk, mit ígér az illat:

„Ebben az új fejezetben, az eredeti Narciso illat csábító természetét szerettem volna kiemelni. Az Eau de Parfum Rouge nem csupán szexi, hanem szenvedélyébresztő. Az új illat fokozott érzékiséget áraszt. Egy megfontolt, új szellemiség, mely merész és mámorító. Szeretem a nagyon tiszta színeket, melyek mély érzelmeket és ösztönöket váltanak ki. A piros, amit a Rouge színének választottam, szenvedélyt és titokzatosságot tükröz.” – Narciso Rodriguez

A Narciso illatok egyik fontos kulcseleme mindig is a szín volt. Az egyes illatokhoz történő színválasztás mindig gondos megfontolás alapján történt; az illatok belülről sugároznak. A Narciso Rouge élénk piros színe vad vonzerőt hordoz, míg az Eau de Parfum Poudrée elpirult gyengéd színe rendkívüli csábítást tükröz. Az eredeti illat, a Narciso Eau de Parfum meleg, kő-fehér színe az illat mitikus történetére utal, a fekete Narciso eau de toilette pedig maga a titokzatosság.

A Rouge egy tüzes érzékiség. Egy új illat, mely ritka intenzitással és vibráló melegséggel csábít. Egy 30, 50 és 90 ml-s kiszerelésekben elérhető vidám illat. A belső vonzerő felélesztése: A központi pézsmás szívjegyet bolgár rózsa és írisz rendkívüli csokra vidítja fel; emellett az élénk ámbrás fás jegyek – tonka, vetiver, fekete és fehér cédrus – komolyságot kölcsönöznek az illatnak. Időtlen és mégis felsőbbrendű, a Narciso Rouge valami újat ragad meg. A Narciso Rouge ikonikus Narciso üvege ezúttal egyedülálló piros színt kapott. Egy egyszerű, áttetsző kockaüveg, mély, bíbor belső ragyogással, mely sugárzó szépséget hordoz magában; míg a csomagolás a tisztaságot tükrözi. Raquel Zimmerman új visualének csábító beállítása a nőiesség kettős természetét ünnepli. Zimmerman egyszerre idézi meg a sebezhetőséget és erőt, a bájt és szenvedélyt; tekintete határozott és megbabonázó. A hirdetési kép épp olyan feltűnő, mint maga a Rouge.  A Narciso eau de parfum Rouge egyszerre tiszta és provokatív. 


Már a nyáron megjelenő visual is totál levett a lábamról, hát még az illat…oké, keresztbe font ujjakkal vártam, hogy kipróbálhassam, és izgultam rendesen, hogy üssön, de nagyon! Üt, kérem, üt, a maga szelíden szenvedélyes módján. Az megvan, hogy a Narciso vonalban vastagon benne van az oly ismert NR pézsmás DNS, csak éppen brutális fás alapokkal tompítva? No, a Narciso Rouge-ra úgy tekinthetünk, mint a Fluer Musc és a Narciso szerelemgyerekére. A Fleur Musc-tól örökölte a rózsás-pézsmás akkordját, a Narciso-tól pedig a rendkívül száraz fás jegyeket. Míg a Fleur Musc finoman fűszeres, és erőteljesen rózsásabb (virágosabb), addig a Narciso Rouge krémesebb, púderesebb, sokkal inkább íriszes központú. Míg a Narciso szárazabb, pézsmásabb, porosan púderes hatású, addig a Narciso Rouge krémpúderesebb, édeskésebb és élénkebb. Emellett eszméletlenül nőies, kifinomult és ravasz kis dög, nagyon tartós, de nem letaglózóan tolakodó és nem elnyom, hanem kiemel. Látszólag egy púderes kis semmiség, édes kis csacskaság, de csak látszólag. A bőrön aztán vadul elkezd dolgozni, és csak úgy dobálja a pajkos kikacsintásokat. Az a fajta púderesség, amely asszonyi, nem pedig babás vagy poros, ritka az ilyen (ha értitek, mire gondolok). Külön jó, hogy nem a vanília, hanem tonkabab kapott nagyobb szerepet, szerintem ott csúszott volna el a dolog valamiféle csajos semmiség felé, de így a tonka komolyabb karaktere szofisztikáltabb külsőt eredményez neki. Már a dobozából kiemelve, illatmorzsáit még csak épp hogy bontogatva levesz a lábamról, legszívesebben ebben fürödnék, beburkolnám vele magam tetőtől talpig. Imádom, nálam az év egyik kedvence!

Összetevők: írisz, rózsa, pézsma, tubarózsa, narancsvirág, vetiver, fehér cédrus, cédrus, tonkabab, vanília, szantál

Sillage: 4 –  finom, lágy puha illatához mérten kellő kiterjedéssel rendelkezik

Tartósság: 4 – rajtam, ha nem is egész nap, de tartós

Szexifaktor: 4 – szerintem ez a szexi!

Elegancia: 4 – egy kis pikantéria a hivatalban 😀

Korosztály: bárkinek, bár én azért hagynék egy kis időt érni hozzá, mondjuk 20 éves kor felett tudnám elképzelni.

Már kapható a nagyobb parfümériákban, 30 ml kb 17.000 Ft



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter