Moschino Cheap & Chic I Love Love – parfümkritika

Régóta adós vagyok ezzel a parfümkritikával, véleményezéssel, hiszen a Moschino egyik alapdarabjáról van szó, amely nem mással vette fel a versenyt, mint a slágerlisták örök dobogósával a Dolce & Gabbana Light Blue-val. Kicsit arcátlanságnak tűnik, ha azt vesszük, hogy a Light Blue 2001-ben debütált, az I Love Love pedig 2004-ben, és mindkét illatot Olivier Creps alkotta…így még csak lopással sem lehet a Moschino parfümházat gyanúsítani, vétkük csupán annyi lehetne, hogy a Light Blue sikerét megirigyelve rendeltek egy nagyon hasonló illatot Crepstől.

moschino i love

Még mielőtt azt gondolnánk, hogy így már teljesen felesleges kipróbálni a bohókás kis Cheap & Chic sorozat darabját, meg kell nyugtatnom mindenkit: érdemes! A Moschino Cheap & Chic (Olcsó és Sikkes…milyen pimasz) parfümsorozata rendkívül népszerű, köszönhető a meghökkentő üvegformának (melyet Popey szerelme Olivia rajzfilmfigurája ihletett), és valóban olcsó és sikkes illatainak. Az I Love Love (Szeretem a szerelmet) életvidám, optimista neve és végtelenül bájos, élettel teli illata a legtöbb nőt leveszi a lábáról.

i love love

A szikrázóan élénk és friss citrusok (grapefruit, citrom, narancs) uralma kitart a bőrön, melyet a fanyar, enyhén zöldes jellegű fás jegyek (cédrus, fás jegyek és nád) nem tompítanak rajta, hanem élénkebbé és tartósabbá teszik azokat. Izgalmasan feldobja a friss jegyet a ribizli,  mely az üde faktort jeleníti meg a parfümben, míg a fás jegyek mellé tökéletesen passzoló tiszta és púderes jellegű rózsa-gyöngyvirág kombináció szelíden, már-már láthatatlanul adják meg az illat nőies vonalát. Érdekes, hogy a szívjegyhez adagolt a parfümőr egy kis cukros jegyet, éppen egy cseppnyit, mely az orrnak szinte “láthatatlan”, mégis hiányozna a túlzott citrusos jelleg ellensúlyozásához. Az orientális illatok szinte kötelező jegyeként ismert fahéj itt is feltűnik, annak ellenére, hogy ez az illat távol áll minden keleties illattól, éppen csak annyira bontakozik ki, hogy egy kis csavart, furfangot vigyen a kompozícióba.

Hát éppen ezért érdemes kipróbálni az I Love Love parfümöt – nem csak Light Blue rajongóknak, de nekik főleg! – hiszen az I Love Love tökéletes iskolapéldája a bohókásan nagyszerű, hordható illatoknak. Napsütésben, jó kedvben, boldogságban kötelező parfüm!

Akár már 2090 Ft-ért is megvásárolható az iparfüméria.hu oldalon!



1 thought on “Moschino Cheap & Chic I Love Love – parfümkritika”

  • Én nagyon kedvelem a Moschino illatait, kivétel a nagyon vattacukrosakat :). A legnagyobb kedvencem a Funny, ami teljesen én vagyok. A Light Blue hasonlat jó, én is így gondolom, de a Moschninos parfümben nincs az a szúrós mellékíz (!), ami a D&G illatában igen. Nekem ezért is tetszik. Imádom a LB-t, de mindig tüsszögök tőle, lehet, hogy a napi 8-10 fújás egy kicsit sok :).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter